Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 11.11.25 
Политика, Свят
   >> Политика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Мит ли е суперинтелигентността на българина?нови  
Автор Aнтиkoмyниcт (заклет)
Публикувано10.09.04 10:42

Това е темата на предаването "Сблъсък" по бТВ в неделя, 12 септември от 9:00 часа сутринта.

И това е една от моите любими теми. Която ние тука в клуба поне десетина пъти сме дъвкали, премятали и обсъждали до посиняване.

Настъпи момента тя да излезе от клуба и да започне да се вихри из реалното пространство. Като мога да ви обещая, че ще има доста богато медийно развитие в тази насока през близките няколко месеца.

Защото както знаете вече - трудното го правя веднага, а невъзможното ми отнема малко повече време.

Естествено вие веднага се досетихте кой именно участник от клуб Политика ще излезе в неделя на ринга на Сблъсък.

Да.

Очаквам вашите мнения, препоръки, идеи, предложения, хрумвания, факти, данни, линкове и остроумия по темата.

А който може да стане толкова рано и иска да присъства на живо в студиото -нека ми се обади.

Toujours l'audace

Бог пише право дори когато изкривява редовете

Тема Дефинирай ми ......нови [re: Aнтиkoмyниcт]  
Автор lCO_FlN (търсещ)
Публикувано10.09.04 10:51

....."суперинтелигентност" и ми дай обективни факти за наличието на такова качестов в българската нация!

Вратата винаги е затворена за нямащия очи да я види!

Тема Мит е !нови [re: Aнтиkoмyниcт]  
Автор Topepo (AlteSchlampe)
Публикувано10.09.04 11:03

Само не се ангажирай с тезата, че "хитър петър - андрешко - бай ганьовците" са супер интелигентни!

Щото ще е жалко и смешно да се твърди това, на фона на простотията, полуграмотността на 90 % от населението, тоталния провал на висшето образование от 60 години насам, липсата на информация и достъп до световната култура, невероятната изостаналост и ограниченост във всички области, и т.н.....

Или пък това, че десетилетия ни се насаждат възгледи, че образованите и интелигентни хора са лигави, безгръбначни, боклук и отпадъци....

А виж и поговорката, която си сложих за мото - с всичката й простотия, безочие и вулгарност!

Такова племе не може да е суперинтелигентно!

Ахмак лозе копае, юнак вино пие.

Редактирано от Topepo на 10.09.04 11:08.

Тема Но може ...нови [re: Topepo]  
Автор CKИTниk (неоморален)
Публикувано10.09.04 11:19

... да се мисли за такова!

Ако питаш, 99.99% от българите ще повторят това, което си написал за племето като цяло, но всеки от тях на ум си казва - "само аз съм ИЗКЛЮЧЕНИЕ и съм супер..."

Тема Може ! ...нови [re: CKИTниk]  
Автор Topepo (AlteSchlampe)
Публикувано10.09.04 11:47

Ахмак лозе копае, юнак вино пие.

Тема Re: Мит е ...нови [re: CKИTниk]  
Автор Air Cooled (Въздухар)
Публикувано10.09.04 11:50

За мене лично интелигентността ни е мит, защото ако бяхме малко по-умни да сме се оправили до сега!
Относно интелекта???? Само се заслушайте в приказките на премиера.... направо ме се доплаква... а това как дойде на власт...
без коментар!
:)))))

Тема Ужъ сме Умни, а все чУЖди модели следваме!?нови [re: CKИTниk]  
Автор XOP+БAT (cana sub igo)
Публикувано10.09.04 12:05

+ И СоциализЪма и КапитализЪма, У насЪ, все крайни/екстремни/изЯви иматъ!?
+ Ужъ биемъ, а все бити ходимъ!?
+ Не Умеемъ да набелЯзваме Стратегическата Целъ, или ако Я набележимъ/и ако е правилна?/, Я забравяме на третата крачка!?
+ Немаме МЕРКА въвъ СловоизЯвата/много лесно преминаваме въвъ СловоБлудство/!?
+ Тези, които най често казватъ АЗЪ!, АЗЪ!, обикновено най-малко иматъ какво да каЖатъ!?
+ Това се отнася най вече за тези, за които Народа казва: "Пази Боже, Слепо да Прогледа!"
+ Хемингуей - "По телеграфа" - "... и отъ български интелектуалци, което въвъ България означава хора, поели достатъчно знания, за да загубятъ способността, да бъдатъ повече честни. "

Тема Re: Дефинирай ми ......нови [re: lCO_FlN]  
Автор Aнтиkoмyниcт (заклет)
Публикувано10.09.04 12:32

В отговор на:

Дефинирай ми ......

....."суперинтелигентност" и ми дай обективни факти за наличието на такова качестов в българската нация!

Е, айде сега веднага заповедно наклонение. "Дефинирай", "дай факти". Я по-спокойно.

Аз не ги измислям темите на телевизиите. Има си там за тая работа едни момичета. Сценаристки, редакторки, пиарки. Между другото - големи сладурани.

Та те са измислили термина "суперинтелигентност".

А аз изобщо не съм казал още на коя страна ще участвам. Дали "за" или "против". Защото това е Сблъсък. На един боксов ринг се развива действието.

Първо искам да чуя клуба.

Бог пише право дори когато изкривява редовете

Тема Re: Мит ли е суперинтелигентността на българина?нови [re: Aнтиkoмyниcт]  
Автор Kpъr (fractal)
Публикувано10.09.04 12:36

"Като си толкова умен - къде са ти парите?"

Казват го и рап-а, и чалга-та, т.е. "младото поколение" + разни фолк отдушници които споделят народни мъдрости в моментите когато никой не очаква това...

Склонен съм да се съглася че паричното изражение и способността да се грижиш правилно за инвестиции и лични, и обществени е правилния измерител -> следователно в България се наблюдават 70-80 години тъпотия, подобно на положението руско...

Тема Re: Ужъ сме Умни, а все чУЖди модели следваме!? [re: XOP+БAT]  
Автор Kpъr (fractal)
Публикувано10.09.04 12:41

Прав си за моделите - далеч по важен от спора ляво-дясно на мен ми изглежда да е точно този "вечен" спор - дали да се прилагат доказани методи наготово, или да измислим нещо наше си (защото мислим по-добре) и съобразено с нашите потребности и особености.

Потребностите и особеностите не са за пренебрегване, тъй като това - стил-а определя нашата индивидуалност, прави ни различни и въобще нещо, жалкото е че както във всичко от една страна се прибързва - "хайде да го направим преди да сме помислили как", докато от друга страна особеностите на БГ мошениците и способността им да правят бързи пари довежда до това че само тяхните Потребности биват задоволени много набързо с приети закони които обслужват само тях, и точно там е разликата между побългарените и оригиналните проекти - вкарването на вратичките за "нашите хора от бизнеса". За да спечели един, губи цял народ... ;-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.