Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:28 03.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ще оцелеем ли донови  
Автор F(x)+C (откровен)
Публикувано06.06.08 07:02

края на мандата?

"Животът - с 31,3% по-скъп при управлението на БСП-НДСВ-ДПС

Имало и поевтиняли стоки - мобилни телефони, телефонни разговори с чужбина и... моркови
05.06.2008
С 31,3% е поскъпнал животът в България по време на управлението на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС, пише днес в. "Труд".

За същото време доходите били нараснали с 55,9%, се добавя в обширна публикация на вестника.

Данните са на Националния статистически институт и показват, че цените на хранителните стоки и безалкохолните напитки са скочили с 47% за последните три години. За същото време с близо 67% са се увиличили цените на високоградусовите питиета и цигарите.

В ресторантите, кафенетата и хотелите цените са с 40% по-високи в сравнение с 2005 г.

"Труд" коментира, че увеличението на цените на храните е особено болезнено, тъй като те формират 40% от разходите на средностатистическия българин. В другите държави от Европейския съюз тези разходи са под 20%.

Тъй като в статистиката пресмятат в т.нар. "потребителска кошница", имало и поевтиняли стоки - например, мобилни телефони, телефонни разговори с чужбина и... моркови.

По повод тези данни на статистиката министър-председателят заяви, че "правителството внимателно следи поскъпването на основните храни и търси възможности за гарантиране стабилността на доходите".

НСИ отчита 55,9% нарастване на средната работна заплата, но това продължава да означава най-ниско заплащане в ЕС.

Ето някои от данните на НСИ за промените в цените от юни 2005 до юни 2008 г.:

Олио +121,%%
Захар +73%
Чесън +169,8%
Краставици +112,8%
Картофи +74%
Зрял боб +69,6%
Цитруси +61,9%
Твърди горива +40,4%
Болнични услуги +46,7%
Дизел +41,8%
Електрически ток +26,8%
Парно +47,7%
Мобилни телефони -34,2%.
"

...доброму добро да прави,
лошия с ножа по глава...

Тема Re:нови [re: F(x)+C]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано06.06.08 11:09

Като прочетеш това: С 31,3% е поскъпнал животът в България по време на управлението на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС, пише днес в. "Труд".

За същото време доходите били нараснали с 55,9%, се добавя в обширна публикация на вестника.
... ще си помислиш, че реално погледнато българите са станали по-богати!
Но никой не ти казва защо хората се чувстват все по-бедни и харчат все по-голяма част от парите си за храна, ток, парно.
А мизерните левчета, с които увеличават пенсиите например, са изядени от инфлацията още преди да стигнат в пенсионерския джоб.
А това тук "правителството внимателно следи поскъпването на основните храни и търси възможности за гарантиране стабилността на доходите". да се чете като "Абе и ние гледаме какво става, но освен да гледаме друго не можем да направим. Пък и не искаме."
Добре, че има сива икономика и много хора са се ориентирали към нея, за да вържат някак двата края.
Иначе ще се мре.
Абе добре че чат-пат пускат някакви смешни статии и изказвания в медиите, та да се посмеем

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.

Тема Re: Ще оцелеем ли донови [re: F(x)+C]  
Автор AGLER ()
Публикувано06.06.08 11:17

Тези които са на ръба на оцеляването,
са същите онези които довлякоха
Тройната проституция на власт!

Така, че честно казано -
ДРЕМЕ МИ ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ!

Имам и един съвет към тях!
Ако гладуват, поне да го правят
ЛЕЧЕБНО и ЗДРАВОСЛОВНО,
по методите на онази докторица
с бръснатата глава!

Тема Re: Ще оцелеем ли донови [re: F(x)+C]  
Автор julius36 (непознат )
Публикувано17.06.08 15:44

Вижте това.

http://vbox7.com/play:76a22e95

Тема Re: julius36нови [re: julius36]  
Автор AGLER ()
Публикувано17.06.08 17:16

Ти явно няма да оцелееш!
Амин, дай Боже!

Тема Re: julius36нови [re: AGLER]  
Публикувано18.06.08 10:14

Какъв ти е проблема, че си толкова циничен.

Тема Re: julius36нови [re: julius36]  
Автор AGLER ()
Публикувано18.06.08 11:42

Какъв ти е проблема, че си толкова циничен.

Какъв ли?
Писна ми феса от комуняри и
червени носталгици като тебе!
От русофилски подлоги и съветски
блюдолизци!
От мизерници които търчат до урните за да
гласуват отново за мизерията си!
От склеротици които определят бъдещето на страната
и правят всичко възможно всичко читаво да напуска България!
Такъв ми е?
Друг проблем нямам!

Тема Re: Ще оцелеем ли донови [re: julius36]  
Автор F(x)+C (откровен)
Публикувано19.06.08 07:14

Освен всичко това спряха и "Мелодия на годината".(в русия съм,в русия съм)

...доброму добро да прави,
лошия с ножа по глава...

Тема Re: julius36нови [re: AGLER]  
Публикувано19.06.08 17:49

Писна ми феса от комуняри и
червени носталгици като тебе!
Супер несправедлив си към обвиненията си към мен. Очаквах доста по цивилизовано отношение от твоя страна. Но аз ще ти отговоря без да влагам омраза в думите си. Ще ти кажа, че не съм бил добре нито при червени, сини, жълти или пембяни. Въпреки, че съм имал възможност да си уредя добри професионални позиции и по добър начин на живот, но по втория начин. НО МИСЛЯ, ЧЕ НЕ Е ТОВА НАЧИНА ЧОВЕК ДА СИ УРЕДИ ДОБРО БЪДЕЩЕ. Аз самия търся начин вече да напусна тази държава. Все се надявах нещата да се оправят ама не стига вече. Но проблема е май и в нас самите-а политиците май са представителна извадка от народа ни.

Тема Re: +julius36нови [re: julius36]  
Автор AGLER ()
Публикувано19.06.08 18:22

Супер несправедлив си към обвиненията си към мен.

Извинявай, но клипа който си пуснал
не предполага друго отношение от моя страна!
Това е една долна и тъпа комунярска манипулация
в стил селски партиен секретар!

Жалко, че си млад човек
/поне това разбирам от думите ти/.
Ако мисленето ти е аналогично на съдаржанието на клипа
то гарантирам ти и на Луната или Марс да отидеш
ще бъдеш същишя неудачник!
Проблема е в теб единствено!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.