Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:20 26.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Има надежда за Българиянови  
Автор bira_more (бира)
Публикувано31.08.10 13:12

Гледам един чудно хубав отговор на Българския посланник във Франция:

Култови мисли:
2. Всеки български гражданин е длъжен да спазва законите на страната, в която пребивава, включително и да пътува с билет в градския транспорт. Етническият му произход, ромски или друг, не е аргумент, който го освобождава от задължението да спазва законите и правилата на страната, в която пребивава.

3. Посолството няма възможност и правомощия да предоставя средствата на българския данъкоплатец за лично ползване от съответните български граждани във Франция, без оглед каква е тяхната етническа принадлежност.

Същевременно налице е възможност да окажем съдействие, като на съответното лице бъдат изпратени финансови средства от България, след като близките на г-н Стоянов или самият Вие внесете необходимата сума в дирекция „Финансово-стопански дейности” на Министерството на външните работи. След необходимите процедури тази сума ще бъде предоставена на г-н Стоянов, за да плати глобата си.

Кефи ме пича. Евала.

Bеer? Mоre?

Тема Re:Ти никоганови [re: bira_more]  
Автор тулса ()
Публикувано31.08.10 15:14

ли не си пътувал без билет през живота си?
Този посланик говори разни общи положения за спазване на законите на страната...
Нека да напомня , че преди има няма пет години , българските дипломати
към ООН бяха се класирали в челната петица на страните ,
чиито представители бяха натрупали рекорден брой неплатени глоби за
паркиране из града.
Някой да им беше взел документите на тези чутури?
(..нямаше сред тях нито роми, нито цигани.)

Хайде да не бъда голословен за "надеждата" ,за неплатените билетчета, а също така и за връзката на горните неща с уважението към закона в съответната страна:
The Diplomat-Parking-Violation Corruption Index
By CHRISTOPHER SHEA
Published: December 10, 2006
"..The worst offenders, meanwhile,
came from Kuwait (246 unpaid tickets per diplomat), Egypt, Chad, Sudan, Bulgaria, Mozambique, Albania, Angola and Senegal.
This behavior correlated strongly with the scores of diplomats’ home countries on a measure of public corruption compiled by World Bank researchers. ..."

Редактирано от тулса на 31.08.10 15:25.

Тема Re:Ти никоганови [re: тулса]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано31.08.10 15:34

Сега ако искаш да ми обясниш че дипломатите са по цигани (в циганските номера) от циганите - ще се съглася без бой.
Все пак за недипломатите важат законите на съответната страна. Аз като пътувам без билет, или не ме хващат или си плащам глобата. Ама понеже не съм ром, няма начин ем да ме хванат ем да не си платя. И под секрет да ти кажа - последните няколко години с адски транспорт не съм пътувал - или колело, или кола. Само няколко пъти с метро - ама там билета го "дупчат" още на входа.
Кефи ме че явно във Франция това че си ром, не е достатъчно основание да пътуваш без билет (както у нас). Кефи ме и това че дипломата предлага всевъзможна помощ парите на оплаквача да стигнат до оплаквания, стига оплаквача да реши да му прати пари де.

Bеer? Mоre?

Тема искаш да ми обясниш че дипломатите са по циганинови [re: bira_more]  
Автор тулса ()
Публикувано31.08.10 15:57

Искам да ти обясня, че ...рибата почвала да мирише откъм опашката.
Ако все пак прочетеш откъса на английски, ще видиш
че корупцията в една страна се намира в силна корелация
с "циганските номера" на нейните граждани и в други страни.

Ще добавя, че има и определена истина и в заключението
"Каквато държавата, такива и циганите"

Не мога да оправдая евтиния популизъм на нашия посланик, който е надушил накъде духа вятъра и "громи правозащитниците", предлагайки те да плащат глобата.
Дипломатът сам признава в началото, че французите незаконно са отнели личните документи на нашия гражданин, но нищо не казва какво е направил
по въпроса.
Глобата може да бъде платена временно от посолството, а документите на циганина трябва да му бъдат незабавно върнати ...
После може да се мисли по какъв начин циганина да бъде санкциониран за главоболията им,а сумата възстановена на посолството (от нарушителя или от
"защитниците")

Тема Re: искаш да ми обясниш че дипломатите са по циганинови [re: тулса]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано31.08.10 16:13

Глобата може да бъде платена временно от посолството
Може. Може също така и ти да пратиш пари - временно ако искаш. Щото посолството не е длъжно да плаща глобата. И аз лично подкрепям посланника да не плаща глобата.

За документите. Това е много интересен въпрос. До колкото разбирам няма независимо потвърждение за иззимането на документите. Има само твърдения на гратисчията. Посланника приема че гратисчията не лъже, но все пак трябва да се провери.
Според мен посланника трябва да съдейства само за 2 неща - да изясни ситуацията с документите, и ако са били иззети, да съдейства за тяхното връщане, и ако се намери дарител - да способства за превеждане на кинтите - а ако няма дарител - французите да му мислят.

