Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:06 18.05.26 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови  
Автор kalev2c ()
Публикувано20.09.09 15:51

Марионетното правителство на Бойко Борисов остави 10 000 души на улицата.
Цифрата бе обявена от Агенцията по заетостта.

ЗА КОГО РАБОТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ - ЗА МВФ ИЛИ СВЕТОВНАТА БАНКА?

вo имѧ ҃῾оца и ҃сна и стааго ҃дха аминъ

Тема малко енови [re: kalev2c]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано20.09.09 16:04

още трябва.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: kalev2c]  
Автор KoлeИзЦpниoШoплyk (пристрастен)
Публикувано20.09.09 17:11

Не е ли и за двете?

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИ [re: kalev2c]  
Автор Kiko M.Модератор (Н.В.)
Публикувано20.09.09 18:00

И какви са тези хора ? Ченгета и държавна администрация. Не 10 хиляди , а поне 100 хиляди трябва да изрита .

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: Kiko M.]  
Автор shallowgrave (lazygravedigger)
Публикувано21.09.09 10:14

И какво ако са ченгета или държавна администрация? Те не плащат ли сметки, не искат ли да ядат? Или може би нямат семейства и деца?

Да ти имам логиката...

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: shallowgrave]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.09.09 14:13

Плащат сметки, имат и деца за хранене, ама за разлика от останалите - небачкат.

Bеer? Mоre?

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: kalev2c]  
Автор Бapбapeлa (петата стихия)
Публикувано21.09.09 19:31

съкращения на раздутия щат от времето на предишното правитество.

за да влезе предното рпавителство във формулата -8-5-3 - разду щата . сега се налагат съкращения, че на този раздут щат му се плащат заплатите с парите на данъкоплатците.

колкото по-малко хора работят в администрацията и колкото по-малко информация минава през човешкия фактор при обработване на информация, толкова повече намалява шанса за корупция .

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: bira_more]  
Автор shallowgrave (lazygravedigger)
Публикувано21.09.09 21:35

Съжалявам, не мога да се съглася.

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: shallowgrave]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.09.09 21:53

Ми - в нашия район има КАТаджии. Стоят си хората в бензиностанцията, а на по малко от 50 метра от там - хора спрели кой където както си ще. За мен това не е вършене на работа.
Отивам да си платя някакъв данък. 3 пъти ходех до общината. 3 пъти ходих не те да ми свършат работа, а да им дам пари - които при това бяха без никаква "интрига". За мен - цялата община заедно с общинския кмет и пазача - могат да бъдат уволнени.
Между другото - работели с "клиенти" до 14, а след това обработвали документите. Приема на документи отнемаше от 5 до 15 минути - за мен те "обработваха" документите по време на приема им. Разбира се имаха си и обедна почивка. От 13 до 13:30. А от 14 - спираха да работят.
И споменатите КАТаджии и цялата администрация (в моята община) - могат да бъдат уволнени.

Така че - не се съгласявай. Твое право. Но много хора гласуваха и за това държавната администрация (и общинската ако може) да бъде силно, ама много силно съкратена.

Bеer? Mоre?

Тема Re: БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА 10 000 БЪЛГАРИнови [re: bira_more]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано21.09.09 23:47

Не само в твоята община трябва да бъдат уволнени, ами почти във всяка.

А сега да ти разкажа един почти комичен случай с КАТ-джии.
Преди 2 години ме спират изненадващо (бяха се скрили зад един завой) за това че не съм си сложил коланите.
Почнаха да си правят устата за някой лев да им дам. Казах "пиши каквото ще пишеш че бързам". Отговарят им "ми ще ти правим акт, 50лв е нали знаеш?".
Този дето седеше в колата взе да ми пише акта. Сложна работа, която отне около 15 мин. С другия седим отвън, пушим и мълчим.
Минава една кола (с около 30км/ч) - шофьора без колан. Минава втора - пак без колан. Минава кабрио - и двамата отпред без колани.
Викам му на тоя до мен - "аве вий само на мен ли ще правите акт?"
Отговаря - "Господине, съгласно закона за МВР, когато сме спрели нарушител, не може да обработваме друг!".
Все се каня да прочета закона за МВР и да се обедя, че ако бъде прегазен човек или ако някой мине с 180км/ч, органите на МВР ще го оставят без последици.

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.