Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:51 10.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Тема петрол вързан за обезценяваща се валута +нови  
Автор 998 white (presidente)
Публикувано26.06.08 19:32

спекулиране на предлагането на стока която е продукт на тертип монопол
един вид сащ повлича целия свят със себе си а шехерезадите живяли допреди 100 години в колиби сред пустинята трупат милярди ежемесечно ..е мен пък ме боли хуя за сащ ...

Цената на суровия петрол в следващите няколко месеца може да стигне 150-170 долара за барел, но едва ли ще удари 200 долара, а към края на годината ще има поевтиняване. Това прогнозира президентът на ОПЕК Шакиб Хелил в интервю пред телевизия "Франс 24".
Коментарът на ръководителя на най-голямото сдружение на страните производителки идва в момент, когато суровината се движи около 135 долара след 40% поскъпване от 1 януари досега.
"Мисля, че доларът ще се обезцени спрямо еврото още от порядъка на 1-2%, което ще добави 8 долара към цената на барел петрол", каза Хелил. Според него няма съмнение, че рекордните ценови нива се дължат на спекулантите на пазара, а основният фактор е обезценяването на долара.
Хелил добави още, че не вижда защо ОПЕК да увеличава добива. "Много е трудно да намериш пазар. Ако ми посочите някой, на който не сме продали и той се е нуждаел, ще се съглася. Но просто в момента и да изкарам петрола си на пазара, няма кой да го купи", каза Хелил, който е и министър на енергетиката на Алжир.

Тема Re: петрол вързан за обезценяваща се валута + [re: 998 white]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано27.06.08 00:34

Ако увеличат още производството му цената му може да падне (поне малко). За това си кютат на тези нива.

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: петрол вързан за обезценяваща се валута +нови [re: Aлaдин]  
Автор Дoбpocлaв ()
Публикувано27.06.08 00:38

Не виждаш ли,че лъжат като цигани -нямало да увеличават щото нямало пазар

Просото ми се струва,че е увел;ичено потреблението -съдя по тука-куцо и сакато кара дрига от бунище непознато -сигурно и в доста други развиващи се страни като нас положението е такова-а не искат да дигнат производството.Да не са луди-същите пари дават за добив,а печелят 2-3 пъти повече

Тема Re: петрол вързан за обезценяваща се валута +нови [re: Дoбpocлaв]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано27.06.08 00:55

дали лъжат или не ...
бензина ще се дига

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.