|
Тема
|
баба и дядо?
|
|
Автор |
delfin11 (непознат
) |
Публикувано | 05.09.09 13:41 |
|
Здравейте,
от години живея с родителите си и отглеждам заедно с тях детето си . Проблемът е, че напоследък нещата неистово не вървят. Просто се чудя какво да правя. Те твърдят, че ми гледат детето и наистина им го оставям понякога. Но в същото време невероятно са настроили детето ми срещу мен и аз не виждам никакъв изход. За пред институциите аз съм отговорното лице, защото съм майката, но всъщност конците на детето се дърпат от бабата и дядото. Което води до това, че аз съм подложена на тормоз и от тримата. Какви са моите пътища?
Чета тук за медиацията и ми се иска да опитам, но съм убедена, че дядото ще настръхне от тази форма на общуване - има ги такива, които заявяват - " не ми се меси в личния живот" и дотук - Кой би могъл да бъде обективна страна в такъв спор?
Приятелите ми отдавна знаят за моите проблеми, но не искат да се намесват, за да не излезнат те лошите - т. е. оставена съм изцяло на себе си ?
Чудя се какво да правя?
| |
|
Не разбирам. Вземи си детето и си поговори с него. Трябва да си го върнеш на теб! Щом казваш "От години живея с родителите си и детето си..." явно не е пеленаче! Не се карай с ВСИЧКИ, а си поеми детето и му покажи колко си наскърбена задето не те обича. Повярвай ми децата също така обичат родителите си, както ние тях! ама си... медиация! ще вкараш слон в аптека...
Пиши ми на бележки ако искаш за да обсъдим случая "по мамин начин".
Никой не е станал пророк в собственото си село
| |
Тема
|
Re: баба и дядо?
[re: delfin11]
|
|
Автор |
kakata (221B Baker Str) |
Публикувано | 07.09.09 20:32 |
|
Не знаем тяхната гледна точка, обаче ако искаш да имаш авторитет и да възпитаваш детето си, трябва да се откъснеш от опеката им и от помощта им. Бабите и дядовците често се появява силно обсебващо чувство към внучето, особено ако са разочаровани от собственото дете. Нямат право да настройват детето против теб, а трябва да ти сътрудничат.
| |
|
Тoвa са рисковете на съвместното съжителстване с родителите!
Но ти си знаеш приоритетите- дали имаш нужда от тяхната безрезервна помощ за детето /и се съобразяваш/ или можеш да се справиш и сама- под наем например. Де факто ти си отделно домакинство с малкото и живееш при родителите благодарение на тяхната добра воля, освен ако не са ти дарили жилището или нещо подобно.
Редактирано от LlRA.. на 07.09.09 20:37.
| |
|
На колко години е детето? Тази информация би ни била изключително полезна, ако мненията ни трябва да са обективни и конкретни... Поне за мен е така.
"""Винаги има поне още една гледна точка... """
| |
|
|
|
|