Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:33 08.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема БСП втрещи данъчните!!!!нови  
Автор Peaлиcт (жидомасон)
Публикувано31.08.06 11:12

БСП за пореден път доказаха, че стават само за подигравка...!!!

БСП втрещи данъчните

Левицата обърка икономическата логика с популизма

Ръководството на БСП е обсъдило и одобрило различни мерки в областта на икономическата политика на пленума си през миналата седмица. За съжаление, залитането в популистки предложения изглежда е взело връх в някои моменти. Типичен пример за това е идеята при покупки в търговската мрежа на стойност над 5000 лева да се изисква доказателство за платени данъци. Представители на БСП твърдят, че провеждат политика за намаление на преките данъци и увеличение на косвените. Това звучи интересно, но само преди да се разгледа въпросът в детайли.

....

Нека обаче да разгледаме идеята в детайли. Първият вариант за реализирането й е при всяка покупка на стока над 5000 лева да се предоставя бележка от данъчните, че съответното лице е платило данъците си и няма задължения към ведомството на Пламен Орешарски. Втори вариант - да се изисква информация от съответните магазини/компании, които продават скъпи стоки и данъчните да правят проверки на съответните лица. Третият вариант е търговците да бъдат по някакъв начин интегрирани в обща информационна система с данъчните власти, която да следи за прекалено високите разходи.
Като се имат предвид българските бюрократични традиции, най-осъществим е първият вариант, по-малко вероятен е вторият, а за третия ще трябва да чакаме десетилетия. Първият вариант означава данъчната администрация да издава милиони бележки на хората, които искат да си купят съответната стока. Това ще доведе до огромни опашки от данъкоплатци и натоварване на данъчните служители. И понеже бележките за дължими данъци се издават с известно закъснение (от две седмици до месец), хората ще трябва да чакат значително време, преди да могат да си купят необходимия им хладилник или да получат определена услуга.

Всички тези усилия ще се окажат съвсем безсмислени, защото ръководството на БСП въобще не е взело под внимание съществуването на банкова и финансова система. Повечето от големите покупки - жилища, автомобили, обзавеждане - се финансират не чрез спестявания от вече получени заплати, върху които са платени данъци, а чрез кредит, който ще се връща с бъдещи доходи. Върху тях ще се платят данъци в бъдещето. С други думи, ако човек вземе 40 хил. лв. кредит и си купи къща, той няма как да докаже, че е платил данъци върху тези пари.
Възниква и един съвсем основателен въпрос - нали данъчната администрация съществува именно за да следи дали хората са си платили данъците и ако не са го направили, да ги събере? Затова беше създадена Националната агенция по приходите, бяха й купени скъпи сгради, техника и оборудване, инвестират се милиони в информационна система. Може би е време все пак НАП да започне да си върши работата. Може би тогава няма да има подобни неработещи идеи от страна на управляващите.

Тема Да имаш да земаш. Удостоверения занови [re: Peaлиcт]  
Автор ДeдoBиToдЪp (Ген сек)
Публикувано31.08.06 11:22

липса на задължения от НАП се вади от 3 до 5 дни.

Кредита си е кредит, ама ако имаш данъчни задължения към момента откъдя накъдя ще купуваш? Вадиш кесията плащаш задълженита па тогава ако щеш си купи и парцел на Луната.

Тема Re: Реалиста,когато ми покажеш....нови [re: Peaлиcт]  
Автор kobako (Работохолик)
Публикувано31.08.06 11:26

един Червен бастун който разбира от пазарна икономика,може и да повярвам,че тези несретници са започнали да си променят олигофреничният манталитет.

Тема Re: Стига дрънка глупостинови [re: ДeдoBиToдЪp]  
Публикувано31.08.06 11:32

За кредитирането си има кредитни инспектори, които преценяват твоята платежоспособност, доходи и т.н. и тогава ти се отпуска кредит. На банката или на магазина (ако взимаш стоки на кредит) не им пука дали си платил данъците или не - това си е проблем на държавата. За тях е важно да имат гаранция, че ще си изплатиш кредита към тях.

