|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос за данъчна оценка
|
|
Автор |
spgufi2 (старо куче) |
Публикувано | 09.07.09 17:10 |
|
В един друг клуб от доста време спорим с няколко души за следното :
- УДО счита ли се непълно, ако в него не фигурират всички собственици, респ. и двамата съпрузи ?
- нотариусите имат ли право да върнат за допълнение такова УДО, или са длъжни да изповядат сделката ?
Благодаря предварително.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за данъчна оценка
[re: spgufi2]
|
|
Автор |
abettor (адвокат) |
Публикувано | 09.07.09 17:43 |
|
Глупи и тук ли дойде да спамиш, нещастнико?
Колко юристи накуп са ти нужни, за да ти кажат, че има нотариуси, които не изискват това ПРИ СИО. При това не един, не двама, не трима.....не само в София....
Има и други, които го искат, ама не защото им трябва, а заради СВ.
Глей си брокерската професия, навеждай се ниско пред нотариусите (с гръб към тях) и слушкай каквото ти кажат.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Caнитap (napalmoff ) |
Публикувано | 09.07.09 17:47 |
|
Глупи, питаш щото не знаеш ли. Да та светна.
Чл.264 ал.1 от ДОПК
| |
Тема
|
[re: Caнитap]
|
|
Автор |
abettor (адвокат) |
Публикувано | 09.07.09 17:52 |
|
Ти мани, ама освен въпросното УДО, двамата съпрузи попълват пред Нотариуса и собственоръчно попълнена и подписана Декларация по чл. 264 от ДОПК, в която пишат, че нямат задължения за имота и отговарят по 313 от НК за неверни данни.
С една дума двойна гаранция:
а) в УДО пише, че за ЦЕЛИЯ имот няма задължения;
б) в декларациите по ДОПК страните отново и под страх от наказателна отговорност го декларират.
Но на Глупи това му е малко!
Чудя се, ако някой Нотариус му поиска УДО-то да бъде подпечатано и от Бойко Борисов, дали ще си изпусне процентчето?
| |
Тема
|
[re: abettor]
|
|
Автор |
Caнитap (napalmoff ) |
Публикувано | 09.07.09 17:59 |
|
В отговор на:
Чудя се, ако някой Нотариус му поиска УДО-то да бъде подпечатано и от Бойко Борисов, дали ще си изпусне процентчето?
Да бе, ще висне там от ранни зори пред кабинета му . Щото един нотариус така му казал
| |
Тема
|
[re: abettor]
|
|
Автор |
spgufi2 (старо куче) |
Публикувано | 10.07.09 09:36 |
|
Понеже на тези двамата комплексари отдавна знам мнението, надявам се някой нормален клубар, по възможност юрист, да ми сподели мнението си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
abettor (адвокат) |
Публикувано | 10.07.09 13:49 |
|
deja vu
Този клуб привлича като магнит баннатите брокери!
| |
|
ТОЗИ КЛУБ е отворен за всички хора. Както виждам - вкл. и за активните спамъри.
Хайде, бълвай. Подадох ти поле за запълване на свободно време.
"""Винаги има поне още една гледна точка... """
| |
Тема
|
[re: Caнитap]
|
|
Автор |
spgufi2 (старо куче) |
Публикувано | 11.07.09 11:25 |
|
Ало-ооо, двамата комплексарчета, ако исках вашето мнение щях да си препрочитам бисерите ви в онзи клуб ! Няма отърване от вас, тъпанарчета !
| |
|
Знам, че има много съвестни хора между вас. Въпросът наистина доведе до много спорове (меко казано) в клуба НИ, но лично аз не искам да се заяждам с никого, нито да доказвам нещо някому. Искам да се добера до истината, и дори, ако е възможно, да натрия носовете на СВ с нея... затова разчитам на участие от ваша страна.
Ще копирам един мой разговор със съдийка по вписване от петък:
Явявам се лично. ПРЕДСТАВЯМ СЕ ЗА КУПУВАЧ, А НЕ ЗА БРОКЕР. Приблизително цитирам разговора.
АЗ - Добър ден. Купувам имот, семейна съсобственост. Продавачът ми е представил данъчна оценка, в която фигурира само неговото име, тъй като имотът е деклариран само на негово име. Съпругата му не фигурира нито в нотариалния акт, нито в оценката...
Съдийката (прекъсва ме, в стаята са три и слушат, няма други клиенти) - НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВПИСАНА СДЕЛКАТА ПО ТОЗИ НАЧИН, да се извади нова оценка. Самият ви нотариус няма да чете такава сделка.
АЗ - Продавачът има адвокат, който твърди, че няма законово основание да има такова изискване.
Съдийката - Сменете си адвоката, в София има поне 5 000.
АЗ - Казах му, че ще задам въпроса на съдия по вписване и той поиска да му се цитират закони и параграфи, според които това е задължително.
Съдийката - Когато си получи ОТКАЗА ЗА ВПИСВАНЕ, той ще бъде аргументиран с всички закони и членове.
Нямам претенции да разбирам от закони, затова МОЛЯ за вашия коментар - и на разговора, и на казуса.
За нас, брокерите, това е важно, защото почти всички нотариуси, до които се допитахме в София, твърдят, че в ДО трябва да фигурира и съпруга, но има юристи, които наистина ДОСТАТЪЧНО АРГУМЕНТИРАНО казват обратното. Ние предпочитаме да нямаме неприятности със сделките си, затова искаме от клиентите ТАКАВА ДО, каквато ни поискат нотариусите. Естествено - не мога да си разреша лукса УМИШЛЕНО да стигна до "Отказ за вписване" (при положение да речем, че някой нотариус приеме ДО само с единия съпруг), за да УСПЕЯ да прочета "Мотивирания отказ"...
Но дали всъщност нотариусите и съдиите по вписване имат законово основание за това изискване?
Блрагодаря за участието!
"""Винаги има поне още една гледна точка... """
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
|
|
|