Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:11 14.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Двойнственото отношение на управляващите  
Автор Ray of Light (дала-багаин)
Публикувано24.11.10 22:29

Тези дни се гласува бюджетът на държавата. В парламента. Там са депутатите, но не и министрите, които са го предложили. Там не е Бойко Борисов.

Защо не е там? Бюджетът е негов, той носи отговорност за него?

Ситуацията може да се илюстрира със следния цинично-романтичен виц:

“Мъж и жена правят секс. След като свършват, мъжът се обръща с гръб към жена си. Тя го пита:

- Защо не ме прегърнеш?

Той отговаря:

- Аз е***ани работи не мога да гледам”

Защото отношението му към данъкоплатците е двойнствено. В него има романтика и презрение. Романтичната представа за великия народ и презрение към безделниците, които го съставляват. Декларираната принадлежност към дясното, което означава свобода и същевременно преклонение пред най – големия робовладетел на България – ТАТО. Желание да се върви напред и привързаност към миналото. Стремеж към Европейско развитие на България и заточението ѝ в Руския Ориент. Стремеж към напредничавост и отказ от реформи. Стремеж към справедливост и избирателно обвиняване на престъпници. Стремеж към принципност и желание да се харесаш на всички. Записки от подземието на един герой на Достоевски. Герой, а не Идиот.

Затова, дами и господа, кабинетът ще приема реформа, която е проформа, като новия – стар изборен кодекс, нищонеправене в съдебната система (падане на имунитет на магистрати, прокуратурата към министерство на правосъдието, срокове за приключване на дела - не), недействие в държавната администрация, прогнила с корупция (недействието е съзнателен акт, за разлика от бездействието). Затова един ден ще се обявява идването на стратегически инвеститор, а на следващия няма да има ни следа от него, защото утрото е по – мъдро от вечерта и така следват мъдро утро, глупава вечер, безпаметен сън и отново в същата мелница се мели брашното на надеждите ни в клисавия хляб на безделността.

Общество без памет не може да съществува. Премиер без воля не може да ръководи държава. Народ без вяра не може да оцелее. Вяра в себе си, като спасител.

Затова всеки парламентарен ден кабинетът воглаве с Бойко Борисов ще обръща гръб на законите, които приема, защото не може да гледа такива неща, в самоотвращение от собствената си спирала на действие, всяко от което отменя предишното и така в един танц около прогреса, който остава като ос на желанията ни, а не материалната им манифестация. Галактика от желания и прогрес като черна дупка. В черните дупки времето е спряло. Може в тях часовникът да тиктака, но той върти едни и същи часове, които предъвква непрестанно, а за наблюдателите отвън времето в дупката е спряло.

Затова, когато обърнеш гръб на делата си, си осъден да ги повтаряш.

Ако сте харесали тази статия, моля ви, подкрепете я, като гласувате в свежо, за да могат и други да я видят

100 символа не стигат!

Тема Re: Двойнственото отношение на управляващитенови [re: Ray of Light]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано25.11.10 00:49

Това не е най-лошото. Най-лошото е че трябваше да изберем ББ та да вкара депутатите в Парламента - поне по време на гласуване.
За съжаление си поредния който казва колко е зле.
Е нищо де - да си кажа какво ще струва моя глас този път. Миналия път - бях обявил цена - депутатите в Парламента поне по време на гласуване. И стана. Избрах точния човек, който свърши именно онова което очаквах. Демек 100 % успех до момента.
И за това сега пак ще кажа за какво аз ще продам гласа си. Този път едно от трите:
1. Гарантирано право за самозащита, включително и собствеността. Човек да има правото да спре и задържи нападател/крадец с всички възможни средства независимо от щетите които ще му причини. Единствено ако крадеца легне на земята с ръце на тила да нямаш правото на отмъщение. В останалите случаи - опит за задържане или прекратяване на започнатото престъпление.
2. Пълна реформа на ЗОК. Демонополизация на ЗОК и на Лекарския съюз. Осигуряване на специални болници за неосигурени - на благотворителна издръжка.
3. Възможност за развод с топлофикация.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Двойнственото отношение на управляващитенови [re: bira_more]  
Автор portal (ветеран)
Публикувано25.11.10 09:24

Мене ми се струва,че тоя път няма да гласуваш

Revolution, the only solution,
The armed response of an entire nation
System of a Down P.L.U.C.K.

