Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:41 09.07.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Комунистически Китай-истинска заплаха!  
Автор onchoo ()
Публикувано06.11.11 16:11

Докога уж свободна и демократична Западна Европа ще продължава да прави реверанси на Китай,една държава с тоталитарно комунистическо управление,където продължава да се ограничава свободата на словото и мисълта,да се репресират опонентите и несъгласните с комунистическия режим.
Държава с тотален контрол дори и в интернет.

Обаче за тези неща се говори едвам-едвам по българските и световни медии,и то някак си между другото.

Какъв е този Европейски Съюз след като прие охотно наследнедниците на бившите български комунистически величия сега стигна до там да търси финансова помощ и още по-близко обвързване с Китайската комунистическа Партия.

Саркози за мен е падение за френската държава. Тази която все още поставя на държавния си герб основополагащите принципи на Великата Френска Революция за Свобода ,Равенство и Братство,днес това болезнено амбицизно за власт човече е готово на всякакви компромиси за да служи на някакви наднационални могъщи финансови интереси.
2007 Кадафи е добре дошъл в Елисейския дворец,а през 2011 вече Мосю Саркози му праща бомбардировачи да затрият него и цялото му семейство.

Как да имам доверие на такива лидери с претенции да водят и едва ли не да спасяват Европа.
Смешници и лицемери!
Ако имате по-добри определения споделете ги!

Тема Re: Комунистически Китай-истинска заплаха!нови [re: onchoo]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано06.11.11 17:38

Докога уж свободна и демократична Западна Европа ще продължава да прави реверанси на Китай,една държава с тоталитарно комунистическо управление
докато мине от реверанси на свирки, а ти впрочем имаш нужда от ударни дози антиседерастин

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Интереснови [re: onchoo]  
Автор krr (непознат )
Публикувано06.11.11 17:41

Китай е в процес на развитие на вътрешния си пазар.
Всички големи корпорации наливат там огромнни суми и очакват дяволски печалби.
Това е основната движеща сила в позицията и отношенията с Китай.

Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано07.11.11 13:13

Заплаха за малоумните... или за прекалено алчните.
В момента западната цивилизация сама си създава новия кошмар, от алчност и късоумие.

Welcome to the real world!

Тема + 100 :)))нови [re: zaphod]  
Автор jericho_941_f ()
Публикувано07.11.11 16:52

Приятно съм изненадан

Не знам защо , от изявите ти до сега бях останал с впечатлението , че си отявлен либераст.... за което прося извинение !!!!

SI VIS PACEM PARA BELLUM

Тема Re: + 100 :)))нови [re: jericho_941_f]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано07.11.11 19:55

Не знам защо , от изявите ти до сега бях останал с впечатлението , че си отявлен либераст
предполагам защото то ти се подигравам като пускаш левичарски линкове, като оня с ареста на жена която си закрива сметката

но те точно истинските либерасти вият срещу банките и корпорациите

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: + 100 :)))нови [re: zaphod]  
Автор jericho_941_f ()
Публикувано07.11.11 20:27

Въпросните линкове не съм ги създал аз и ги има независимо дали ни харесва или не. Просто намирам нещо интересно и давам линк.

SI VIS PACEM PARA BELLUM

Автор portal (ветеран)
Публикувано08.11.11 00:02

Кой си ти и как си придобил самочувствие да аналзираш и съдиш Поднебесното

не се заяждам, наистина ми е любопитно и много интересно...

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Тема Re: Комунистически Китай-истинска заплаха!нови [re: portal]  
Автор onchoo ()
Публикувано08.11.11 19:09

Преди доста време вече в добрите стари ученически години ми се беше наложило да подготвея един материал на тема Китай.
Спомням си че се учеше тогава за ужасяващия култ към Мао,дето бил едва ли не полубог,
За "Китайската културна Революция" подложила на унижение и изтезания хиляди учени ,преподаватели,интелигенция.
Едно безумие което едвали можем да си го представим в тези мащаби в които се е случило.
Хунвейбините може вече да ги няма ,но Китай все още се управлява от политичските наследници на Мао и неговата партия.
Сега незнам вече какво се учи в България по история и учи ли се изобщо :)

Разбира се от гледна точка на днешния ден тези неща сигурно звучат на някого меко казано неуместно тъй като Китай започва да измества САЩ по икономически показатели.
Денонощно по телевизия и вестници се говори за Икономическа криза, Дългова криза,заплати ,пенсии, брутен вътрешен продукт,фалит на Гърция,разпад на еврото,милиарди заеми,милиарди дългове.

НА този фон все по-трудно е да се говори за свободата в Китай и проблемите й с Тибет и Тайван.
А като стана дума за евентуален референдум в Гърция,какъв вой се надигна само.Гърция беше директно заплашена че ще бъде изключена от ЕС?! лично от Меркел и Саркози.Последния беше забравил всякакъв дипломатически тон истрого размаха пръст като директор към провинил се ученик.

Тъй като прекарвам доста време във Франция напоследък слушам какво мислят сънародниците на мосю Саркози за него и неговата политика.
Казано направо - немогат да го понасят поне тези с които съм говорил и едва ли биха го преизбрали ако има читав претендент.Струва ми се че за тях е важна самата личност а не дали е от левите или от десните.Самата Франция все е още е силно социална държава където помоща за безработен е около 700Е.Всъщност за никого май не е тайна че Франция и Германия гледат да спасят първо себе си и да не допуснат социално недоволство у тях си.

Редактирано от onchoo на 08.11.11 19:14.

Автор Aulus Vitellius Celsus (Aedile N.R.)
Публикувано11.11.11 19:08

Много добра поредица романи по въпроса за китайското завладяване на света:

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.