|
|
|
Тема
|
НАП и нова фирма
|
|
| Автор | Max (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.03.06 02:53 |
|
|
Имам новообразувана фирма (ООД). След булстат каква друга регистрация трябва да направя? Казаха ми, че вече няма нужда да ходя в данъчното и в НОИ, от друго място пък ми казаха, че трябвало да ида до национална агенция по приходите...
Благодаря предварително!
| |
|
Тема
|
Re: НАП и нова фирма
[re: Max]
|
|
| Автор |
peshtera (neotkrita) |
| Публикувано | 17.03.06 08:37 |
|
|
Националната агенция по приходите е правоприемник на досегашните "данъчно" и НОИ, по-простичко казано ги обедини под една "шапка".По отношение на регистрациите на новосъздадени търговски дружества нещата не са се променили.
| |
|
Тема
|
[re: peshtera]
|
|
| Автор | ani (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.03.06 22:35 |
|
|
Напротив точно по отношение на регистрациите нещата са се променили и то съществено. След регистрацията в булстат не трябва да се ходи никъде другаде. По служебен път НАП получават регистрацията от булстат. Но това касае само регистрацията. От момента, в който решиш, че фирматата ти ще започне да осъществява някаква дейност си длъжен да декларираш това в НАП, защото от този момент започват да се дължат осигуровките. Ако откриеш фирмена сметка, от 01.01.06г. банката има задължението да уведоми НАП, а не ти. При започване на работа ще трябва да си декларираш касовия апрат, търговския обект и т.н. По отношение на всички тези неща те съветвам задължително да се консултираш със счетоводителя си.
| |
|
Тема
|
[re: ani]
|
|
| Автор | дpyr eдин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.03.06 16:09 |
|
|
Значи ли това, че ако не се започне дейност веднага няма нужда да се ходи в НАП, а чак когато започнем дейност? Или пак трябва да се отиде и да се декларира че няма да се извършва дейност?
| |
|
|
|
|