|
Тема
|
Отпуск по чл.167а от КТ
|
|
Автор | Aндpeй Kypтeнkoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.05.08 11:15 |
|
Ако някой е ползвал "неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст", нека да сподели опит.
Аз имам намерение да го ползвам (на части, като едва ли ще се съберат шест месеца) и инфото, по което ще се водя, са ал. 1 и 6-8 от чл. 167а от КТ, както и членове 49 и 49б от Наредбата за работното време, почивките и отпуските.
Не ми става ясно, обаче, какво трябва да направя, ако например молбата ми бъде оставена без последствие? - т.е. - подавам я две седмици по-рано, придружена със съответната декларация и не ми се отговаря - тогава какво би трябвало да направя?
| |
Тема
|
Re: Отпуск по чл.167а от КТ
[re: Aндpeй Kypтeнkoв]
|
|
Автор | K_M (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.05.08 15:42 |
|
Не може молба да бъде оставена без последствия -трябва да има резолюция.
| |
Тема
|
[re: K_M]
|
|
Автор | - (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.05.08 15:50 |
|
И що да не може?
То не е редно да няма резолючия, но ако наистина я оставят без резолюция -каво правим? Нищо, нали? Или правим нещо си, което е същото нищо.
Очаквайте всичко от всички! И никога няма да сте изненадани.
| |
Тема
|
[re: K_M]
|
|
Публикувано | 12.05.08 18:34 |
|
Явно не живееш в България, приятелю.
| |
|
Отпуск по чл.167а не може да се отказва от работадател.Подавате си заявлението в посочения от вас срок и след като изтече си излизате в неплатен отпуск за дете до 8г.възраст
Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си
| |
Тема
|
[re: ЛC]
|
|
Публикувано | 14.05.08 13:31 |
|
Още един чужденец...
Абе, човек, как ще излезна в отпуск без да имам заповед, че съм в отпуск?!!!?
| |
|
Заповед не е нужна.
Подава се не молба, а заявление, че ще ползваш отпуск по чл. 167а, заедно с придружаващите го документи и толкова. Никой не може да ти каже "копче".
И аз чакам ангелите
| |
Тема
|
Ще се намери начин Някой...
[re: Aredhel]
|
|
Автор | - (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.08 07:43 |
|
Все ще се намери начин, Някой с главно Н, да му каже някога нещо. Непременно Някой ще му кажа нещо - повод непременно ще се намери, даже поводИ.
И това, че Някой ще му каже нещо НЕ Е най-лошото нещо. По-лошо ще е, ако му "покажат вратата".
Виж, пробвай да говориш с шефа си. Друг разумен начин, май, няма.
| |
|
|
|
|