Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:47 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема кое да направя първонови  
Авторбиби (Нерегистриран)
Публикувано06.03.06 12:06

здравейте искам съвет:
аз съм ет ,предстой ми да се омъжа и следователно да си сменя фамилята, и трябва да назнача прокурист за да мога да излезна в майчинство- кое първо да направя да си сменя фамилията или да назнача прокурист, как по лесно ще се справя с бюрокрацията по разните ведомства, защото положението ми в момента не ми позволява да стоя на опашки.
по принцип смятах да назнача първо прокурист, защото не сме определили още датат на брака.
има ли срокове който трябва да се спазват?
благодаря ви предарително.

Тема Re: кое да направя първонови [re: биби]  
Автор peshtera (neotkrita)
Публикувано06.03.06 18:14

Според мен - първо името.Процедурата се нарича промяна в обстоятелствата по вписване, в случая на името на ЕТ. После процедурата по назначаване на прокуриста, като договора, който ще сключите с него ще носи промененото име на вашето ЕТ. В заявлението до съда, което ще подадете трябва да посочите обстоятелството за промяна на фамилията си и съответно на името
на ЕТ - във вашия случай сключването на брак.Това води до промяна и в документа за самоличност.

Тема Re: кое да направя първонови [re: peshtera]  
Автор Baлeнтин ()
Публикувано06.03.06 18:16

А не е ли по-просто хората да не си сменят името когато се омъжат/оженят? Едно от най-гадните неща в света е бюрокрацията...

Тема Re: кое да направя първонови [re: Baлeнтин]  
Авторбиби (Нерегистриран)
Публикувано06.03.06 20:14

и аз съм на същото мнение но, мъжът ми настоява.
благодаря че ми отговорихте, дано се справя сама защото адвокат вече ми отказа да се занимава с такава процедура.

Тема Re: кое да направя първо [re: биби]  
Автор peshtera (neotkrita)
Публикувано06.03.06 22:37

Процедурата не е тежка, но е свързана с документация, която е доста специфична. Според мен ще ви е нужен юридически съвет и малко помощ.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.