|
Тема
|
След доброволна делба
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 20.11.09 11:23 |
|
Въпросът ми е следния: Минала е доброволна делба на УПИ пред нотариус. Но за съжаление не е изяснен въпроса как практически се опъва ограда между двата нови имота и как става промяна в номера на улицата. Сега на дневен ред стои въпроса да се занесат новите нотариални актове в Агенцията по Кадастър и Агенцията по вписване.
Благодаря на отзовалите се!
| |
Тема
|
Re: След доброволна делба
[re: Бaлkaнcka]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 20.11.09 13:22 |
|
Т.е. искате някой да се отзове, като ви ги занесе?
Впрочем "практическото" опъване на ограда и т.н. надали е предмет точно на делбата.
Не си купувайте нищо от Техномаркет!
| |
Тема
|
[re: Mиpa_M]
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 20.11.09 14:23 |
|
На хората , които знаят им е смешно, но на мен не! Ако не опъна въпросната ограда, нали новия собственик може да си я сложи където иска и после иди се оправяй по съдилища. Та за това ми беше питането
| |
Тема
|
[re: Бaлkaнcka]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 20.11.09 15:38 |
|
Аз за оградите наистина не знам, също и за номерата. И двете неща не са част от делбата. С второто предполагам, че се занимава общината, а първото си е чисто фактическо действие, най-много да се изисква разрешение за строеж или нещо подобно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 20.11.09 15:56 |
|
мерси, явно ще се наложи пак да се свързвам с адвоката
| |
|
От общината-разрешение за строеж на ограда и линия за оградата.
| |
Тема
|
[re: aceteris]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 20.11.09 19:29 |
|
Предполагам, че зависи от оградата. Ако е телена мрежа, едва ли се иска разрешение за строеж? (То в ЗУТ си пише, но не ми се търси.)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бaлkaнcka (Бяла птица) |
Публикувано | 23.11.09 09:32 |
|
Прегледах няколко пъти ЗУТ, но не успях да намеря точно информация за поставянето на ограда от мрежа. Нямам представа от къде да тръгна за да си защитя интереса.
| |
|
В общината-по адрес на имота,като представите нотар.акт или нот.за делба,там с скици,снимки,декларации и други такива,ви казват точно от каде ще минава оградата-каквато и да е.И след като всичко оправят/а доста време се бавят/може да поискате и за нов номер/на улицата парцела/.
Всичко това е много нерви и ходения,но си струва когато има конфликт м/у близките.
| |
|
За оградите - вижте чл. 48 ЗУТ. За всякакви огради е необходимо разрешение за строеж и протокол за линия, както са ви отговорили и по-горе - вижте чл. 148 ЗУТ, където са изключенията - оградите ги няма там, т.е. изисква се разрешение. В самото разрешение се описва вида на оградата, но протокола се дава от техн. лица от общината.
Най-абсурдните адм. дела са за незаконен строеж ограда и за жалост никак не са редки (българинът много обича да се заяжда със съседа си).
Нанесете се първо в кадастъра с новите имоти!
| |
|
|
|
|