Публикувано25.11.10 21:48

И трите искания са десни и разумни, за първото и третото съъм сигурен, че ще ги изпълним, ако сме на власт, за второто не съм много наясно каква точно ще е реформата ни, затова не бързам да отговоря

100 символа не стигат!

Автор bira_more (бира)
Публикувано25.11.10 22:09

Първото няма да го изпълните. Защото това което искам аз означава, че ако видиш 10 берачи в имота си, да можеш да ги отстреляш без проблем. И ако ги отстреляш с незаконно оръжие, да бъдеш съден само и единствено за притежание на незаконно оръжие. За да се случи това, е необходимо изрично уточнение в Конституцията.
В смисъл - хората берат. Ти стреляш във въздуха и им заповядваш да легнат на земята. Те побягват. Ти ги отстрелваш. Ти си невинен.
За да се постигне подобно законово решение, трябва много ама много сериозна политическа воля. Готовност да бъде отстоявано и пред ЕС, и пред целия свят!
За да повярвам че има поне шанс да опитате, тябва много сериозно да бъде декларирано. Много сериозно.
Но пък декларирате ли го, наистина може да имате гласа ми. Щото добре осъзнавам че не мога да получа всичко на куп - и едно ми стига.

Bеer? Mоre?

Автор Bл. Ульянoв (Пyтин) (пристрастен)
Публикувано26.11.10 00:52

Теб пък точно кой ли ще те пусне да властваш, че говориш в първо лице, множествено число?

Криво да седим, право да съдим

Автор ARlZE (shallowgrave)
Публикувано26.11.10 09:12

ако сме на власт
...............

Кои "вие", бе, лакей костовистки?

Властта ще има да я сънувате още 100 години поне.

"Tolerance and apathy are the first signs of a dying society."
-Aristotle

Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано26.11.10 11:40

За да повярвам че има поне шанс да опитате, тябва много сериозно да бъде декларирано. Много сериозно.

+1 - моят глас , плюс още няколко процента или дори няколконайсет процента на хора, които имащи това зад гърба си, биха осигурили ръст на БВП по най-естественият и "обновим" начин -чрез рязко нарастване на интензитета, а и екстензитета на обработваемата земеделска площ.
Не знам от коя партия е г-на, но която и да е тя(без доказаните лайнари от тройната коалиция) -гласът ми е техен.

Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си

Тема Re: Двойнственото отношение на управляващитенови [re: Kиpo]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано26.11.10 18:44

Е то аз с него си имам приказка отдавна, та да те окрехна - от Костовата партия.

А искането ми "много сериозно" е защото те вече бяха на власт, и това не беше техен приоритет. А тогава би могло много по лесно да мине, и много по малко злини щяха да се струпат на родината ни.
Както и да е - на времето Костов успя да ни оттърве от албанците, ако предложат изпълними мерки по един категоричен начин - наистина гласа ми ще отиде отново за тях. Но не просто обещания, а ясен, разбираем план, съгласуван с колегите им от ЕС. План който няма да бъде сиктердосан на момента от Страсбург или друга група толерасти. План който да има шанс.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Двойнственото отношение на управляващитенови [re: ARlZE]  
Публикувано27.11.10 22:44

Там е проблемът, ние не искаме да властваме, а да служим, а в нашето феодално време парадигмата на властта е обърната наопаки. Заседнали сме в четиринадесети век.

Кои сме ние ли? Десните, разумните, желаещите по - малко държава, повече свобода, върховенство на закона, патриотите, които смятат, че Българските интереси са пред чуждите, но не пред правата на хората. Костовистите сме малка част от това общество, което не е представено достатъчно добре политически, което включва и отвратени от политиката. Ние сме като наполеоновата гвардия и девизът ни е:

"Л...о! Гвардията умира, но не се предава!"

""

100 символа не стигат!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.