Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:34 04.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Отпуск по чл.167а от КТнови  
АвторAндpeй Kypтeнkoв (Нерегистриран)
Публикувано12.05.08 11:15

Ако някой е ползвал "неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст", нека да сподели опит.
Аз имам намерение да го ползвам (на части, като едва ли ще се съберат шест месеца) и инфото, по което ще се водя, са ал. 1 и 6-8 от чл. 167а от КТ, както и членове 49 и 49б от Наредбата за работното време, почивките и отпуските.
Не ми става ясно, обаче, какво трябва да направя, ако например молбата ми бъде оставена без последствие? - т.е. - подавам я две седмици по-рано, придружена със съответната декларация и не ми се отговаря - тогава какво би трябвало да направя?

Тема Re: Отпуск по чл.167а от КТнови [re: Aндpeй Kypтeнkoв]  
АвторK_M (Нерегистриран)
Публикувано12.05.08 15:42

Не може молба да бъде оставена без последствия -трябва да има резолюция.

Тема Re: Отпуск по чл.167а от КТнови [re: K_M]  
Автор- (Нерегистриран)
Публикувано12.05.08 15:50

И що да не може?
То не е редно да няма резолючия, но ако наистина я оставят без резолюция -каво правим? Нищо, нали? Или правим нещо си, което е същото нищо.

Очаквайте всичко от всички! И никога няма да сте изненадани.

Тема Re: Отпуск по чл.167а от КТ [re: K_M]  
Публикувано12.05.08 18:34

Явно не живееш в България, приятелю.

Автор ЛC (приятел)
Публикувано14.05.08 09:02

Отпуск по чл.167а не може да се отказва от работадател.Подавате си заявлението в посочения от вас срок и след като изтече си излизате в неплатен отпуск за дете до 8г.възраст

Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си

Тема Re: Отпуск по чл.167а от КТнови [re: ЛC]  
Публикувано14.05.08 13:31

Още един чужденец...
Абе, човек, как ще излезна в отпуск без да имам заповед, че съм в отпуск?!!!?

Автор Aredhel (звездичка)
Публикувано14.05.08 19:07

Заповед не е нужна.
Подава се не молба, а заявление, че ще ползваш отпуск по чл. 167а, заедно с придружаващите го документи и толкова. Никой не може да ти каже "копче".

И аз чакам ангелите

Тема Ще се намери начин Някой...нови [re: Aredhel]  
Автор- (Нерегистриран)
Публикувано15.05.08 07:43

Все ще се намери начин, Някой с главно Н, да му каже някога нещо. Непременно Някой ще му кажа нещо - повод непременно ще се намери, даже поводИ.
И това, че Някой ще му каже нещо НЕ Е най-лошото нещо. По-лошо ще е, ако му "покажат вратата".

Виж, пробвай да говориш с шефа си. Друг разумен начин, май, няма.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.