Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:40 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ебаааати случаянови  
Автор Valentino® (TheOne)
Публикувано13.11.09 19:17

Община Видин издаде удостоверение за наследници на починалото лице Х,в което е посочено, че наследници са родителите на починалото лице Х , които са починали много преди лицето X!???????????

И сега ако чакат посочените наследници да дойдат и да си потърсят имота.... епа това го нема никаде.

Господа прависти , бихте ли ми казали това правилно ли е? Ако не е ми кажете срещу кого трябва да заведа дело!

There is always out there someone a little better than you are

Тема Би ли уточнил ти кой си в този случай? [re: Valentino®]  
Автор A$$A$$lN (стар клубар)
Публикувано16.11.09 14:04

Ако не е ми кажете срещу кого трябва да заведа дело!

Кой си?

Тема Re: Би ли уточнил ти кой си в този случай?нови [re: A$$A$$lN]  
Публикувано16.11.09 20:20

В този случай съм първи братовчед на лицето Х. Тоест бащите ни са братя!

Но по принцип възможно ли е да се издаде удостоверение за наследници на НЕживи лица?

Тема Ми, не е възможно, разбира сенови [re: Valentino®]  
Автор A$$A$$lN (стар клубар)
Публикувано18.11.09 10:39

Този акт на общинарите трябва да се атакува по някакъв начин, но не съм юрист и не знам как.

Аз бих подал молба до Общината за издаване на Удостоверение за наследници на лицето Х.

Тема Re: Ми, не е възможно, разбира сенови [re: A$$A$$lN]  
Публикувано18.11.09 11:46

Еми трабва да се атакува но и аз незнам как, дано някой юрист се изкаже по въпроса!

А между другото колко време Общината/Държавата ще чакат някой да си потърси имота... и след това вече е на държавата? Щото като гледам какви удостоверение дават - направо си го искат за тях

Тема Re: Ебаааати случаянови [re: Valentino®]  
Автор decima (непознат )
Публикувано29.11.09 11:46

А защо трябва да го атакувате. Ако няма деца, наистина те са му наследници, заедно с живите братя и сестри. Вие, ако имате претенции, може да поискате удостоверения за родствени връзки, за да докажете правото си на наследство във веригата от наследници по права и съребрена линия.

Тема Re: Би ли уточнил ти кой си в този случай?нови [re: Valentino®]  
Автор Гaби9 (свободна)
Публикувано29.11.09 14:07

Но по принцип възможно ли е да се издаде удостоверение за наследници на НЕживи лица?

удостоверение за наследници се издава точно на неживи лица. на живи няма как - тогава е за роднински връзки.
идете пак в съответната община, издала удостоверението. покажете го и им "разкажете играта". възможно е да са направили някаква грешка. но по принцип когато се подава молба за такова удостоверение, подаващият пише в една бланка кои са наследниците, а служителите просто проверяват в картоните дали е така. този, който е подавал молбата, какво е написал?

Тема Re: Ебаааати случаянови [re: decima]  
Автор Mиpa_M (несериозна)
Публикувано30.11.09 11:23

Е, то остана да са умрели преди него и да са му наследници.

Не виждам обаче никаква належаща причина питащият да "води дело" срещу този точно "акт" на общинарите. В удостоверението би трябвало да са посочени кой какъв е на наследодателя и дата на смъртта на всеки. Оттам лесно може да се направи извод кой от посочените в удостоверението всъщност е наследник и кой не е. Това, че общината е пляснала нечие име в удостоверението, не значи, че е направила наследник този човек - значи само, че документът може да заблуди неспециалист, което, разбира се, не е хубаво, но нищо повече. Според мен отидете, обяснете им какво е станало и им поискайте ново удостоверение, в което Ви има и Вас (или баща Ви; както и всички други, които са живи и са наистина наследници), ако Ви трябва за някъде. Ако Ви откажат издаване, този отказ е административен акт и може да се обжалва. За последното ще Ви трябва адвокат.

"Но по принцип възможно ли е да се издаде удостоверение за наследници на НЕживи лица?"
Е, явно се пита дали може наследниците да са "неживи". Може, ама трябва да са умрели след наследодателя.

Редактирано от Mиpa_M на 30.11.09 11:25.

Тема Re: Ебаааати случаянови [re: Valentino®]  
Автор пoeтичнa (ентусиаст)
Публикувано01.12.09 18:28

Удостоверение се издава на база подадена молба- декларация от наследник или упълномощено за това лице.
Служител от администрацията издава удостоверението след обстойна проверка в ЛРК на починалите. Може да има непознати за вас имена, но съществуващи там.

Тема Re: Ебаааати случаянови [re: пoeтичнa]  
Публикувано10.12.09 19:17

Служител от администрацията издава удостоверението след обстойна проверка в ЛРК на починалите
Е незнам каде проверява, но ми казаха да отида в селото от кадето са майка и баща и и там кметът да ми издаде такова удостоверение.

Отидох , но пък в селото кмъта казва немога да ти издам понеже трябва да отидеш някаде си в България понеже майката може би имала братя и сестри и да провериш дали са живи.

Епа ебаси законите, ако има живи и са в Америка аз в америка ли трябва да ида?

Подадох молба на кмета за издаване и му казах да ми даде входящ номер - той каза няма да ти дам
Казах му да ми даде писмен отказ - той казва няма да ти дам
При всичко отгоре бях взел човек с мен за свидетел

Епа извинявайте ама то остана да го смачкам от бой. Баси законите

Общината във Видин казва - съжалявам ама ние може да ти дадем удостоверение само за майка и баща и /които ги няма много преди лицето/. Епа незнам какво има в регистрите ама май нема нищо.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.