|
Тема
|
заем между физически лица
|
|
Автор |
rrenn (непознат
) |
Публикувано | 28.03.04 14:36 |
|
пишете моля Ви как да постъпя, имам нотарялно заверен договор за заем и искам да си върна парите обратно , заемополучателя се крие и избягва всякакви контакти с мен . срока на падежа изтече преди 4 месеца!
какво мога да направя от тук натам , имали стойност нотарялния договор м/у мен и него и как да си върна дадената сума?
благодаря!
| |
Тема
|
Re: заем между физически лица
[re: rrenn]
|
|
Автор |
donna2 (ентусиаст) |
Публикувано | 28.03.04 15:24 |
|
ще поискате съда да ви издаде изпълнителен лист върху договора -чл.237 буква "з" от ГПК , държавната такса в тоя случай е 2% върху интереса /сумата върху която се иска листа /+3 лв за изп. лист
След като съда ви издаде изпълнителния лист ще образувате изп.дело , ще посочите и изпълнителен способ /примерно запор опис и продажба на лек автомобил , с ДК№......,РАМА ......., ДВИГАТЕЛ който е собственост на длъжника или запор върху трудово възнаграждение което длъжника получава от .........../
ако не знаете какво имущество притежава длъжника искайте от съдия изпалнителя да ви издаде съдебно удостоверение с което да се снабдите с информация от данъчната служба за притежаваните от длъжника -движими вещи ,недвижими имоти и банкови сметки, за съдебното удостоверение се плаща 2 лв държавна такса
| |
|
|
|
|