Това че има корупция (в България), депутатите нарушават законите безнаказано и т.н. не е основание да приемам правото на нашите роми за безплатен превоз и безплатен ток. А на политика това му е работата - да хване от къде духа вятъра. Така че евала на този наш дипломат.
А нека поне веднъж правозащитниците ПЛАТЯТ за правото да защитават правото (на човека да се вози безплатно). Всяко нещо си има цена. Писнало ми е от правозащитници които искат аз да им плащам (по един или друг начин) за масрафа.

Bеer? Mоre?

Тема Това че има корупция (в Българиянови [re: bira_more]  
Автор тулса ()
Публикувано31.08.10 21:23

не е основание да приемам правото на нашите роми за безплатен превоз и безплатен ток
.......
Не е основание, а само обяснение как се пазаруват избиратели .
Обещаваш на циганите, че ще им съдействаш за безплатния ток(ако все още има такива случаи..) и после те се "отблагодаряват" на изборите.
Това ти се струва, че няма никакво отношение към корупцията?

Не приемам да се разделят българските граждани в чужбина на нецигани и цигани.
Струва ми се, че нашите консулства имат напредък напоследък в отзивчивостта към нуждите на нашите граждани , но посланика просто използва циганската карта, че сега е нашумяла.
Рано или късно бумерангът ще удари и нас, нециганите....ако пасивната позиция на дипломати и външно министерство остане непроменена.

Тема Голяма надежда, няма щонови [re: bira_more]  
Автор Koм (рекордьор)
Публикувано31.08.10 21:49

Първо дипломата си разказва неговата версия на случая. Второ - посолството е там да съдейства на българските граждани, когато имат проблем в друга страна. В случая проблем не само, че има, но ако се вярва на посланника - става въпрос за нарушение от страна на френските служители в съответната транспортна фирма, които изземат документи на български гражданин. Т.е. случая си е точно от компетенцията на посолството. То обаче не се намесва, защо потърпевшия не искал да влезе в посолството (ха-ха).

Етническия аргумент, който присъства в изложените на посланника е срамен, ако не скандален и всъщност няма никакво отношение към случая. То и посланника това казва, ама въпреки това го подчертава постоянно, по простата причина, че търси съчувствие у публиката. Е - в твое лице е намерил

________
Не си правете здравна застраховка за пътуване в чужбина в ДЗИ

Тема Re: Това че има корупция (в България [re: тулса]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано31.08.10 22:23

Статистиките са велико нещо. Помагат за разбирането на проблемите, и евентуалното им решаване. Например има различна податливост към СПИН в различните националности. Не е помогнало в борбата със СПИНа но може да помогне.
Ако български граждани от дадена "раса", "националност" или както щеш го наречи, извършват повече престъпления от останалите български граждани, е редно да наречем нещата с истинските им имена. Единствените българи които правят катуни в момента, са циганите.
А и не си прав - не посланника първи въвежда понятието циганин (ром). Посланника само обяснява че във Франция това че си циганин не ти дава право за безплатен транспорт. Обяснението му е ОТГОВОР! Отговор на правозащитник от цигански произход който едва ли не настоява посланника да плати глобата. А аз пак казвам - не виждам основания посланника да плаща глобата. Но ако ти искаш - имаш пълното и неотменимо право да го направиш.
И мен ме кефи именно факта че вече дипломатите се задействат. При това - правилно.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Голяма надежда, няма щонови [re: Koм]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано31.08.10 22:25

А какво трябва да направи посланника? Да тръгне да дири потърпевшия? Потърпевшия е имал пълното право и възможност да влезне в посолството. Но не е влезнал. На какво основание посланника да се намеси? Само защото потърпевшия е циганин?
Та нали и гаргите ще му се смеят!

Bеer? Mоre?

Тема Re: Голяма надежда, няма щонови [re: bira_more]  
Автор Koм (рекордьор)
Публикувано31.08.10 23:52

Абе - как я виждаш тази - човек отива в посолството, говори с охраната (които 100% не са българи дори) и си тръгва? На мен това ми се вижда измислено.
Но - дори и така да е - посланника може и трябва да се намеси на основание на получения сигнал във формата на писмо. И това, което трябва да направи е да се обади на френските власти и да подаде сигнал за законо-нарушение спрямо български гражданин.

Другото, което е задължен да направи (защото това му е работата) е да издаде временен документ, с който българския гражданин може да се върне в страната.

Утре същото може да се случи и на теб и на мен. Ако мислиш, че контрольора е взел документите на българина, защото последния е циганин - дълбоко се лъжеш.

________
Не си правете здравна застраховка за пътуване в чужбина в ДЗИ

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.