Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:12 14.07.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ал Бож се изказА...нови  
Автор Roxy (rascal)
Публикувано12.05.08 23:06

че до края на годината сме щели били да продължим да имаме икономически растеж... и, забележете, да спре тенденцията за двуцифрена инфлация и да започне дефлация!
(тук коньо ми се сопнА и умрЕ... от смЕх.)
бивш министър на икономиката явно обърка понятията дефлация и дезинфлация. можеше и да не го казва по телевизията воглаве с цял "център за икономическо развитие", ама нейсе...

Тема Всъщност,нови [re: Roxy]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано12.05.08 23:23

"дезинфлация" означава намаляващата инфлация?
Щото и аз не го знам ...

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: Всъщност,нови [re: Aлaдин]  
Автор Roxy (rascal)
Публикувано13.05.08 11:49

точно така. а "дефлация" е отрицателна инфлация. при дезинфлацията все пак имаме положително число.

Тема Re: Всъщност,нови [re: Roxy]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано13.05.08 11:56

с други думи - пълна дезинформация.

Тема Re: Всъщност,нови [re: Last Roman]  
Автор Roxy (rascal)
Публикувано13.05.08 12:36

с други думи - човекът бърка понятия, които днес се учат в 1-ви курс...

Тема Re: Защо в същност има инфлация?нови [re: Roxy]  
Автор dambeni (непознат )
Публикувано13.05.08 14:01

Ако може да ми обясните, щото не съм наясно с физиката на процеса. Ако при валутен борд, т.е. парична система със закон за запазване и има ръст на икономиката, то цените трябва да падат. Така е съгласно всяка енергитична релация. Пр. ако има един банан в наличност и един лев в циркулация, то на пазара банана може да струва единствено един лв. Ако се произведат 2 банана и има само един лв. то те могат да струват единствено по 50ст. Ако в Б-я банана струва 1 лв. и отворим системата, пр към ЕС, където банана струва 2 евро, то това значи просто че 2 евро = 1 лв. Щото реално в същност съществува банана. От тая гледна точка, твърдение че трябва да се изравняват цените чрез инфлация, направо ми се вижда менте. Значи ли това, че върви и друга паралелна монетарна система, или пък върви нещо друго?
Сиреч за инфлацията е виновен:
1. Валутният борд.
2. Самата валута.
3. Самите валутаджии.
4. Друго.
Щото икономиката явно пее при такъв безумен ръст.
И един въпрос за глобализацията:
Накрая, сигурно всички ще минем реално към долара, щото той е най-универсалното разплащателно средство. Тогава монетарната система се затваря поради липса на друга с която да взаимодействува и развива закон за запазване. Сиреч световен валутен борд. Тогава при ръст на икономиката можем да имаме само дефлация. Та не е ли по-добре това да стане сега, вместо да се създават нови валути, като евро например и други подобни глупости?

Тема Re: Защо в същност има инфлация?нови [re: dambeni]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано13.05.08 16:10

всичко това много интересно, само че доларът няма покритие и не става за универсална валута.

Тема Re: Защо в същност има инфлация?нови [re: Last Roman]  
Автор dambeni (непознат )
Публикувано13.05.08 16:26

Ми кво празнувахме тогава оня ден на 9-ти? Нали точно доларът като универсално платежно средство. Даже мисля, че франсетата чак от днес са на работа.

Тема Може би е искалнови [re: Roxy]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано13.05.08 19:28

да използва термини които не са силно професионални. Така е по-удобно за широката публика.
Другия вариант е ако е имал пред вид различен период време. щом имаме намаляваща инфлация примерно на годишна база, тогава не е ли възможно да имаме дефлация за някое тримесечие. Напр. през летните месеци се е случвало да имаме дефлация когато поевтиняват някои основни хранителни продукти.

Но аз в никакъв случай не искам да оправдавам Мистър 10%. Той отдавна се компрометирал в моите очи.

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: Ал Бож се изказА... [re: Roxy]  
Автор P. - koвaчa (член)
Публикувано14.05.08 22:43

Aaa оня дебелия дет се се хили той май нещо гозподин % му викаха знам го шашмата
Въх малиии комшията ми е имал вземане даване с него и вика Тоя ако го срещне гат не съм на дамар де що имам да му връщам така ще го оправя че три години на хуй ще се орига.Били нещо съученици ся кво е било кво не е било но не ми се иска да съм на мястото на дебелия Сашо щот кат знам каква откачалка ми е съседа...
че и много помни което е най лошото няма май да му се размине на Божката
ми дано не е семеен та да не му берат срамовете децата му .
Комшията вика тоя фасул като го понамеря ще му обърна гъза с хастара на вънка Не знам какво са имали ош беш бе ко ме интересува който си има коса да си търси гребен

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.