Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:27 17.07.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема И за това ли е виновен Костов?нови  
Автор WilliamBingham (Hammer of Konot)
Публикувано15.01.07 11:03

Честно казано, дразня се, че през голямата част от времето темите се въртят около оста "Костов е мангал", "Костов е по-черен от дявола", "Костов е .... (попълнете сами)" и съответно обратната реакция. Постъпките на Костов по време на управлението му и след това определено не заслужават подобна поляризацията на мненията. Той имаше своите успехи и своите грешки (в края на краищата като всеки човек може и да греши). Неведнъж съм писал, че според мен управлението му може да се приеме за успешно, най-успешно от правителствата до 1997, а на фона на Виденов преди него-направо за триумф. Дали е по-успешно от правителството на НДСВ вече е спорен въпрос, защото НДСВ стъпи на стабилизирана държавна машина, а СДС трябваше да направи точно това, да стабилизира държавата. Личното ми мнение, е че царот се представи по-зле от Костов, но още веднъж-това е лично мнение и далеч не претендирам да е абсолютно вярно.

Костов без съмнение е властна натура, но лично аз не знам той да е издал заповед до съмишлениците си да бъде боготворен. Убеден съм, че той самия би се почувствал доста неловко ако прочете какви неща пишат за него в този форум, и то не от тези, писани от хората които не му вярват, а тези, писаните от хората, които му вярват.

До момента не мога да се сетя Костов да е казал глупост. Няма да чуете такова нещо. Когато трябва да критикува, а няма как да стане, той с кавалерийски маньовър заобикаля проблема в детайли и критикува с общи приказки. Затова е политик-защото може да критикува дори от спорна позиция. Навлезеш ли в конкретика вече рискуваш да попаднеш в небрано лозе със съответните последствия.

Моето мнение е, че ако не беше обкръжението му през 1997-2001 (друг е въпроса защо го е търпял) Костов спокойно щеше да разчита на още един мандат. Костов обаче вече 6 години е извън властта, хайде да не го демонизираме за проблеми, случили се далеч след излизането му от Министерския Съвет. Глупаво е.

Проблема на Костов обаче не се корени нито в БСП, нито в НДСВ, нито в СДС или в ДПС и т.н. Припомнете си как бърно започна да се развива ДСБ при основаването си? Беше нова партия, свързана с определени надежди от голяма част от избирателите и като изключим партията на Сидеров (също новооснована) успеха на Костов беше най-голям. Малко са случаите при които една партия започва си от нула и влиза в Парламента около година след основаването си. Успеха на Сидеров го оценявам като по-голям, защото вкара повече депутати, иначе двамата с Костов направиха нещо, което е почти невъзможно в нашите условия.

Беше повече от логично успехът да се доразвие и партията да добие по-голяма сила. Стигна се до кметските избори в София, където Гаврийски за едната бройка не стигна до балотаж. След което започна тъпчене на едно място, ако не срив. 8% процента на Беронов в национален мащаб не са загуба на Беронов, нито на дясното като цяло.

Проблемът на Костов са... Костовистите. Не, че не са верни-напротив. Просто почти всеки един наистина надъхан костовист се явява чудесен агитатор срещу... Костов. При това не става дума за подмазвачи, очакващи нещо от кокала, защото кокал няма (а и не се предвижда в рамките на следващите няколко години). Говорим за хора, които подкрепят личността Костов без да са наясно какво значи да си костовист.

Убеден съм, че Костов ще се смее ако някой с претенции за дясна политическа ориентация му каже, че държавата трябва да инвестира в частниците, за да могат да постигнат изискванията на стандарта на ЕС. Убеден съм, че ще му стане още по-смешно, ако някой му каже, че можем да караме без природен газ (не руски, а по принцип газ). Като бивш министър на финансите ще падне от изненада, ако някой настоява, че МЗГ и неговите структури трябва да договарят акцизите или данъци. И т.н. и т.н.

Сега си представете този фен, идеологически подкован, но съответно и точно толкова неграмотен по темата, започне да обяснява на един човек от улицата защо да гласува за Костов. Гарантирано реакцията ще бъде обратна. Какво може да очаква Костов от хора, движени в голямата си част от лично озлобление и с речник, подходящ за професионални каруцари? Точно това, което става в момента, разбира се.

Някои казват, че Костов не случил на държава. Не, не е така. Костов не случи на костовисти. Каквото и да си говорим, вината за това не е негова-човека работи с материала, който му е даден.

Преди десет и повече години във вестник "Демокрация" писаха, че СДС ще се саморазпусне, след като докара изборния резултат на БСП до 5-7% от гласовете. Толкова били (явно това са сочели проучванията на синия официоз) дегенератите и лумпените в една държава, ерго-толкова хора щели да подкрепят БСП. Подобни тези съм чел и в клуба. Сега като се замисля има някаква много горчива ирония в подобни твърдения предвид резултатите от последните парламентарни избори...

Whisky-for my men, and beer for my horses...

