|
Тема
|
поставяне на гараж
|
|
Автор |
deodo (непознат) |
Публикувано | 15.07.08 23:25 |
|
На какво растояние от жилищен блок мога да строя гараж.
| |
|
Законен или незаконен? Подземен или надземен? Обществен или за лични нужди? Не ми отговаряй, а питай в техническата служба в общината.
"Ако мислиш два пъти, преди да кажеш един път, ще го кажеш два пъти по-добре."
| |
|
Много интересно- имаш пари да купиш земя, имаш пари да платиш на архитект, да платиш за строителни материали, да платиш на работник да ти построи гаража, а не ти се дават пари за адвокатска консултация
| |
Тема
|
Re: поставяне на гараж
[re: deodo]
|
|
Автор |
deodo (непознат) |
Публикувано | 17.07.08 13:35 |
|
.Ситуацията е следната.Живея в Горна Оряховица. Срещу нашият блок искат да строят гараж.Човекът е от друг блок, пред който има собствен гараж. Играл е на търг за това място.Интересното е , че живущи от нашия блок са искали да си поставят гараж,но не им е разрешено,защото мястото е определено за зелена площ пред блока. И сега изведнъж се поевява страничен човек който има скица и разрешение за строеж.Ние направих ме подписка и жалба,които са заведени в общината.До 1 мес.трябва да получим писмен отговор.Междувремено строежът започва.Ние ходихме няколко пъти до общината,при кмета,при главния арнитект. Всеки път ни се показваха различни скици.Абсурда на една от тях беше ,че блока ни беше без тераси и стълбище(прелитаме от улицата до апартаментите си)и блока беше обърнат огледално.Не можете да си представите какви абсурди.Безочието на главната архитектка е,че каза" не ме интересува къде ще паркирате"Ние сме около 60 семейства и имаме място за паркиране най-много на 15 коли. Кажете ми как да ги спрем?Моля ви за ПОМОЩ.Не мога да намеря достоверна информация.Всеки казва различни неща.Въпросите са ми:На какво разстояние от жилищна сграда може да се постави гараж(по закон). Колко парко места пред блока се полагат на живущите в блока(по закон).Моля Ви помогнете ни. Дай те ни съвет.Ако има адвокати-от Горна ,Помогнете ни.Кой с каквото може.Предварително ви благодаря
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aspid (кит в аквариум) |
Публикувано | 21.07.08 17:16 |
|
Гаражът, като допълващо застрояване може да бъде на произволно отстояние от сградите на основното застрояване. От нула метра до уличната регулационна линия, включително. Достатъчно е главната архитектка да му издаде виза по чл.140 ЗУТ за да се постави гаража някъде из имота.
Намерете човек, който да разбира от ЗУТ за да ви съветва и, начело със съветника = ), опитайте да подадете жалба срещу издаденото разрешение за строеж на гараж. Ако има проблеми и неточности с ПУП (съветника да го разшифрова за вас), ако с новото строителство се превишават устройствените показатели за имота и т.н., то това може да е основание за отмяна на разрешението. Ако сте собственици или притежатели на ограничени вещни права в имота, то е следвало да ви бъде обявено изрично издаденото разрешение за строеж, така че да може да го обжалвате. Например, че не сте дали своето съгласие за извършване на строежа на гараж. Ако този строеж намалява местата за паркиране в имота, то (в зависимост от годината на построяване на сградата и на действалите тогава нормативи) това също може да посочите като основание за отмяна на разрешението за строеж.
успех.
Гоблин - това е не само и не толкова раса. Това е начин на мислене.
| |
Тема
|
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.08 18:17 |
|
Най-вероятно земята за която става дума е общинска, а вие нямате никакви права в чуждата земя.Общината може да решава за поставяне на гаражи или паркоместа.Има правила за изчислябане на парко и гаражни места, но те касаят правата ви ако земята е ваша собственост.Най-добре е да ползвате квалифицирана помощ ако може поне да запазите мястото като зелена площ.
| |
|
|
|
|