|
|
|
Тема
|
Хелп.
|
|
| Автор |
пeтъk (талант) |
| Публикувано | 03.06.06 16:22 |
|
|
В Банкя е много гадно. Тук съм до утре. Много е тъпо. Ето сега не знам как да видя колко е часът. Да, в интернет зала съм, но на монитора има някакъв Робокоп, от който не се вижда час, едвам успях да намеря от къде да пусна интернет експлорър.
А грешка....пишело колко е частът, 16.00. Казвам ви, мноооооого е тъпо тук. Освен това ми се пишка, или хайде да не се лигавя излишно, пикае ми се, а ме е срам да питам тези.....системни администратори, абе тези дето казват къде кой да седне, дали има тоалетна.
Знам, че в събота по това време чете само Мистър Пинк. О, Мистър Пинк, влез на кю, ако можеш, че ще пукна от скука. Дори с теб съм съгласна да общувам. ще беседваме за щанги, ще обсъдим всички публични дружества...само се появи, че скуката ми яде безпощадно мозъчните клетки.
И все пак понякога пълната тъпотия ражда вдъхновение. Вижте какъв порив получих току що:
Ето - аз дишам,
работя,
живея
и стихове пиша
(тъй както умея).
С живота под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.
С живота сме в разпра,
но ти не разбирай,
че мразя живота.
Напротив, напротив! -
Дори да умирам,
живота със грубите
лапи челични
аз пак ще обичам!
Аз пак ще обичам!
Да кажем, сега ми окачат
въжето
и питат:
"Как, искаш ли час да живееш?"
Веднага ще кресна:
"Свалете!
Свалете!
По-скоро свалете
въжето, злодеи!"
За него - Живота -
направил бих всичко. -
Летял бих
със пробна машина в небето,
бих влезнал във взривна
ракета, самичък,
бих търсил
в простора
далечна
планета.
Но все пак ще чувствам
приятния гъдел,
да гледам как
горе
небето синее.
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Но ето, да кажем,
вий вземете, колко? -
пшеничено зърно
от моята вера,
бих ревнал тогава,
бих ревнал от болка
като ранена
в сърцето пантера.
Какво ще остане
от мене тогава? -
Миг след грабежа
ще бъда разнищен.
И още по-ясно,
и още по-право -
миг след грабежа
ще бъда аз нищо.
Може би искате
да я сразите
моята вяра
във дните честити,
моята вяра,
че утре ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?
А как ще щурмувате, моля?
С куршуми?
Не! Неуместно!
Ресто! - Не струва! -
Тя е бронирана
здраво в гърдите
и бронебойни патрони
за нея
няма открити!
Няма открити!
Е, велико е да му се невиди, просто е велико!!!
Редактирано от пeтъk на 03.06.06 16:28.
| |
|
|
|
агхъм, какво вдъхновение? духът на вапцаров ти е диктувал? :)
ако имаш вдъхновение преведи го на англииски :). официалният превод sucks, а аз (след 2 опита) не се справих много по добре.. тоест справих се де, идеино, ама ритъма отиде на кино.
(некъф англичанин го е превеждал, и целия смисъл се е загубил)
Редактирано от koroviev на 03.06.06 16:44.
| |
|
|
|
Госпожице,
нещо ви е обхванало самосъжаление, гледам:)
Или просто търсите опорен камък? Погледнете в миналото си, направете си една ретроспекция. Все ще откриете достойни моменти в него. Опри се на тях.
Скука.....ха! Не знам значението на тази дума, честно!
пс - Не е зле римувания напън, по простата причина, че някак си е разглезено и от сърце звучи. Ще предложа на един приятел от просветното министерство да включат творбата ти в някой учебник
| |
|
|
|
Стига с този английски, Коровиев. Слушай какво ми хрумна. Нов литературен похват, който ще ни изстреля автоматично пред Сотир в клубната субкултура. Ето и идеята. Пишеш нещо съвсем сериозно и със съвременно звучене. Кое е това "нещо", което има най-съвременно звучене, то е ясно - сексът. Хората са все по завладяни от плежър /казвам го на англ, само за да ти направя кеф/ културата.
пример: Стефания разкрачи крака и изстена.
До тук добре, сега следва и основната ми идея. След всеки пасаж, написан съгласно горните правила поставяш многточие /........./ и после тази фраза "хей поле широко, хей балкан ти роден наш".
По този начин съчетаваме съвременните тенденции в литаратурата с фолклорното звучене и образно казано избиваме рибата.
пример: Стефания разкрачи крака и изстена........Хей поле широко, хей балкан ти роден наш.
бонус пример : Маринела потръпна при вида на изпотения и изнурен селски викарии. Облиза се звучно и запремига с тежки клепачи....хей поле широко, хей балкан ти роден наш.
Какво ще кажеш?
| |
|
|
|
Няма да ти отговоря.
| |
|
|
|
...хей поле широко, хей балкан ти роден наш
Редактирано от koroviev на 03.06.06 17:25.
| |
|
|
|
трезва си в 16 ч. ?... егати извращението, трябва да плювна в нечия пазва
вече няма да пиша в темите на уф
| |
|
|
|
Красавец!
Когато стане напечено, печените мацки хукват на пазар .
| |
|
|
|
аз !
аре да направим тройка с тебе и приятелката от снимка номер 4, м ?
вече няма да пиша в темите на уф
| |
|
|
|
Тя не ми е приятелка, само позната- работи в един магазин на Витошка (мога да ти дам адреса на бележка да й преложиш секс
). Ужас познавам почти всички продавачки по хубавите магазини, това моето е лудост!
Когато стане напечено, печените мацки хукват на пазар .
| |
|
|
|
|