|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Не мо'е да бАде!!!
|
|
| Автор |
MитpeШoпa (ОнзиСъщия123итн) |
| Публикувано | 15.06.10 13:40 |
|
|
Всеки девети българин се оказа инвалид
Личните пенсии за инвалидност за миналата година са 858 769, обяви социалният министър Тотю Младенов.
В България не може да има 858 769 инвалиди, категоричен е Младенов. По данни на НСИ населението на страната е 7.56 милиона, тоест почти всеки девети е инвалид. Министърът се зарече правителството да предложи строг контрол върху инвалидните пенсии.
...и.т.н.
и т.н.
Е па не мо'е да го бАде че всеки девети горд българин (ЗдРРРРРРРРАВ, ПРРРРРРРРРРРРРАв коРРРРРРРРРАв дет' се викаше в казармата) и потомците му са инвалиди.Тук нещо съмнително, нЕк'Ва конспирация, или страшна далавера
Някой живеещ в България да ми обясни този парадокс, моля?
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
|
|
|
Ти сирьозно ли не я разбираш далаверата?
(Емотиконите не са към теб.)
Така, де, то далаверата си я пише в съобщението. Ми тая е.
Редактирано от Mиpa_M на 15.06.10 13:44.
| |
|
Тема
|
Re: Не мо'е да бАде!!!
[re: Mиpa_M]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 15.06.10 13:47 |
|
|
Ами не, не я разбирам. Нито количествено (всеки ДЕВЕТИ?!?) нито финансово - КОЛКО е инвалидна пенсия за един...50% инвалид? 100...150 лв ..200 лв. А ако гепят този инвалид че не е инвалид и му вземат ретроактивно пенсията+ лихва+ индексация към евро/$, + разноски нали трябва да си продаде панелката за да плати сметката?
Или нЕма таквиз пИнИзи в България - краднал си ->връщай, индексирано?
| |
|
|
|
Нема ...
В България или се стреля на място, или
никой не връща "сладките джанки"
...ретроактивно.
| |
|
|
|
Има, по-скоро - трудно се хващат. Затова и, предполагам, малкият риск си струва сравнително малката пенсия. А има и други облекчения и облаги, не че са нещо огромно, но все пак. Плюс че ако се занимаваш с бизнес на тъмно и видимо си безработен, инвалидната пенсия може да ти бъде известно оправдание откъде се издържаш. Последното е по-скоро майтап, но все пак.
Проблемът с многото пенсионери ми се струва сходен с проблема с многото болни подсъдими. Не говоря за вида и размера на "ползата", а за трудното установяване на "фалшификацията". Човешкият организъм не е нещо благодатно за целта на доказването, но Бирата да каже повече.
А и специално пенсионерите може би не са тръгнали и да ги гонят особено активно, де. Болен от ангина подсъдим "оздравява", докато за инвалида не се очаква да оздравее, или поне не толкова скоро и пълно, че да не може, при нужда и желание, и при наличие на добър и безпристрастен лекар вещо лице, да бъде прегледан.
Редактирано от Mиpa_M на 15.06.10 14:11.
| |
|
Тема
|
Re: нЕма таквиз пИнИзи у 'мириканско?
[re: тулса]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 15.06.10 14:01 |
|
|
Ти си в 'мириканско, нали? Я раздуй тогаз за такива "пИнИзИ" по колко параграфа те обвиняват по вашенско? и рАздели щатските от федералните, по вашенско за "мейл фройд" (това включва и нет'а, нали) наказанията се добавят едно след друго, не са паралелни.
| |
|
|
|
Е па не мо'е да го бАде че всеки девети горд българин
Тези българи и онези мургавите които не си плащат тока, здравни осигуровки, данъци са основната причина за дефицита във бюджета на Дянков. Не мога да разбера обаче защо не се откажат от солидарността при здравното осигуряване например. Вчера бях в една болница и се почуствах като в циганско гето, защото само аз и персионала бяхме с по светли краски. Толкова ли е трудно здр. осигуровки да са на сметка с номера на ЕГН? Да се има предвит ,че не съм първа младост.
| |
|
Тема
|
Re: "мейл ..фройд"
[re: тулса]
|
|
| Автор |
Mиpa_M (мацка) |
| Публикувано | 15.06.10 14:38 |
|
|
Въйййй (както казват по вашенско)! И що се ограничават с петте години затвор само до тоя род оферти?
Макар че това няма много общо с пенсиите...
Редактирано от Mиpa_M на 15.06.10 14:38.
| |
|
Тема
|
Re: Не мо'е да бАде!!!
|
|
| Автор |
Пич Бoжи (тъпанарче) |
| Публикувано | 15.06.10 14:42 |
|
|
Квак,.. квак..
----------------
Това е само моето мнение, нищо повече.. нито по-малко. Редактирано от Пич Бoжи на 15.06.10 14:42.
| |
|
Тема
|
няма много общо с пенсиите
|
|
| Автор |
тулса () |
| Публикувано | 15.06.10 15:05 |
|
|
За пенсия ми е все още малко рано.
Даже ..чук чук ..и за инвалидна.
Понеже Митре зачекна въпрос за злоупотребите по пощата,
(произнасяйки с забавен близкоизточен акцент "фрод"=fraud(мошеничество, злоупотреба),
та рекох да се заинтересувам.
Мен друго ме е впечатлило в щатите във връзка с инвалидния проблем.
Хората се грижат за инвалидите и осигуряват и многобройни места за паркиране,
и колички, и удобно влизане в автобусите... и старчески домове
с квалифициран медицински персонал.
Понеже средната възраст е много по висока ,
може да видиш сума ти дядовци и баби, които се движат из магазините ,
възседнали някоя количка или придвижващи се бавничко с по прости..устройства.
Иначе злоупотребите със системата за социално осигуряване и с т.н. Медикейд(програма за подпомагане на хора с ниски доходи и прекалено високи за тях разходи за здравна помощ) се санкционират
и понякога вземат и ..на босия цървулите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|