|
Тема
|
Направо съм възмутен
|
|
Автор |
Ювиrи (Познат) |
Публикувано | 09.04.03 11:04 |
|
Танкове в града!
Това никога не е било. По всички военни разчети, танковете понасят големи загуби в градски условия на бой.
В Багдад обаче, янкистанските танкове си седят на открито и не им дреме.
Това означава, че тъпите иракчани са адски зле. Егати некадърността.
Десетина дена няма да ме има. Отивам да видя какво става с аскера в Турция и дали ще навлиза в северен Ирак.
Със здраве.
"Преди, американците ревяха като лъвове за Свобода. Сега, блеят като овци за Сигурност"
| |
|
Добре дошъл в реалния свят.
Добре дошъл при нормалните хора.
Ние не сме злопаметни. Няма да ти напомняме за всички глупости, които изръси тук.
В крайна сметка винаги става като във вица за трите котета-комунистчета. Постепенно прогледваш.
Have a nice trip to Turkey.
| |
|
Какъв е реалния свят според теб?
Американците показаха, че са гола-вода и цял свят ги видя. Това, че не го признавате ви разбирам.
Германия смазва Югославия за 2 седмици.
САЩ с цялото си военно преимущество вече 20-ти ден още се мъчат с Ирак при това, иракчаните са нещастници.
Това е реалността - Военната машина на САЩ е напълно некадърна. 
"Преди, американците ревяха като лъвове за Свобода. Сега, блеят като овци за Сигурност"
| |
Тема
|
Не правиш връзка...
[re: Ювиrи]
|
|
Автор |
lCO_FlN (търсещ) |
Публикувано | 09.04.03 11:49 |
|
......между някои неща.
Вчера си говорихме с едни приятели, че ако руснаците бяха на мястото на американците щяха да дадат 3 - 5 000 жертви, щяха да изравнят със земята Басра и Ум Касар и щяха да влязат в Багдат някъде на третия ден привечер.
Американците се стремят към минимално количество жертви от тяхна страна и от страна на цивилното население. Както и да го моташ - така е. И жертвите са наистина малко за мащабите на операцията както цивилни, така и от страна на съюзниците.
А американците влязоха и моментално излязоха от Багдат преди няколко дни - още рано сътринта. После го направиха отново.
И когато след тези две влизания - НИЩО не се случи.................................предприеха сериозна офанзива и за един ден седнаха в креслата на Садам.
Само погледни какви ги фъфлят военните ни стратези, които прогнозираха втори Сталинград и ожесточени улични сражения за всеки ъгъл................................"Ние очаквахме, но се оказва, че..............!"   
Вратата винаги е затворена за нямащия очи да я види!
| |
|
Руснаците винаги са подхождали по тъпия начин, а американците по некадърния.

| |
Тема
|
Ти си приказваш....
|
|
Автор |
lCO_FlN (търсещ) |
Публикувано | 09.04.03 11:58 |
|
.......че светът им се смее......ама военните стратези ще има да разглеждат стратегията на Франкс в академиите бая време.
Двадесет дневната война/ до сега/ в Ирак само доказа, че приказките за некадърността на американските войски е един усладил се на бесните антиамериканисти МИТ. 
Вратата винаги е затворена за нямащия очи да я види!
| |
Тема
|
Ювиги Тъпото
|
|
Автор |
exPesho (USA агент) |
Публикувано | 09.04.03 12:10 |
|
пак ни ощасливи с гениални умозаключения. В безсилната си ззлоба започна да сравнява бойни действия от Втората световна с такива от началото на 21 век. Разбира се, въобще не му хрумва да направи паралел относно жервтите в двата конфликта и последиците от тях. Голям праз че немците превзели Югославия за 14 дена, а не за 20, след като в следващите 4 години са дали в пъти повече жертви за да опазят завзетата територия. А след 4 години Ирак ще бъде процъфтяваща държававажен съюзник на САЩ в региона, без нито един американски войник на нейна територия. И това с цената на 100-на убити. Но съмнявам се въобще дали някога ще загрееш за какво става дума.
Както и не можеш да загреещ и защо американските танкове се разхождат необезпокоявани из Багдад.
Всеки да си гледа своето: САЩ -света, а Франция - виното!
| |
|
Аз си мислех, че вече си към Харманли.
За американците ще ти цитирам една мисъл на моя любимец Сър Уинстън:
The Americans will always do the right thing... after they've exhausted all the alternatives. Американците винаги ще постъпят правилно... след като изчерпят всички алтернативи.
Уини е бил половин американец, имай предвид. Обичал ги е човека.
А тази мисъл аз я цитирах тук преди войната. Когато се помотваха и суетяха с разни Шираци, Шрьодерци и Путкинци.
Сега обаче тази максима вече не е в сила. Сега командва генерал Франкс. И май наистина ще влезе в учебниците по военна история.
Още на първия си брифинг в Катар той обясни най-подробно именно тази стратегия, на която сме свидетели сега. Аз не му обърнах тогава много внимание. Сгрешил съм.
Well done, Tommy.
| |
|
|
|
|