|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Тайно с/у явно гласуване
|
|
| Автор |
Never Mind (ентусиаст) |
| Публикувано | 27.07.05 12:09 |
|
|
Колко доводи се изговориха по темата и никой не се замисли за избирателите. А тези кретени ние сме ги избрали там.
Аз като избирател искам да знам как е гласувал моя избраник.
А иначе днешните дебати и целия цирк показват, че политическата система се е изчерпала и трябва да се търси промяна. Я президентска република, я нещо друго, но така не може да продължава.

| |
|
Тема
|
Re: Тайно с/у явно гласуване
[re: Never Mind]
|
|
| Автор |
DUAL (двоен агент) |
| Публикувано | 27.07.05 12:14 |
|
|
Пак си късметлия ,че изобщо знаеш кой точно е твоя избранник.
| |
|
|
|
Точно така!
Аз съм гласувал за дадена партията защото тя, като цяло, е обещала неща, като например "не на Доган в управлението". И точно за това искам да видя ЦЯЛАТА партия как гласувала. Никой няма право да ми излиза с номера "свободно изказване на мнението". Аз съм избрал някой заради това, че той е обещал да има определено мнение. Ако иска да има друго - да напусне партията и групата и да има и хемороиди ако ще...
Ясен *<;о)
Never mistake motion with action. A. Einstein
| |
|
|
|
Всеки избирателен вот, трябва да е таен.
___
Света може да е различен
| |
|
|
|
Трябва да се реши как да бъдат всики гласувания в парламента, тайно или явно а не всеки път да се гласува как да бъде гласуването. Това можеби трябва да бъде като поправка в конституцията. А Гласуването трябва да бъде тайно за няма натиск от страна на партийни лидери. Освен това трябва да бъде криминализирано при тайно гласуване кгато си погажеш явно блюетината която пускаш защото ти нарушаваш решението на народното събрание което с прието с мнозинство. Но това никой не го поставя като въпрос. Иначе ако обикновен гражданин наруши даден закон веднага ще бъде съден. Так атрябва да е и депутатите.
Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей
| |
|
Тема
|
Категорично - явно гласуване!
[re: Julian]
|
|
| Автор |
Бeзpaбoтeн (пристрастен) |
| Публикувано | 27.07.05 14:00 |
|
|
Съгласен съм - един път и завинаги трябва да се реши как се гласува и това да се запише в Конституцията.
Но според мен гласуването трябва да бъде явно - за да можем да оценим своите избранници и съответно, в рамките на възможностите си, да реагираме!
| |
|
|
|
Депутатът е пълномощник. Всичко, което прави, трябва да е явно.
Кто верит в Магомета,кто-в Аллаха,кто-в Исуса,
Кто ни во что не верит-даже в черта,назло всем
| |
|
|
|
....следователно партията носи отговорността - изборът не е мажоритарен.
Тайно гласуване и толкоз!
Вратата винаги е затворена за нямащия очи да я види!
| |
|
|
|
Обръща се внимание на по-маловажните неща.
___
Света може да е различен
| |
|
|
|
Ние сме парламентарна, не партийна република, ощо нещо за кеото малко хора им иадва на ум !
___
Света може да е различен
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|