Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:43 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!!нови  
Автор дecитka (непознат)
Публикувано16.10.06 01:25

Съседите от втория етаж на къщата , в която живея отглеждат прасе под прозореца на бебчето ми, /стаята няма друг прозорец , живеем със свекъра и свекървата ми и нямаме др. стая/.
Двора на къщата е обща собственост с живущите на 2 етаж.
Подадох жалба до РИОКОЗ и до ОБЩИНАТА още на 10.04.2006. Идваха на проверка от общината и всеки път съседите обещаваха,че ще махнат прасето,но ... само голи обещания.
На 12.10 дойде комисия от 4 човека и пак голи обещания, щели да заколят прасето декември и повече няма да гледат такова. Комисията не им даде никакъв срок, а отново думи, и устни препоръки ,че не може в този район и под прозорец да отглеждат прасе.
Междувременно вързаха и куче точно под терасата ни.
От 2 месеца проветрявам стаята през коридора /миризмата е ужасна/, а идва зима и няма да разхождам моето бебе така редовно.
Предполагам, че др. година всичко ще се повтори.
Моля за съвет към коя инстанция да се обърна и как да постъпя?

Тема Re: Качествен и апетитен въпрос!нови [re: дecитka]  
Автор makeover (kaka ви LIRA )
Публикувано16.10.06 15:12

А няма ли начин на прасето да му падне керемида или друго нещо и да се гътне преди коледа?

Ах, нещастен случай))

Осигури си лукса, насъщния сам ще си дойде!

Тема Re: Качествен и апетитен въпрос!нови [re: makeover]  
Автор uvella (непознат)
Публикувано16.10.06 15:24

Що не им врътнеш едно делце, ми, да речем за непозволено увреждане? Пусни си една жалбица и до Агенцията за защита на детето с искане да направят проверка и напишат препоръки. По ще има ефект, отколкото сама да се бориш с вятърни мелници. Искай писмени препоръки към правонарушителите от общинските органи от РИОКО. Въобще - атака по всички възможни флангове. Важното е да се докопаш до съдебно решение в твоя/на детето полза.
Няма безизходни положения, всичко е въпрос на хрумка.

Усмихни се!

Тема То докато се врътне делцето...нови [re: uvella]  
Автор abettorМодератор (чиста емоция)
Публикувано16.10.06 18:36

....или докато се задвижи АЗД ще дойде Коледа и прасето ще изчезне мистериозно.

Тема Що не сподели някой..нови [re: abettor]  
Автор Maймyнa™ (Пфу..)
Публикувано16.10.06 20:30

..случайно адреса - то прасенцето може и преди коледа да зачезне, душичката..

Тема Re: ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!!нови [re: дecитka]  
Автор Бapбapeлa (pearl)
Публикувано16.10.06 20:31

ти си писала до когото трябва...но те не са пожелали да си свършат работата.... те така правят поначало - голяма работа прасе имало- защото не е под техния прозорец....

с дела не се занимавай....с това бебе на 2 месеца и както разбирам живеете при родители, едва ли имате излишни пари.

виж жалбата до Защита на детето е добра идея ....

само не се отказвайте да се жалвате.... като им писне да им висиш на главата ще се мръднат ефективно.

сега се сещам нещо, някаква промяна заради влизането на Бълагрия в ЕС ...... само че ще трябва да го изровя къде беше.... имаше едни клаузи, че животни могат да се гледат най-малко на 50 метра от жилищата ..... като ги намеря ще ти ги постна.

