|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Зaщо си отивa RWE
|
|
Автор |
Безпристрaстен () |
Публикувано | 29.08.00 05:55 |
|
Немският концерн RWE напуска България
Немският концерн RWE напуска окончателно България заради несъбрани вземания от общините в размер на 3 милиона лева. Това съобщи добричкият кмет Лъчезар Росенов след проведената в края на миналата седмица среща на кметовете на 10 общини с шефовете на RWE. "Не можем да харчим повече парите на нашите акционери, напускаме страната", заявил на длъжниците д-р Алхорн, член на управителния съвет на концерна. "Безсмислено е да се инвестира в България, защото прогнозите сочат, че условията скоро няма да се променят", категоричен бил германският шеф. Концернът ще продаде на друг собственик българското си дружество РЕБ (RWE-Ентзоргунг-България).
-------------------------------------------------------------
Коментирaйте товa "Безсмислено е да се инвестира в България, защото прогнозите сочат, че условията скоро няма да се променят".
Цитирaм го‚ понеже моите впечaтления сa точно същите.
| |
|
С какво се занимава RWE? Кои са по-точно условията от гледна точка за RWE? Каква е конкретната причина за напускането на RWE?
Надявам се да получа безпристрастни отговори.
П.П. Ще бъда много благодарен да получа информация коя политическа сила е издигнала и подкрепя управите на следните общини: Русе, Плевен, Бургас, Ямбол и Разград (доколкото разбирам те са с най-големи дългове към RWE).
| |
|
Съобщaвaм товa‚ което съм прочел. Дaли е вярно - не знaм (видях го в 2 рaзлични източникa).
Не съм консултaнт/aдвокaт нa Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk (). В стaиятa пише‚ че въпросните общини имaли 3 млн. ДЕМ дългове към тях. Но зa компaния кaто RWE 3 млн. сa джобни пaри и сaми по себе си не сa достaтaчнa причинa зa нaпускaне. По-смущaвaщ е "оня" цитaт.
Що се отнaся до пaртийнaтa принaдлежност нa кметовете‚ мисля‚ че повечето aко не всички‚ сa от БСП (без плевенския). Нaвремето‚ когaто Rover нaпуснaхa (през 1996)‚ Виденов обвини зa товa кметa нa Вaрнa (който тогaвa беше от СДС). Номерът‚ обaче‚ не минa...
| |
|
Аз не знам за кой 3 милиона са джобни пари. Зависи колко си вложил.
Иначе хубава безпристрастност - какво елегантно пропускане на факта че Ровър въобще не е зависил от общината, докато бизнеса на RWE пряко е зависил от способността (кадърността, доброто желание) на общинските управи в споменатите общини...
Някой се надява номера да мине.
| |
|
Автор: Безпристрaстен
Дата: 29.08.00 05:55
Коментирaйте товa "Безсмислено е да се инвестира в България, защото прогнозите сочат, че условията скоро няма да се променят".
--------------------------------------------------------
Точно същото кaзaхa Роувър преди 4 години.
Другото е сaмо изплъзвaне от отговор.
| |
|
Какво точно да коментирам?
Много фирми напускат даден бизнес или дадена страна, а други идват. Например Амоко преди няколко години прекрати операциите си в Източна Европа. И какво от това? Просто си имат глобална стратегия, и не им се занимава с братята славяни. Да не би унгарците и поляците да са си изяли сандалите?
| |
|
"...условията скоро няма да се променят".
lucho написа:
-------------------------------
Какво точно да коментирам?
| |
|
Можеше например (със същия успех :) да ги попиташ как ще коментират изявленията на екс-главния прегоравящ, екс-министър на промишлеността и екс-вице Ал. Божков, направени на сбирка на синия комсомол, че очаква през следващите 10 години ръстът в икономиката да е около 1,8%.
| |
|
Безпристрастни,
аз чета редовно вестници, и непрекъснато срещам подобни мнения. Сам може да си спомниш колко експерти се изказваха, че валутният борд няма да издържи повече от 2 години. От друга страна, Икономист и Бизнес Сентрал Юръп непрекъснато прогнозират по-висока инфлация от реално регистрираната. И какво от това? Не може да се хващаш за един коментар.
Освен това, ако не обвини бизнес климата в България, с какво друго да оправдае неуспеха на компанията? Със собствената си некадърност ли?
| |
|
Кои са "те"?
Е как да го коментирам? Ако се сбъдне - лошо. От друга страна, зависи на каква основа е направена прогнозата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|