|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
относно виза тип Д за чужденец
|
|
Автор |
actinia (momiche) |
Публикувано | 09.11.04 16:38 |
|
Zdraveite!
Molia pomognete s informacia i opit!
Sapruga mi e portugalec i v momenta sme v BG, no se nalaga da zamine speshno za Lisabon za da mu izdadat ot BG posolstvo viza tip D, t.e. dalgosrocha....(za BG)
Niakoi sblaskval li se e s podobna situacia? Iasno mi e kakvi dokumenti triabva da podgotvi, no ne znaia kolko vreme otnema izdavaneto na takava viza ...niakoi znae li? vajno e, zashtoto ot tova mu zavisi prodaljitelnostta na prestoia v Portugalia, a tochno sega triabva da e tuk, do men.....
predvaritelno vi blagodaria!
| |
Тема
|
Re: относно виза тип Д за чужденец
[re: actinia]
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (адвокат) |
Публикувано | 09.11.04 21:54 |
|
отнема максимум 2 месеца, така е защото документите се пращат от съответното консулство до външно, а те от своя страна искат мнение от дирекция "Миграция" и общо взето срока е до 2 месеца.
| |
|
нужно ли е да ходи до Португалия за такава виза. Нали уж съпрузи могат да променят вида на пребиваването без да излизат от Бг.? Имам предвид това:
"Закон за чужденците в Р.Б."
Чл. 27. (1) На чужденците, влезли в страната на едно основание, не се продължават сроковете за пребиваване на друго основание, с изключение на случаите, нетърпящи отлагане, и на сключилите брак с български гражданин.
Дишайте дълбоко, Вие сте развълнуванa!
| |
Тема
|
Re: уточнение & въпрос
[re: пeпo]
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (адвокат) |
Публикувано | 10.11.04 07:54 |
|
За съжаление виза Д е проблем-а, тя се издава и документи за нея се подават само чрез консулски отдел.
Ако държат на виза Д, ще е необходимо да се пътува до Португалия.
Преди месец по един сходен казус опитахме да заобиколим консулството, но въобще не потдадоха :) тук, даже с шефа на миграция го мислихме как, но в крайна сметка нямаше други алтернативи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
actinia (momiche) |
Публикувано | 10.11.04 13:58 |
|
2 месеца??? Само това не......Нали това не означава че той ще трябва да стои там 2 месеца?....а аз тук сама с бебето:-((((
За съжаление ходенето до там не може да се избегне.....той е влязъл в България неженен и преди месец сключихме брак. Задължително е да вземе виза тип Д, защото иначе няма да може да влезе в БГ поне през 6 месеца....
Благодаря ви за мненията и искрено се надявам да не е 2 месеца....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (адвокат) |
Публикувано | 10.11.04 16:36 |
|
2 месеца е максималния срок, може да стане и по-рано, но един Бог знае...
| |
Тема
|
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
Автор |
actinia (momiche) |
Публикувано | 10.11.04 23:50 |
|
Благодаря Ви за мненията. Днес ме "зарадваха" от бг посолството в Лисабон, че отнемало 1 месец и той трябвало да е там..сякаш си няма други ангажименти, ами ще виси там и ще чака тромавата система да се задвижи...а за това, че има семейство и малко бебе - не е важно, че има работа, която не може да си позволи да остави - пак не е важно....идиотска държава и идиотска система...
Да не говорим, че три дни се опитвам да се свържа с посолството ни там - невъзможно! Много били заети..живяла съм в чужбина и знам колко са заети в посолствата..купони,коктейли и бездействие...привилегии и облаги колкото искаш....търтеи...
извинете ме , но отвътре вря и кипя....
| |
Тема
|
|
|
Автор | Pufi (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.04 13:07 |
|
Госпожо не се отчайвайте. Преди да пратите съпруга си за Португалия, бъдете сигурна, че трябва да отиде там. Бяха ви обърнали внимание на чл. 27 от Закон за чужденците в Република България. Препръчвам Ви да прочетете закона внимателно, както и този за издаването на визи на чужденци. Моето мнение е, че не трябва да напуска страната. Аз самата ще се женя за чъжденец тази сабота, нямам никакво намерение да го пращам навън. Мои приятели се ожениха миналото лято, българка за англичанин, той не е напускал страната издадоха му визата тук. Консулски отдел си има и в България, телефон нямам, но мога да ви дам адреса, щом не вярвате на законите и на препоръките на някои хора :)
София (естествено)
бул. Евлоги Георгиев 117
Консулски отдел на М-во на външните работи
Малко са дръпнати там, но може и да ви дадат необходимата информация, ако ги помолите настоятелно.
Пожелавам Ви успех, и ще ми е интересно да знам как е минало, тъй като на 6.12.04 и аз ще задвижвам този процес :)
| |
Тема
|
[re: Pufi]
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (адвокат) |
Публикувано | 29.11.04 18:22 |
|
Обърквате дамата, има разлика дали става въпрос за гражданин на държава при които се прилага визов или безвизов режим.
| |
Тема
|
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
Автор | Pufi (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.11.04 10:44 |
|
Стрейнджър, може и да сте прав, но аз все пак смятам да опитам. Четох Закона за чужденците, Закона за прилагане на закона за чужденците и Наредбата за визите. Според тези закони, не само че не би трябвало да има проблем, но и даже не е нужно да се ходи в София, а документи се подават в районното МВР.
Госпожо, ако не ви е спешно изчакйте още малко и в края на другата седмица ще ви кажа дали става по този начин или не.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|