Тема Re: ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!!нови [re: дecитka]  
Автор дecитka (непознат)
Публикувано18.10.06 23:07

Прасето си го гледат 10 години,но ние живеем от 2 год. тук в Монтана. Знам ,че е грях да го отровиме, а на кучето нито мият, нито изпражненията изхвърлят /преди беше вързано в предния двор, но след жалбата го вързаха нарочно по терасата ни. Пропуснах да кажа, че хората са мн. прости. Пред комисията последния път съседката ме кле няколко пъти да ми ....... /не мога да го напиша/ съпруга. Нейният мъж умря преди месец. Аз с нея изобщо не разговарям, за да не падам на нейното ниво. Хората от комисията дори и направиха за бележка да престане. Още когато забременях /месец 12/ ги предупредихме,че тази година не сме съгласни да отглеждат прасе,но ......
Опитвам се да запазя самообладание /кърмачка съм / и да не мисля за това

Тема Re: ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!! [re: дecитka]  
Автор пeпo (регистриран)
Публикувано19.10.06 00:31

проблемът ти няма да се реши без битка. Можеш ли да разчиташ на физическа подкрепа от някого? Доколкото разбирам дворът е общ, а под прозореца ти има инсталирана кочина с регулярно подновяващи се прасета. Ситуацията е страшно идиотска и за съжаление изисква предприемане на идиотско противодействие. Напиши жалби до възможните инстанции, като не забравиш и полицията, квартален отговорник и пр., например като упоменеш клетви и ругатни. След като двора е общ трябва да го стопанисвате съгласно общо споразумение. Ако имаш по-ячък човек подръка да започне направо да рзагражда кочината и да я мести в най-далечния ъгъл на двора. Имаш за това пълно право. Ако ли пък не ти се прави това, можеш да направиш някои слвдните номера:
- започни да хвърляш обилно бял прах пред прозореца и кажи че това е защото мирише. Праха може да е хлор, гипс, вар и пр. Нека си мислят че е отрова.
- сложи на тавана над комшиите нещо, което трака и вдига периодично шум, най-добре с дистанционно управление
- вкарай и паркирай в двора някоя стара и никому ненужна кола, така че да създава максимално неудобство за достъп при прасето. Също става да предложиш на приятели да си държат при теб каруца, камъни, въглища, дърва и пр.
- махни или счупи керемида на покрива, така че да тече на подходящо място
- сложи халогенен прожектор поне 500 вата в двора или на съседно дърво, така че да свети в спалнята на комшииката. Най добре е ако го управляваш по някакъв начин, така че да светва и загасва.
- сложи алармен звънец или сирена на фасадата до прозореца и, и го включвай нощем през някакъв период. Кажи че това е алармена инсталация и реагира на доближаване до къщата.
- прекъсни временно и сложи спирателен кран на водопроводната тръба (преминава през твоя етаж) така че да можеш да им спираш и пускаш водата по твое усмотрение.
- ако са ти достъпни ел-таблото или бушоните им, отвинти един и сложи вътре временно един мощен силнотоков диод. Това ще "изправи" тока и ще изгорят входящите трансформаторчета на някои електронни уреди.
- когато вятъра е подходящ или са си простряли пране запали стара автомобилна гума в двора.
- пиши как се справяш дотук и ще има още съвети.

Най-важното кажи им веднъж кротко, че докато не се научат да се съобразяват, няма да има живот в тази къща!

това, което е било вече няма да го бъде

Тема Re: ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!!нови [re: пeпo]  
Авторrocтeнka (Нерегистриран)
Публикувано19.10.06 23:50

Изуми ме с твоята изобретателност. С тази находчивост нямаш равен на себе си.

Леле, курсове не организираш ли, че определено имам нужда, при работа с разни киликанзери

Тема Re: ПРАСЕ ПОД ПРОЗОРЕЦА НА ДВУМЕСЕЧНО БЕБЕ!!!нови [re: rocтeнka]  
Авторdonna2 (Нерегистриран)
Публикувано20.10.06 00:05

може и да е права .........аз някога не можех да спя от силна музика в 5 сутринта -чалга щот комшийката прави физарядка,знаеш ли как я излекувах

тя пуска музика в 5 сутринта ,а пускам стара руска прахосмукачка дето бучи като перка на стар хеликоптер и познай така месец

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.