Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:37 14.11.25 
Професионални
   >> Полиция
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с КАТ - кой е прав  
АвторCтaниcлaв (Нерегистриран)
Публикувано29.11.08 19:30

Преживях следния проблем с КАТ - моля, да разясните кой греши.
Имам шофьорска книжка от 9 месеца и опитът ми зад волана е нищожен. Така или иначе, нямам възможност да пътувам с придружител, докато натрупам опит, защото работата ми е свързана с автомобил. Преди ден - около 21 часа, изпаднах в следната ситуация: карах в градски условия с 30 км/ч по платно с две пътни ленти, разделени с единична непрекъсната линия. Платното за движение е със завой надясно в продължение на около 200 м, с наклон нагоре. Движех се по въпросното платно, като зад мен няколко пъти автобус се опита да ме задмине. Нямаше просто накъде да отбия или да се свия или колко повече трябваше да ускоря или намаля за да ме задмине? И нещеш ли, отгоре от завоя патрулката ме спря. Катаджията ми каза, че трябвало да ме глобява, тъй като съм пречел на движението и не съм пропускал автобуса, а на радар ме засекъл с 35 км, а трябвало в града да съм бърз и да се движа с 50. Възразих на това и категорично отказах да платя каквото и да е - първо защото съм спазил ограничението за скоростта и второ, защото единичната непрекъсната линия не позволява изпреварване. Предложих му да снима пътя и със засеченото от радара да се разправя с мен. Той отвърна, кво да снимам, кво да снимам - айде тоя път те пускам, че вали. И се прибра в патрулката. Обяснете ми, моля - къде ми е грешката? :(

Тема Re: Проблем с КАТ - кой е правнови [re: Cтaниcлaв]  
Автор Buhl (H.)
Публикувано29.11.08 21:04

Обяснете ми, моля - къде ми е грешката? :(

Щом няма глоба - няма грешка.
Макар и да смятам, че ненужно ниската скорост, дори и в градски условия, си е донякъде нарушение или поне подбуда към такова спрямо тия зад теб.

Следите, оставени по улицата, са по-дълбоки от следите, оставени в интернет.

Тема Re: Проблем с КАТ - кой е правнови [re: Buhl]  
Публикувано29.11.08 21:31

Е как ненужно ниска скорост? Кое и е ниското на 35 км на баир нагоре - в завой - вечер - при ограничена видимост - и на платно с две ленти, разделени с единична непрекъсната такава - лоши метео условия?

А колкото до скоростта, какво ме интерсуват тия зад мене, като ако съм с висока скорост и изскочи дете внезапно на платното за движение - какво правим? - Набивам спирачка, ако не убия детето, въртя се, забивам се в стълб, или ония зад мен се набиват с висока скорост в задницата ми? Не карам от сто години, но смятам че не е редно да се бърза.

Автор Buhl (H.)
Публикувано29.11.08 21:46

... и изскочи дете внезапно на платното за движение - какво правим? - Набивам спирачка, ако не убия детето, въртя се, забивам се в стълб, или ония зад мен се набиват с висока скорост в задницата ми?

И аз като млад шофьор имах същите кошмари.
Ще ти мине с времето и рутината, споко.

Следите, оставени по улицата, са по-дълбоки от следите, оставени в интернет.

Тема Re: Проблем с КАТ - кой е правнови [re: Buhl]  
Публикувано30.11.08 08:27

Дано да мине с времето, но онзи ден от отсрещния блок така си умря човек на 30 години - с висока скорост излиза от завой и нещеш ли жена, да избегне удара - в дървото и дотам.
Миналата седмица два други от квартала така загинаха на по 20 и няколко...
А статистиките като ги четем - какво става? На ден само за Сф съобщават за около 50-60 инцидента заради несъобразена скорост.

АвторMилициoнepa (Нерегистриран)
Публикувано30.11.08 11:08

Приятелю аз съм полицай. Карай така бавно и никой не слушай докато натрупаш опит. Но после не злоупотребявай със скоростта. И аз по някога със спирал товарни автомобили за да пропусна натрупалата се колона от леки автомобили зад тях. Ката го спра какво да му кажа. Проверка и толкоз. Ама на изпроводяк все пак го питам. „Абе човек защо не отбиеш поне за пет минути за пропуснеш колоната” – отговор „ Да не съм длъжен”. Е всичко е до културата на човека. И така калай бавно за да стигнеш бързо.

Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано30.11.08 21:32

Здравей. Като действащ полицай и аз ще си кажа моето мнение. В случая който ни представяш ти не си извършил никакво нарушение, защото в закона няма точка която да указва някъква минимална скорост с която да си длъжен да се движиш в градски условия, но ако аз бях на мястото на колегите щях да реагирам по същия начин или подобен, защото като се движиш с 35 км при разрешени 50 ,тези зад теб ще се изнервят и ще гледат да те изпреварят макар че е забранено, с което ще създъдат предпоставки за ПТП или даже евентуално ПТП с което ще берат ядове и те и аз. Моят съвет е - гледай да си в движението, с колкото карат хората с толкова карай и ти , разбира се без да нарушаваш правилата за движение.Прекалено внимателните шофьори(повтарям "прекалено")са не по малка заплаха за движението от безрасъдните.
За това че не моиш да караш с 50 в населено място не си виновен ти а този който те е учил на курсовете. Когато курсовете станат по 6 месеца ще излизат много по малко шофьори като теб които да ги е страх да шофират в и ли не ,в населено място. А ако ще караш с 30 км по добре си вземи колело.... и то вдига 30, без особени усилия , и няма да пречиш... успех.

Тема Re: Проблем с КАТ - кой е правнови [re: няkoй]  
Публикувано01.12.08 10:43

Какво означава, че тези зад мен ще се изнервят?
Точно на завой, с ограничена видимост, дъждовно време, наклон нагоре и надясно, вечерно време и единична непрекъсната линия ли трябва да се нервира?
Трябва ли да влизам при тези условия в завой като на рали писта?
Ами ако изскочи пешеходец, животно или насреща се изстреля някой?

Не знам дали трябва курсовете да са 6 месеца, но и КАТ-аджиите трябва да минават на опреснителни курсове, белким се сетят при тези условия кой крив кой прав.

Авторзз (Нерегистриран)
Публикувано02.12.08 17:59

Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без
основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението
на другите пътни превозни средства.
(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради
това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги
пропусне при първа възможност.
(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска
скорост без включени аварийни светлини.

Тема Re: Проблем с КАТ - кой е правнови [re: зз]  
АвторXa! (Нерегистриран)
Публикувано02.12.08 19:12

И коя скорост е "твърде ниска"? Била ли е измерена скоростта в неговия случай? Или гусин катаджията е решил 'на око'

, моля ви се, че скоростта е твърде ниска? Не стана ли ясно, че това с "на око"-то просто не върви, когато става въпрос за скорост?
Хайде по-сериозно - такъв акт никога не би могъл да издържи в съд.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.