|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
халал да е,Българийо,на гражданите ти
|
|
Автор |
Gerilin () |
Публикувано | 12.01.09 13:56 |
|
Държавата осъди 82 год. дядо Деньо от село Яздач да плати 5800 лв. за това, че е критикувал!
Една трагикомична история от последната седмица "разказа" България особено талантливо. Това е историята на малкия и беззащитен човек, който в този случай се казва дядо Деньо от село Яздач.
82-годишният жител на старозагорското село беше осъден да плати 5000 лв. държавна глоба и 800 лв. за неимуществени вреди на местния кмет, когото обидил в предизборна листовка, споменавайки че е продал на безценица училището и банята в селото и изсякъл тополите от площада. Присъдата на Районния съд в Чирпан, произнесена в края на миналата година, бе потвърдена окончателно от Старозагорския окръжен съд преди дни. Той отмени само една от точките по обвинението, а именно - че обидата и клеветата са били публични (?!).
| |
|
Български съд! Това е венец. Е, аглер дето иска обещетение от съда за газа да гледа какво представлява българският съд!
| |
Тема
|
Re: халал да е,Българийо,на гражданите ти
[re: Gerilin]
|
|
Автор |
Бapбapeлa (петата стихия) |
Публикувано | 12.01.09 14:13 |
|
На това му казват цензура и погазване правото на свобода на словото . Съдът е взел решение в противовес клаузи в Конституцията . Жалко че е възрастен човечеца, ако отиде в Страсбург ще осъди държавата на 101 % .
Дали го защитава някоя организация.
Отивам да издиря решенията на съда , защото такива решения са за рамка . Позовавайки се на тях к онази жена , на която прави подмятания ' ин виво' Комисията по здравеопазване - направо ги е осъдила и ще изкара пари за 10 процедури инвитро .
| |
|
podmena traffica test/#
Този случай ще иде в Страсбург и някой ще гушне парите.
Същото се отнася и за новата присъда на Ставийски.
Адвоката му си я поръчал май. За да осъдят България...
Редактирано от Acпapyx lYl на 12.01.09 15:08.
| |
Тема
|
Re: халал да е,Българийо,на гражданите ти
[re: Бapбapeлa]
|
|
Автор |
Gerilin () |
Публикувано | 12.01.09 14:25 |
|
не е зле да се даде повече гласност на тази случка
оЩе едно малко камъче по пътя на каруцата с български "права и свободи"
| |
|
Няма нищо комично в тая случка, Гери
За мен е трагедия от всякъде.
И за дядото, и за правосъдната ни система, и за цялата ни "държава"
Merikes fores signomi den einai arketa Редактирано от Bиливap на 12.01.09 14:40.
| |
|
Е, аглер дето иска обещетение от съда за газа да гледа какво представлява българският съд!
Обезщетенията по междуднародни договори няма да се
решават в българският продажен съд а в МЕЖДУНАРОДНИЯТ СЪД!
Само, че това е много сложно за разбиране от
едно отживяло оръдие за хигиенизиране на замърсени пространства!
| |
|
къде видя комично изражение
държавата ТРЯБВА на ПЪРВО място да заЩитава нуждите на населението си ,не на местен кмет : зевзек
НАРОДЪТ Е НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАРСТВО НА ЕДНА ДЪРЖАВА Адам Смит и Давид Рикардо : основателите на класическата икономика и на икономиката като наука
| |
|
А международният съд къде е базиран?
| |
Тема
|
Ше та мола, кака, да ми обясниш
[re: Gerilin]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 12.01.09 15:06 |
|
...както и всички останали разбирачи в темата, няколко неща:
1. По дефиниция хич въобще ли не е възможно дядо Деньо да е казал случайно нещо обидно или оклеветяващо?
Между обида и клевета има разлика, а посоченото в статията ми прилича на клевета. Хич въобще ли не е възможно кметът да не е извършил нищо противозаконно, а дядо Денчо да е знаел, че е така?
Впрочем дядо Деньо очевидно преди това е бил осъждан или освобождаван от наказателна отговорност, иначе глобата му щеше да е по чл. 78а от НК и вероятно в доста по-нисък размер.
Няма никакъв проблем клеветата или обидата да бъдат формулирани като въпрос или като преразказан слух и пак да са такива. Тва не съм го измислила аз. Естествено, не всеки въпрос е клевета.
2. Какво според вас трябваше да направи гадният корумпиран съд, когато законът, кво да го прайш, предвижда определени наказания (глоби) за обида или клевета, както и предвижда обезщетяване на вредите на пострадалия, т.е. обидения / оклеветения?
3. Ако вас ви обвинят, че противозаконно сте продали селската баня на безценица, дали няма да вдигнете гюрултия до небето и да изкарате съда корумпиран, защото НЕ Е осъдил дядо Деньо, а самия дядо Деньо да го обявите за мафиот и наркотрафикант?
4. По Европа не съществува такова нещо като клевета и обида, нали? А българският съд за права на човека не е и чувал.
За протокола. Никога не съм била, меко казано, фенка на наказателната отговорност за обида (за клеветата иди-дойди). Нито пък на високите обезщетения за едното или за другото.
П.П. Някъде да се привежда нещо като цитат на дядо-деньовите думи, за да можем да преценим сами?
А знаем ли какво всъщност е доказано по делото? Имам предвид не само съдържанието на думите на дядо Деньо, а цялата обстановка.Редактирано от Mиpa_M на 12.01.09 15:53.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|