Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:33 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Въпрос за наследство - голяма кашанови  
Автор Bezhy (червено дяволче)
Публикувано01.03.06 11:04

Сега значи, първо ще опиша цялата история.

Умира лицето А.

Неговите наследници са:

1.Лицето Б - син на неговата сестра, която е починала.
2.Лицето В - дъщеря на неговата сестра, която е починала.
3. Лицето Г - природен брат на умрелия, от друга майка, който е жив.

Наследодателя няма собствени деца. Умира, но имотите му са взети от човек, който твърди, че има договор за доглеждане.

Законните наследници имат данни, че въпросния човек не се е грижил за него и че наследодателя е бил болен от склеротична болест.

Въпроса ми е какви доказателства са нужни за успорването на въпросния договор за доглеждане?

Тема Re: Въпрос за наследство - голяма кашанови [re: Bezhy]  
Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 13:09

аз да си кажа :-)
няма такова нещо "твърди, че има договор за доглеждане. " или има нотариален акт за собственост въз основа на договор за доглеждане или няма нищо.

с удостоверение за наследници (вади се от ЕСГРАОН по местоживеене на починалия) и с нотариалните актове на имотите (ако ги нямате струва ми се в деловодство на местния съд бихте ги намерили) и си поемате наследството.
ако човекът който го е гледал си има нотариален акт е друго

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Въпрос за наследство - голяма кашанови [re: ha!]  
Авторbezhy (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 15:41

значи оказва се, че цялата работа вони, имота е прехвърлен, т.е продаден на дъщерята от този който се е настанил в него с пълномощно изповядано от небезизвестния Крашевски, след което е продаден на съпругата при чист нотариус.

Тема Re: Въпрос за наследство - голяма кашанови [re: bezhy]  
Автор albi_rijav_kotarak (новак)
Публикувано01.03.06 15:46

пей, сърце

добросъвестно владеене от трето лице

обърнете се към прокуратурата

Тема Re: хе хе , е така искаха да ме накиснат...нови [re: albi_rijav_kotarak]  
АвторLlRA (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 17:06

...да съм това "добросъвестно" лице)))...за един спорен имот на едно бившо партийно величие. За да запазят имота разбира се...не се съгласих, въпреки че беше много изкушаващо...щото си представях какви последствия може да има)))...като се има в пред вид че и наследниците на това "величие" половината са юристи)))...мале, гот ми е че устоях!

Публикувано01.03.06 21:30

...пихме по една студена вода, за имоти на стойност 200к евро

Автор... (Нерегистриран)
Публикувано02.03.06 13:26

Снабдяваш се със заверен препис от нотариалния акт за прехвърляне на имота срещу задължение за гледане и издръжка и Удостоверение за наследници, после плащате на адвокат и завеждате дело за разваляне на този така наречен алеаторен договор. Делата за разваляне на такива договори са много елементарни и почти винаги завършват в полза на ищеца, ако представят убедителни гласни доказателства, че прехвърлителят всъщност не е бил гледан.

Тема Re: Въпрос за наследство - голяма каша [re: ...]  
Публикувано03.03.06 13:37

problema e che e naprawena pokupko-prodazhba na imota s pylnomoshtno, kato upylnomoshteniq prodawach e prodal ediniq imot na zhena si, a drugiq na dyshterq si

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.