Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:39 05.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Евреитенови  
Автор Beco_ (Boogie chillun)
Публикувано28.11.06 18:20

Отдавна се каня да ви питам. Доста хора тук се изказват крайно негативно против евреите. Защо?
За да разсея предварително някои въпроси си позволявам 2-3 думи за моята скромна личност: аз съм българин, православен християнин, живея в Б-я и изпитвам искрено възхищение от евреите като нация.
Надявам се в отговорите ви да има по малко прилагателни. Благодаря предварително на всички.

Тема Възхищение, а? Издаде ли се чифут мръсен?нови [re: Beco_]  
Автор Beнko (НевЕрващ)
Публикувано28.11.06 18:33

Ей сега ще те емнат Идеариста, православният татарин Ювиги, палячо, кучето на Ззлобата и другите атакуващи идиоти.
А баба Размисли ще им носи патрони в окопите. Спукана ти е работата!

Тема Re: Възхищение, а? Издаде ли се чифут мръсен?нови [re: Beнko]  
Публикувано28.11.06 18:40

Колкото повече /мнения/, толкова повече.

Тема Re: Евреитенови [re: Beco_]  
Автор Ювиrитo† (Монархист)
Публикувано28.11.06 18:53

Ето тук ще намериш доста информация, която ще ти помогне да си отговориш сам.

"Патриотите говорят винаги за умиране в името на Родината и никога за убиване в името на Родината."

Тема Re: Евреитенови [re: Ювиrитo†]  
Публикувано28.11.06 18:59

Линковете са хубаво нещо, но бих искал да чуя вашите мнения.

Тема Re: Евреите [re: Beco_]  
Автор Ювиrитo† (Монархист)
Публикувано28.11.06 19:13

1. Евреи (юдеи) седят зад повечето глобални катаклизми и конфликти. Като започнеш от Френската (финансирана от Ротшилд) и Съветска (Маркс, Ленин, Троцки, Ягода) революции, минеш през втората световна война (не мисли, че Хитлер е нямал причини да мрази евреите) и стигнеш до конфликтите в близкия изток.

2. Евреите (юдеи) са оперирани от морал и чувство за справедливост, освен ако не се отнася лично за тях. Това, че доста еврейски фамилии контролират огромни финансови институции, корпорации и т.н, не се дължи на техния генетичен интелект, а на тяхната безкруполност. Нещо, което ти не би направил, защото съвестта ти ще те спре, те не биха се поколебали да извършат, ако ще им донесе печалба и лична облага. Докато ти имаш някакво чувство за морал и дълг към всяко човешко същество, тяхното такова е само към собствената им кръв.

3. Непрекъснато се натрапват на целия свят, било то чрез непрекъснато, ежемесечно честване на деня на Холокоста в различни държави, било чрез гласовити участия в медии (повечето контролирани от тях самите), като целта е винаги да се представят като жертви, докато фактите говорят, че те са сред най-богатите и най-влиятелните народи на планетата. Или казано направо, лъжат и манипулират целия свят.

4. Ти като православен християнин, трябва да знаеш разликата между юдеи и християни и кой разпъна Спасителя. От християнска гледна точка, евреите са най-големият враг.

Това достатъчно ли е?

"Патриотите говорят винаги за умиране в името на Родината и никога за убиване в името на Родината."

Редактирано от Ювиrитo† на 28.11.06 19:15.

Тема Re: Евреитенови [re: Ювиrитo†]  
Публикувано28.11.06 20:00

Така, така да започнем

1. Евреи (юдеи) седят зад повечето глобални катаклизми и конфликти. Като започнеш от Френската (финансирана от Ротшилд) и Съветска (Маркс, Ленин, Троцки, Ягода) революции, минеш през втората световна война (не мисли, че Хитлер е нямал причини да мрази евреите) и стигнеш до конфликтите в близкия изток.

За френската революция не мога нищо определено да кажа, освен, че ми се вижда крайно съмнително Ротшилд или който и да е да вдигне сам революция. Твърде наивно и без никакъв исторически подход към ... историята.

Маркс няма никакво пряко отношение към ВОСР, дори и затова, че по това време не е бил жив. До колкото си спомням Енгелс някъде е казал за нея: Провалиха ни хубавата идея. Маркс е смятал, че соц. реворюция е възможна в развита та чак презряла от капитализъм страна. Русия очевидно не е била такава страна.

Ленин не е е евреин. На Чоли не вярвай. Ето ти линк :
Crtl+F пишеш Ленин и т.н.

Мотивите на Хитлер хич, ама хич не ме вълнуват.