Абе вие комунягите няма ли да свикнете най-сетне, че не можете да управлявате държавата с пленуми и решения гласувани там от правоверните червени идиоти....!!!!

Тема Re: Няма такива...нови [re: kobako]  
Публикувано31.08.06 11:35

Комунягите са тежко увредени мисловно. Как да им обясниш, че не е работа на банките и търговците, продаващи стоки на лизинг да се грижат за събирането на данъците.

Тема Ко общо има кредитирането с данъчнитенови [re: Peaлиcт]  
Публикувано31.08.06 11:42

задължения бе? Схемата е проста - Имаш - задължения няма да купуваш над 5 иляди преди да ги погасиш - нямаш задължения - купувай кото ти душа иска и както ти го поиска.
И мноо бъркаш, пука ли и на банката имаш или не задължания. Иди в коя да е банка и речи, че сакаш документи да кандитсваш за заем. Да видим дали нема и те да ти поискат удостоверение навремето беше от ДП чл. 182.

Щото кат ти дойде запор по сметката или учредят обезпечение върху, което има тежест от фиска найш ли ко пише у договора за кредит със ситни букви в графа "Други"? Че ставал кредита незабавно изискуем... Понеже и депозит да си заложил за заема дойде ли запор стават автоматично втори по ред кредитор...Та затъ им е мноо важно дали си платил към фиска или не.

Тема Re: Ти действително ли не вдяваш.....нови [re: ДeдoBиToдЪp]  
Публикувано31.08.06 11:52

В отговор на:

Схемата е проста - Имаш - задължения няма да купуваш над 5 иляди преди да ги погасиш - нямаш задължения - купувай кото ти душа иска и както ти го поиска.

Да проста е схемата, ама е измислена от прости хора. Ако аз съм търговец и при мен дойде клиент и иска да си купи нещо, плащайки ми В БРОЙ 5-6 хиляди лева ВЕДНАГА, аз ще трябва го върна за да ми докаже, че си е платил данъците ли????

Абе ти малоумен ли си бе? Държавата ще иска от мен САМ да си прецаквам оборота и търговията въобще, за да върша работите на данъчните ли?

В нормалните държави, където комунягите никога не са припарвали до властта това е решено много просто - ако не си платил данъците си в срок, не можеш да ползваш услугите на местната и държавната власт. Опитай се да си изкараш удостоверение за наследници, копие на акта за раждане, свидетелство за съдимост или нещо подобно.....ама вие комунистите много трудно вдявате и освен да вършите простотии, за нищо друго не ставате!!!!

Тема Ще връщаш зер...ако те барнат, че не синови [re: Peaлиcт]  
Публикувано31.08.06 12:03

взел биляжка - отиде ти извобще оборота. Като поп ще зимаш биляжки.
Аптекарите как не продават ей тъй морфин на когото си щат? Да не мислиш, че им е излишен евентуалния оборот от морфина, ъм?

Туй за услугите също е блага идея. И Гойко я преписа. Та итака - и услуги нема да ползвавт и да пазаруват нема да моат щом не са си платили борча на азната. Азната пари и требват ко ша се скатават. Даже много е 5 иляди, аз викам на 3 да го направят.

Тема Re: Ще връщаш зер...ако те барнат, че не синови [re: ДeдoBиToдЪp]  
Автор Пoлитиk@ (чирак)
Публикувано31.08.06 12:13

Бе, защо правят хората зорлем нарушители?

Ами, ако аз имам задължения към хазната, ще купя с бележка на името на жена ми.

Това са пълни щуротии.

А и има закон за защита на личните данни. Какви информации ще се обменят между данъчни, търговци и банки без мое знание и разрешение?

Тема Ииии браво! Начи и на родата требва да вадят.нови [re: Пoлитиk@]  
Публикувано31.08.06 12:20

Както е по закона за лицата и семействата или съответния там кодекс.

Убууу се сети. Щом ще да е СИО/семейна имуществена общност/ И жената да вади биляжка. Тъщатата се освобождава - никой нема да даде на тъща си 5 бинки, ако ще хазнатарите да блъскат на дверите му.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.