Тема Re: И за това ли е виновен Костов?нови [re: WilliamBingham]  
Автор Инфopмиpaщ@@@@@@@@@@@@@@@ (истинския)
Публикувано15.01.07 12:02

И ти ли се врътна на 180° като Другия, предник Гюрова и не знам още кой - ама ние няма да забравим какви ги вършихте досега. Сега чакам и Злобаря да ти бутне.

Тема Re: И за това ли е виновен Костов?нови [re: WilliamBingham]  
Автор Hello (оптимист)
Публикувано15.01.07 12:48

Гоялм чаршаф изтипоса-ехеее,в стил "Между редовете".Забърка 5 кила мед с един кулограм .......
Ами атакистките добичета дето сънуват 10 милиарда от Турция,червените бабички билетче за трамвая от 6 ст,почитателите на мутрата маструбират с мисълта за Летящия Батман......не може да сме съвършенни избирателите на ДСБ.

Сега,като плюхме,плюхем Костов-малко да се оплюем избирателите му. Но доводите ти са повърхностни.Ако Иван Костов каже,че можем без газ-ще му се смеем,не му е простено некомпетентност.но на избирателите ни е позволено да търсим варианти,какво да правим като желанието ни е по силно от възможностите.

Та-Иван Костов не случил на избиратели Това е бисер,достоен да остане за витрината на стен-весника.Като сме 7 % по-добре да станем румънци или гърци,но не и костовисти.По-добре,така да оставим миллета на монархо-комунистическия олигархия да си паразитира спокойно

Тема Ззлобата отдавна разви тази теза...нови [re: WilliamBingham]  
Автор CKИTниk (европеец)
Публикувано15.01.07 13:28

... но той мрази повече Костов, отколкото костовистите, докато при теб е обратното...

Тема Не обвинявай Чарли в такива неща. Той не мрази [re: CKИTниk]  
Автор Beнko (НевЕрващ)
Публикувано15.01.07 13:50

костовистите, а само няколко от тях и ще шото са костовисти, а щото редовно наритват мързерливата му доганизирана гъзяга задето не си върши работата за която му плащат

Виж де го сърби само:
Като бивш министър на финансите ще падне от изненада, ако някой настоява, че МЗГ и неговите структури трябва да договарят акцизите или данъци. И т.н. и т.н.
А накарай тоя доганизиран демагог да ти посочи къде някой е настоявал, че
МЗГ и неговите структури трябва да договарят акцизите или данъци. И т.н. и т.н. и веднага ще лъсне посраната му гъзина

Тема Оооооооо, не ми приписвай неща, които ненови [re: Hello]  
Публикувано15.01.07 14:52

съм казал.

Кой е казал, че атакаджиите или бесепарите са по-в час? Всеки луд-с номера си.

Не съм казал, че Костов не е случил на избиратели. Не е случил на фенове. Типичен пример-твоя.

Тема Re: Денатурат ли си пил? Или рано-ранонови [re: Инфopмиpaщ@@@@@@@@@@]  
Публикувано15.01.07 14:56

си дръпнал некоя "магистралка"? Недей така бе, хлапе! Пази си здравето!

Тема Re: Аз уважавам Костов и НЕ мразя костовистите.нови [re: CKИTниk]  
Публикувано15.01.07 15:07

Човек мрази нещо, от което се страхува. Все едно да мразиш врабчетата или гъските. Ц, не е така. Забавно ми е. Точно толкова забавно, колкото да чета глупостите на някой в наводнение във Филипините вижда прелюдия към разпадането на САЩ. Или на друг малоумник глупостите, който сънува цигани и турци под леглото си.

Впрочем какво ще кажеш за аргументацията на темата? Мога да ти дам примери (с десетки), от които не Костов, а Кенеди би се почувствал неудобно. Или смяташ, че всичко, написано от костовистите е умничко, възпитано и културно?

Тема Re: Глупости. Ми кой ме е наритвал?нови [re: Beнko]  
Публикувано15.01.07 15:13

Ти на това мързерливата му доганизирана гъзяга наритване ли му викаш? Ми това говори повече за теб и твоето възпитание, отколкото за мен.

Що се отнася до акциза, оцаквах да си затраеш, защото такава глупост до момента малцина са ръсили. Както вече ти казах, просто трябваше да си признаеш "казах глупост, сори!" и приключвахме въпроса. Пич, колкото и да не го признаваш, ТИ си наясно, че каза глупост. Грандиозна такава. Оттам нататък може да говориш каквото си искаш.

Тема Цъ! Това червеното Чарли е наританото, а ненови [re: WilliamBingham]  
Автор Beнko (НевЕрващ)
Публикувано15.01.07 15:37

самото наритване.

Наритването се състои в това, че припомних как един доганизиран чиновник от земеделието дето не "работи" в МЗГ също не си е свършил работата, щото е бил зает да стиска началника си за топките.

Колкото до това, което казах самия факт че се опитваш да изопачиш и подмениш думите ми, та да ги обявиш за глупоист говори за това, че съм казал истината.
Защо не цитираш точно какво съм казал, а непрекъснато се опитваш да ми лепнеш това "МЗГ"?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.