Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:22 17.05.26 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Въпрос относно бъдещето....нови  
Автор ya2011 (непознат )
Публикувано21.03.12 23:59

Здравейте,

пиша ви защото бих искала да чуя повече мнения относто ситуацията и преспективите в България. Накъде мислите, че отива държавата и има ли смисъл да се създават и отглеждат деца в България !? Или по-добре да не им пречиняваме това на бъдещите си деца? Като основните точки са: демографията (все по-малко българи), лошо образование, лошо здравеопазване, липса на преспективи. Общо взето в момента границите към добрите държави са отворени и е по-лесно от всякога човек да избере къде да живее. Какво мислите вие по този въпрос. Мерси много, просто ще ми е интересно да прочета няколко мнения и гледни точки.

Мерси и поздрави на всички.

Тема Re: Въпрос относно бъдещето....нови [re: ya2011]  
Автор MOSU (непознат)
Публикувано22.03.12 00:34

Здравей :)

Аз съм на 24 и трябваше да взема решението, с което се сблъскват почти всички и да отговоря на въпроса - ами сега накъде? С няколко думи - имам добра работа, която обаче не е по специалността ми. Плащат ми добре за млад, сам човек. Искам да кажа, че имам причина да остана, поне на този етап. Но имено 'на този етап' ме поизплаши малко. Ако нещо стане и ме уволнят, или се наложи да напусна - отивам на майната си, защото едва ли ще намеря подобна работа отново, ако започна по специалността си, заплатата ми ще бъде около 300-400 лв., а с толкова не се живее в днешно време. Ако пък остана на работа и след време срещна правилния човек и реша да имам семейство - еми да, ама освен ако той не е финансово стабилен, с моята заплата няма да я закърпим. И тъй като съм крайно против обвързването на любовта с портфейла, реших, че ще пробвам късмета си в чужбина. И нямам предвид да отида да бера портокали, а да уча. Приеха ме, чакам с нетърпение да замина, е, и с малка доза страх от неизвестното, но тъй като известното не ми допада, ще се пробвам. И в крайна сметка, ако имам шанс да не отглеждам децата си в България, ще го направя.

И преди да са скочили всички, че съм родоотстъпник - не е така, обичам България, мразя това, в което я превърнаха и това, което причиняват на Българина... А родолюбството не слага хляба на масата, за жалост

Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано22.03.12 00:41

лузъра и мрънкача си е лузър и мрънкач където и да иде

Тема Re: Въпрос относно бъдещето....нови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор MOSU (непознат)
Публикувано22.03.12 00:52

Принципно е така, но тук в България, ако не си някой на Някой, няма излизане от кофите...

Автор BЪPKOЛAKЪT (Хищник)
Публикувано22.03.12 09:41

България не е само чудесно място, а най-чудесното място за живот в цяла Европа... Естествено, че има греди за дялане, но така е и с всяка друга държава... Иначе за децата... ако им заложиш катунарска жилка и се задомиш с някой мангалоид, то тръгвай да намотаваш околосветски пътешествия и не ги обременявай с уседнал живот... Но ако смяташ, че генът ти е добър и са ученолюбиви и трудолюбиви, то не се тревожи за работата и заплащането им, защото биха могли да работят и за майкрософт или гугъл без да напускат и най-затънтените кътове на горите тилилейски...

Автор blood2 ()
Публикувано22.03.12 10:33

"Накъде мислите, че отива държавата и има ли смисъл да се създават и отглеждат деца в България !? "

Ами за последните 20 години няма промяна в положителен план, така, че е най-вероятно и в бъдещите 20 да е същото. Това е най-вероятно, а какво ще е никой не знае.

Какво толкова смислено се случи за 20 години, че да очакваме, че бъдещите 20 ще донесат някаква перспектива за българите.

Вече да уточня, че нямам приятели в Дира, така че не си мислите глупости.

Редактирано от blood2 на 22.03.12 10:36.

Тема Re: Въпрос относно бъдещето....нови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор ya2011 (непознат)
Публикувано22.03.12 15:06

В един форум видях един подпис, който много пасва на коментара ти и се изкушавам да го постна и тук:

Американски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и теб те питат.
Български форум : питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Ето точно и това е едно от нещата, които не харесвам в България. Нито съм лузър, нитко съм мрънкач.

Тема Re: Въпрос относно бъдещето....нови [re: blood2]  
Автор ya2011 (непознат)
Публикувано22.03.12 15:11

Е не мисля, че за 20 години нищо не се е променило, но ако направим сравнение с Полша, Чехия, Словения, сме доста по-назат и нещата се случват доста по-бавно. Та ние си имахме допреди 2 месеца президент, които е бил от бившия репресивен апарат на държава, нещо немислимо в в която и да е от държавите от бившия остблок, който сега са в ЕС. А същия този дори се готви да ни е премиер и като нищо да успее.

Тема Re: Въпрос относно бъдещето....нови [re: BЪPKOЛAKЪT]  
Автор ya2011 (непознат)
Публикувано22.03.12 15:15

Ти гледаш всичко през призмата на ИТ индустрията, която не е единствена, ами какво ако стане лекар например, пак ли ще работи за Майкрософт или за Гугъл!? Или учител, една изключително важна професия и доста престижна поне на Запад, защото учителите са тези, който изграждат и предават ценостти и знания, наред със семейството разбира се на бъдещите граждани !? Хубаво е да гледаш нещата не само от собствената си камбанария, както и аз се опитвам да го правя. Освен това все още нямам деца, че да кажа дали да ученолюбиви или не и т.н. Това със гена и мангалоида не го разбрах много.

Тема Re: Въпрос относно бъдещето.... [re: ya2011]  
Автор blood2 ()
Публикувано22.03.12 15:17

В Икономически план няма промяна. Спомни си преди, че заплатите пак бяха такива каквито са и сега. Няма промяна. Просто сега няма земеделие, а парите са в ИТ бизнеса и Комуникациите.

Няма промяна. Никаква за обикновените хора, даже е по-зле.

Вече да уточня, че нямам приятели в Дира, така че не си мислите глупости.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.