|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Осигуряването е грабеж !
|
|
Автор |
Пивo (минаващ) |
Публикувано | 29.01.01 11:28 |
|
Както може да се види от темата на 1984 за 'дясната' политика, у нас от 2 години държавата най-нагло ограбва гражданите на които би трябвало да служи.
Оправданието ?
Въвеждала се европейска осигурителна система...
И къде в Европа внасяш осигуровки 25г. за да получиш за 10г. (при мъжете) не повече от 10% (груба оценка) от внесената суме ?
Друго оправдание: трябвало да се плащат пенсии..
Прекрасно! Това обаче не е мой проблем. След като държавата е поела ангажимент към старите хора да им плаща мизерните пенсии от други приходоизточници.
Мога да дам следните предложения:
-да се съкратят наполовина държавните служители (има достатъчно ненужни, че и направо вредни институции). -да се съкратят представителните разходи на държавата (самолети, командировки, посолства в Тамбукту и Никарагуа, спонсориране на спорта) -външния дълг в удобен момент да се деноминира в евро. -да се подобри събираемостта на данъците. -да се вдигнат патентните данъци които са безумно ниски. -да се съкрати армията до погранични и охранителни части. (военния бюджет ще стигне за пенсии за 4-5 месеца)
Е, господа явни и тайни социалисти, какво ще кажете ?
| |
Тема
|
Отг: Осигуряването е грабеж !
[re: Пивo]
|
|
Автор | Poruchika_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.01 11:54 |
|
Riskuvajki da se pokaza kato tup AOL user , komentara mi e - ultrapravilno !
| |
Тема
|
Отг: Социалистическо е ...
|
|
Автор | Никотин_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.01 12:27 |
|
мисленето ти, че от държавния бюджет трябва да се плащат пенсии. А за размера - колкото се е натрупало - толкова и ще се ползва.
| |
Тема
|
Re: Осигуряването е грабеж !
|
|
Автор |
epo (член) |
Публикувано | 29.01.01 16:25 |
|
Ne e losho predlozenioto no zifrite ne gi wizdam (balansa).
| |
Тема
|
Това все едно съм го писал аз!
|
|
Автор |
Luboch (член) |
Публикувано | 29.01.01 17:10 |
|
С няколко забележки по предложенията!
Патентните данъци са ниски само за някои дейности. За други са направо безумни. Изобщо няма никаква логика. Освен това със ставките им се приравнява София и провинцията. Може и да прозвучи грубо но закона, както и всичките закони гласувани от талибанското мнозинство на СДС е толкова калпаво написан че един евентуален фалит или налагащо се прекратяване на дейността още в началото на годината(примерно февруари-март) не те спасява от плащане на целия размер. В закона се признава само смърт или инвалидност! Има и още куп гафове но не съм правист за да ги коментирам...
Съкращаването на армията в описания от тебе размер е невъзможно! А срам и позор за финансовата политика на правителството с марка "the best" което не може да изхрани една толкова малка армия.
Събираемостта на данъците и сега не е лоша с изключение на митниците. За четири години сините кретени не успяха да въведат ред там. После се чудим що държавата е зле! Нещо ме кара да мисля че и още четири години пак няма да доведат до промяна. Просто това са големи и безотчетни пари които могат да спечелят всякакви избори.
Не ми е ясно(не съм и специалист) какво ще промени деноминацията на дълга в Евро! И тъй и иначе сме си гола вода
| |
Тема
|
Няколко бележки към бележките
[re: Luboch]
|
|
Автор |
Beнko (пристрастен) |
Публикувано | 29.01.01 18:20 |
|
Правителството с марка "the best" може да изхрани войскста. И я изхранва. Друго беше правителството, дето не можеше да изхрани войската. Ама ти в желанието си да заклеймиш сегашното правителство все се объркваш.
"Събираемостта на данъците и сега не е лоша" - я какво признание! Абе всичко ще си кажеш ти, ама ... :)))))))
| |
Тема
|
Грабежът е осигуряване!
|
|
Автор |
Пecимиcт (минаващ) |
Публикувано | 29.01.01 18:36 |
|
Така си е, и обратното е вярно - даже повече. Граби докато си млад, да си осигуриш старините! Грабиш, естествено от натрупванията на тези преди теб.
И още - който не работи, не трябва да яде!!! (дали пък не беше от някой вожд. Народен, де.).
Следствие-лозунг: ВСИЧКИ НА ТРУДОВАТА БОРСА. Който не може - ей ги гробищата. Завива се в бял чаршаф, и бавно, да не всява паника, към последното пристанище.
Басма ще им цепим. Пенсионери, разбираш ли!
| |
|
От държавния бюджет не бива да се плащат пенсии - вярно.
Идеята е:
- първо да се осребри имуществото на държавата - всичко, освен онова, пряко ползвано в административната и съдебната й дейност, а с полученото да се плати пропорционално на кредиторите й - пенсионери,правоимащи по реституционните закони и пр. - като ликвидация при несъстоятелност;
- второ да се изчисли някакъв екзистенц минимум само за лицата от горните категории, като разликата да се поеме от бюджета (т.е. от нас, работоспособните данъкоплатци)- това не е съвсем дясна идея, но елементарната човещина изисква да не се оставят хора да мрат от глад и студ по улиците;
- трето да се съкратят драстично държавните разходи, като съответно се приема само бездефицитен бюджет (т.е. не ни се завещават нови и нови дългове) и се намалят до абсолютния минимум данъците за компенсация на горното;
- четвърто да се създаде истински пенсионен фонд, в който да се внасят многократно по-ниски осигуровки и с който да се гарантира малка, но действително натрупана пенсия;
В общи линии - това са моите виждания.Предполагам, Пивото и останалите биха имали забележки само по т.2.
| |
Тема
|
Митницата, дайте ми митницата!
[re: Beнko]
|
|
Автор |
1984 (член) |
Публикувано | 29.01.01 19:41 |
|
Отчетът за изпълнението на бюджета за 2000г. още не е готов, затова давам данни за 1999г. - изпълнение на приходната част за мита - 60% от предвиденото.
| |
Тема
|
Без да твърдя, че няма
[re: 1984]
|
|
Автор |
Beнko (пристрастен) |
Публикувано | 29.01.01 23:18 |
|
нищо вярно в думите ти ще отбележа, че за 1999 г имаше и обективни причини - спадна стокообмена заради Косовската криза.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|