Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:20 10.07.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Пак тоя шистов газнови  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано11.01.12 19:18

На 14.01.2012г. се готвят "масови" протести против проучването и добива на шистов газ в България. Протестите ще обхванат много български градове, както и някои градове в Европа и САЩ.

Четейки всичко това човек остава с убеждението, че у нас се надига някаква вълна на недоволство. Но нека да погледнем от друг ъгъл.

Протестите у нас са най-вече на еко организации, които ПАРАДОКСАЛНО защо не протестират срещу проекта за руската АЕЦ. А знаем, че основна мишена на "зелените" организации по цял свят е атомната енергетика.
Други яростни противници на добива и дори проучването за шистов газ са БСП и партия Атака. това можем да видим и от следния цитат:
Представяне, обсъждане и приемане на законопроект за забрана на проучване и добив на шистов газ, № 154-01-106, внесен от Сергей Станишев и група народни представители на 23.11.2011 г. -- за първо четене.

Кой ще е губещия ако имаме собствено производство на газ? Сега задоволяваме нуждите си най-вече от Газпром, чиито продажби в България са за около 200 млн долара годишно. Ако печелят примерно по 100 млн по-малко от българите това няма да им хареса. Може би не е проблем да заделят някой друг милион (че и по-малко) за да "подпомогнат" някой, който да се противопостави не само на добива, но и на проучванията?

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: Пак тоя шистов газнови [re: Aлaдин]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано11.01.12 19:19

Още инормация по темата има тук:
[urlhttp://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/12/21/1731894_eksperti_atakite_sreshtu_shistoviia_gaz_sa_zaradi/[/url]

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Автор The Fifth Element (air)
Публикувано11.01.12 19:50

Е, аз съм против : проучванията за шистов газ, строежа на нов АЕЦ и нефтопровода Бургас-Александруполис.

Та в кой "калъп" попадам , про-какво се явявам още не са ми казали.

Питай някой от старите геолози по въпросите, които задаваш относно проучванията за шистов газ .

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

Тема Re: Пак тоя шистов газнови [re: The Fifth Element]  
Автор atd112 (минаващ)
Публикувано11.01.12 20:04

Освен изброените от вас, аз съм и против да инвестираме пари в газопроводи, било то Южен Поток или Набуко.

Автор bira_more (бира)
Публикувано11.01.12 20:17

Проблема с шистовия газ е добива му. Твърди се че се ползват токсични материали за трошенето на скалите, и изпомпването.
Дори да не са токсични - самото трошене на скали може да бъде опасно. Може газ да бликне от всякъде, а не само от там от където искаме.
А България е малка и няма на къде да ходим, ако нещо се осере грандиозно.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Пак тоя шистов газнови [re: The Fifth Element]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано11.01.12 20:18

попадаш в групата "зелен идиот", само дето кой знае защо не щеш да живееш в пещаера

Тема Ми да ти кажанови [re: The Fifth Element]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано11.01.12 20:19

попадаш в калъпа на пещерните жители. Като си противник на всички видове възможни енергоизточници, означава че си против съвременната цивилизация, и за измирането на поне 95% от населението. А останалите - в пещерите.

Bеer? Mоre?

Автор Lenor (Прасето)
Публикувано11.01.12 21:31

Мен като нормален гражданин какво ме топли това?Ако добиваме енергийно гориво,как то ще допринесе и въздейства на жизненият ми стандарт?Ще ми стане ли по евтино отоплението през зимата?Ще намалеят ли сметките ми за електроенергия целогодишно? Ще намалеят ли цените на гориво за автомобили?От там да паднат и цените за производство и т.н.
Не ми пука,че в Добруджа ще се разхождаме с противогази и ще внасяме минерална вода от Сахара и жито от Южният полюс!
Сделката така или иначе вече е сключена.Протестите вече са безсмислени.До колкото не ме лъже паметта правителството е подписало "многозначен" договор със Шеврон преди година и половина за "проучване" за 36 милиона $!Подир дъжд качулка му викам на това аз

Тема Re: Ми да ти кажанови [re: bira_more]  
Публикувано11.01.12 21:32

Не ми се четат глупости.

Не искам в един момент не дай Боже да се окажем водо-зависими и/или храно-зависими .

Тема Re: Пак тоя шистов газнови [re: Lenor]  
Публикувано11.01.12 21:35

Не ми пука,че в Добруджа ще се разхождаме с противогази и ще внасяме минерална вода от Сахара и жито от Южният полюс!

Може ли да цитирам този твой цитат по време на протест.

Не са безсмислени протестите. Договор не е подписан още.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.