За конфликтите в Близкият Изток има един човек във форума, който съм убеден, че е по компетентен от всички останали тук. Да се надяваме, че той ще ти отговори.

2. Евреите (юдеи) са оперирани от морал и чувство за справедливост, освен ако не се отнася лично за тях. Това, че доста еврейски фамилии контролират огромни финансови институции, корпорации и т.н, не се дължи на техния генетичен интелект, а на тяхната безкруполност. Нещо, което ти не би направил, защото съвестта ти ще те спре, те не биха се поколебали да извършат, ако ще им донесе печалба и лична облага. Докато ти имаш някакво чувство за морал и дълг към всяко човешко същество, тяхното такова е само към собствената им кръв.

Сяяя, ти нали разбираш, че това не може да е сериозно. Все едно да кажеш, че албанците са тъпи, циганите крадливи, българин е синоним на простотия /според 'талианците/ и т.н.
До колкото си спомням в ранното средновековие а и по късно лихварството е било грях и познай коя народност се е насочила към този занаят.

3. Непрекъснато се натрапват на целия свят, било то чрез непрекъснато, ежемесечно честване на деня на Холокоста в различни държави, било чрез гласовити участия в медии (повечето контролирани от тях самите), като целта е винаги да се представят като жертви, докато фактите говорят, че те са сред най-богатите и най-влиятелните народи на планетата. Или казано направо, лъжат и манипулират целия свят.

Я сега кажи колко бяха жертвите на Холокоста ? На мен в главата ми се върти 6-7 милиона. Има народи които са дали повече жертви, но някой да се е присмял на руснаците за 5 май? Това драги ми Ювиги е една Б-я хора през ВСВ!
Останалото го подминавам, защото белетристика не мога да коментирам.

4. Ти като православен християнин, трябва да знаеш разликата между юдеи и християни и кой разпъна Спасителя. От християнска гледна точка, евреите са най-големият враг.

Да, аз като православен християнин определено не мога да се съглася с теб. И защо според теб в Библията няма почти нищо лошо казано за Пилат Понтийски, римляните разпънали на кръст Спасителя и завоеватели по това време в Израил? Ами защото в един момент християнството е решило, че няма да е религия на евреите а на всички народи на Римската империя. Но някой все пак трябва да е виновен нали? Кой? Ами фарисеите, Синедириона. Това е на прима виста, повече по този въпрос - по късно.

Това достатъчно ли е

Ами прецени сам, дали е достатъчно.

Тема Ювиги, ти като православен татарин направонови [re: Ювиrитo†]  
Автор Beнko (НевЕрващ)
Публикувано28.11.06 20:42

еба мамата на царрвуля бе! Особено по т. 2. Ми ти го изкара най-голенмия еврей бе! Гледай само какво си писал:

Евреите (юдеи) са оперирани от морал и чувство за справедливост, освен ако не се отнася лично за тях. Това, че доста еврейски фамилии контролират огромни финансови институции, корпорации и т.н, не се дължи на техния генетичен интелект, а на тяхната безкруполност. Нещо, което ти не би направил, защото съвестта ти ще те спре, те не биха се поколебали да извършат, ако ще им донесе печалба и лична облага. Докато ти имаш някакво чувство за морал и дълг към всяко човешко същество, тяхното такова е само към собствената им кръв.

Виж само как точно пасва на царвуля:

Симо Кобурга е опериран от морал и чувство за справедливост, освен ако не се отнася лично за него и фамилията му. Това, че фамилията на царвуля заграби огромни имоти, гори, земи и т.н, не се дължи на техния генетичен интелект, а на тяхната безкруполност. Нещо, което ти не би направил, защото съвестта ти ще те спре, царвуля го прави без да му мигне окото, ако ще му донесе печалба и лична облага. Докато ти имаш някакво чувство за морал и дълг към всяко човешко същество, неговото такова е само към собствената му кръв. Другото са голи приказки и дрънканици за нов морал

Това достатъчно ли е?

Тема Че кой ти пречи. Ама що пък инови [re: Beco_]  
Автор ДeдoBиToдЪp (ген сек)
Публикувано28.11.06 20:54

други да не им се възхищават?

Въпрос на вкус и впечатления. Аз познавам само двама евреи и честно казано не виждам да са с нещо по-различни от останалите ми познати.
Виж арменците са къде-къде по отличителни, може би щото са по-компактна маса.

Тема Re: Че кой ти пречи. Ама що пък инови [re: ДeдoBиToдЪp]  
Публикувано28.11.06 21:06

Дедо, и аз не виждам нещо лошо в това. Дет' се казва - да крепне и се развива братската дружба между народите!.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.