Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:27 18.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Въпрос за наем на офиснови  
Авторmarkes (Нерегистриран)
Публикувано26.01.05 15:55

Имам договор за наем сключен преди 2 години,със срок на договора 1 година.
Сега искам да напусна помещението, но ми казват че договора ми е автоматично продължен и трябва да спазя срока за предизвестие или да платя неустойка 2 наема. Прави ли са? Моля отговорете ми!

Тема Re: Въпрос за наем на офиснови [re: markes]  
Автор lansky (,но не сняг)
Публикувано26.01.05 16:04

ами поразгледай договора като за начало - имаш ли такава клауза

Тема Re: Въпрос за наем на офиснови [re: lansky]  
Публикувано26.01.05 16:08

Имам клауза за предизвестие и при неспазване -неустойка. Въпросът ми е договора продължава ли се автоматично, след като срока му изтече или не.

Тема Re: Въпрос за наем на офиснови [re: markes]  
Авторивa (Нерегистриран)
Публикувано26.01.05 16:27

Продължава само, ако така са се дговорили страните.

Тема Re: Въпрос за наем на офиснови [re: ивa]  
Публикувано26.01.05 16:33

Благодаря за мнението!Няма точка за продължение.
Четох за "мълчаливо продължаване на договора". Има ли такова продължаване и важи ли в моя случай?

Тема Не са прави...нови [re: markes]  
Автор abettorМодератор (добър)
Публикувано26.01.05 16:43

...дължите само един наем. Т.е. едномесечно предизвестие.
1. Договорът ви е станал безсрочен -
236 ЗЗД. Ако след изтичане на наемния срок използуването на вещта продължи със знанието и без противопоставяне на наемодателя, договорът се счита продължен за неопределен срок.
2. Безсрочния договор за наем се прекратява с едномесечно предизвестие -
238 ЗЗД. Ако договорът за наем е без определен срок, всяка от страните може да се откаже от него, като предизвести другата един месец по-рано. Но ако наемът е уговорен на ден - достатъчно е предупреждение от един ден.

Моят съвет е предизвестете ги писмено и ползвайте помещението още един месец. Така или иначе ги дължите тези пари.

Тема Re: Въпрос за наем на офис [re: markes]  
Автор Puhka (мечтателка)
Публикувано27.01.05 16:07

Дай по-точни данни. Така сме в сферата на гаданията.

Да не би да има клауза, че договорът се продължава автоматично за същия срок, за който първоначално е бил сключен и

още други неща ?

Всяка уговорка е важна и всичките като цяло, както и императивните норми на нормативните актове / ако има такива за дадената хипотеза.../

дай подробности

Тема Re: Въпрос за наем на офиснови [re: Puhka]  
Публикувано27.01.05 16:41

Договора е за 1 година и няма точка за автоматично продължение. Ползвам офиса вече две години и сега го освобождавам по мое желание. Има клауза за тримесечно предизвестие при напускане, или неустойка в размер на 3-месечен наем. Това е.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.