Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:50 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Относно жилищен кредит и бракнови  
АвторИвaнoв (Нерегистриран)
Публикувано08.03.06 11:51

Ситуацията е следната : Приятелката ми е бременна и иска скоро да подписваме,при мен не е точно така защото вече имам 1 развод,както и да е може да направя компромис и за 2 ри път,обаче проблемама ми е друг.Искам да изтегля импотечен кредит за да си купя апартамент.Дотук добре,обаче ако подпишем сега като изплатя апартамента след 2-3 год.(защото за този период ще получа други наследства и ще мога предсрочно да погася кредита с наказателните лихви) след 2-3 год.ние примерно ще сме женени вече и при евентуален развод ще има вероятно 50% - 50% ! Сега интересуваме какво трябва да направя дори и след като си изплатя кредита и апартамента да си остане за мен.? Мислех да пиша жилището на майка ми или баща ми ама как ще стане като кредита е мой? С 1 изречение : Как да си запазя апартамента само мой след като изплатя кредита и вече съм сключил граждански брак ?
Благодаря предварително на онези който ще вземат отношение по темета !

Тема Re: Относно жилищен кредит и бракнови [re: Ивaнoв]  
Автор Mиpa M (несериозна)
Публикувано08.03.06 12:11

Щом придобиеш собствеността преди брака, той си е лично твой, независимо кога си го изплатил. Съпружеска имуществена общност възниква при придобиване по време на брака.
Друг въпрос е нейният принос в изплащането на кредита, ако има такъв принос. Смятам, че съпругата ще има иск към съпруга на основание неоснователно обогатяване, както всеки, който по някакъв начин е допринесъл за изплащането на чужд заем, без да е задължен, без да получава нещо насреща и без да има намерение за дарение. Възможно е не всички да се съгласят с мен за това. Но за първата част от отговора можеш да си спокоен.

Защо задъхано по склона вървя след вашата колона...

Редактирано от Mиpa M на 08.03.06 13:53.

Тема Re: Относно жилищен кредит и бракнови [re: Mиpa M]  
Публикувано08.03.06 12:25

друго нещо ме интересува,моля те прочети по-внимателно поста ми,там пише че ще бъде придобит по време на брака и че само аз ще дам пари,иначе благодаря ти за мнението

Тема Възмутен съм!!!!!!!!!!!нови [re: Ивaнoв]  
АвторAЛEKC (Нерегистриран)
Публикувано08.03.06 12:28

Много ме е яд когато чуя някой да разсъждава така...Когато се жениш, да мислиш по този начин...Направо нямам думи...И тази жена ще разчита на теб като съпруг и баща на детето и....
Сестра ми навремето се ожени за един тип, който имаше апартамент...Жилището беше голямо, но иначе пълна дупка.....Сестра ми се занимаваше с търговия и изкарваше 5 пъти повече пари от мъжа си.....Всичко влагаше в жилището....Баща ми направи супер ремонт и апартамента стана страхотен....Изведнъж съпругът продаде подобрения апартамент за доста пари...Преместиха се в друг град - при родителите му....Купиха си нов апартамент, но съпругът настоя да се запише майка му в нотариалния акт като купувач ....И така, сестра ми се оказа, че няма нищо...Въпреки всичко, тя продължи да работи здраво и да искарва пари, които влагаше в новото жилище....Отново апартамента стана супер лукс....И един ден съпругът каза, че си има гадже и че иска да се разведат...Сестра ми си събра багажа и си тръгна....Изобщо не пожела нищо....Каза "майната му, пари се печелят"....и продължи напред...Няколко години по-късно се омъжи повторно, изтеглиха кредит и си купиха апартамент....Сега и това жилище е в страхотно състояние....Трето поред....Но въпреки всичко, си е съпружеска имуществена общност....Въпреки, че се е напарила толкова, тя не подходи параноично и интересчийски като г-н Иванов.....Ако мислиш да се развеждаш още преди да си се оженил, значи наистина ще се разведеш някой ден....Явно има много тъпи жени, които се влюбват в подобни мъже и дори стават майки на децата им....
Аз изтеглих голям кредит и си купих къща....Сега работим здраво с жена ми и изплащаме....Ако някой ден се разведа, изобщо не ми пука за парите и никога не бих ощетил жена ми...Заедно сме допринасяли...заедно сме изплащали кредита....гледала е детето ми....как мога да си помисля да я ощетя....направо ми се повръща от подобни интересчийски мисли...

Публикувано08.03.06 12:33

Не пише. Пише, че искаш да изтеглиш кредит и ще го изплатиш по време на брака. Собствеността може да е придобита преди това.
Относно кой дава парите в този случай - нали написах "АКО съпругата е участвала в изплащането". Ако не е - не е.

В другия случай - когато е придобит по време на брака: ако се докаже, че съпругата няма принос в придобиването, това значи, че апартаментът пак е твоя лична собственост. Ако част от средствата, с които е придобит, са били твои лични, такава част от апартамента е твоя лична собственост, останалата е СИО.

Редактирано от Mиpa M на 08.03.06 12:40.

АвторLlRA (Нерегистриран)
Публикувано08.03.06 12:38

Ами вече не ти ли ясно, че по време на брака е на двамата...и един ден ако ще се разделяте ще водите делбено дело! Ако се разведете преди 18 година на дечко, майката ще остане абсолютно задължително в дома до 18 година на детето! После се почвате вие двамата да се делите)))...е така се делят вече 3 години свекъра и свекито...то не са вещи лица, то не са оценки....а свекито през цялото време доказваше, че нейният принос е 100%...обаче съда си знае своето и са прави. Там са гледали и отгледали децата, там са живели, там са обзавеждали и прочие...поравно!!!! И тогава ако можеш ти наплащаш на жена си половината и го взимаш или тя на теб и го взима...ако не, както е в нашият случай, го продава държавата, дели ви парите и кой от къде е)))
Е това е!

Тема Re: Възмутен съм!!!!!!!!!!!нови [re: AЛEKC]  
Публикувано08.03.06 12:39

явно не си се развеждал щом мислиш така (възмутения) , а аз съм длъжен да се застраховам предварително защото знам какво означава съдебна зала и бракоразводно дело и всеки вика тва е мое ,онова остава за мене, а апартамнта жв който аз съм дал всичките пари е логично да помисля за презастраховка ако стане грешка.. а оптносно това за придобиването на госпожата ще кажа че апартамента е импотекиран тоест той си е на банката докато се изплати кредита ....а като изплатя кредита вече ще сме подписали

Тема Re: Възмутен съм!!!!!!!!!!!нови [re: Ивaнoв]  
Публикувано08.03.06 12:42

Ми щом ги разбираш работите - ОК. Ипотекиран апартамент е собственост на ипотекарния кредитор. Кво ли да споря...

Тема Re: Относно жилищен кредит и бракнови [re: LlRA]  
АвторLlRA (Нерегистриран)
Публикувано08.03.06 12:42

Така е и при свекитата)))...свекървата е теглила заема на нейно име, но са го изплащали двамата!Щото после тя закъсала и даже повече от половината е плащал свекъра и даж ее достроявал тераса и т.н. Сега съда правилно отсъди! По равно!

Тема Re: Относно жилищен кредит и бракнови [re: LlRA]  
Публикувано08.03.06 12:45

Свексървата е теглила заема на нейно име, ама когато е придобит апартаментът, са били женени, нали.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.