Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:16 13.07.25 
Непрофесионални
   >> На пиячите
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Грозде за вино в София  
Автор stefsto1-105625 (новак)
Публикувано26.09.18 21:56

Хора, всяка година си купувах грозде от борсата в Дружба, но тази година - сложили мантинели, забранили в самата борса да се продава. Накрая има едно малко място, където продават по 80 памида и 1,20 мерло. Не мога да се начудя що са държава сме. Аз правих по стотина литра вино и 10 кила ракия, не продавам, само за своя консумация. В други държави, казват има борси всеки може да предлага и всеки да купува. До колкото знам у нас се усвоиха европейски средства за създаване на борси за селскостопанска продукция. Някой виждал ли ги е? Та какъв е проблемът и у нас да има възможност човек да си купи и да си направи за домашна консумация?
Та предлагам тук да обменяме инфо къде в София и около града се предлага грозде за вино. Подсказаха ми към Требич и на езерото в Суходол. Моля споделяйте и цените та човек да се ориентира.

Тема Re: Грозде за вино в Софиянови [re: stefsto1-105625]  
Автор 09h09yhu09556h (шейх на халифат)
Публикувано20.08.19 18:42

Трийсе лози, не знам много ли са, от плеенският институт. Ся гледам родили, мерло и каберне, и десертни има.

Тъпо е да го бера, или пък недай си боже да правя вино. Че то не е лесно да се прави вино, има разделение на труда, просто си купуваш.
Спирам всякво земеделие, и овошките с джипа ще измъкна. Само един вишнап и две круши, едната не ражда пък расте, другата не расте пък ражда. Неее.... и дюля ми дадоха, като ябълка била, хем я орязах, хем пусна безкрай клони и листа.

Тая године ми светна !- че аз изобщо не съм земеделец бе, - я си купувай от магазина, тия хора и те трябва да ядат !

Пръскачки/мръскачки, препарати/шмапарати, батерии купих дет се зареждат, пръскачката ми на батерии с приложение в инстаграм . Ай сиктир, - юнак вино пие, ахмак лозе копай. И тревата ! че тя расте ! И то не е само трева. И черница ми поникнала зад къщата, вече е шест метра висока, докато се обърна само, а си представи че си командировка. И бадем имам, един не съм скъсал, има много, но то да го береш, па да го чукаш, па да дъвчеш после, нее.......

Виното иска съдове, пък му работиш, пък то ше вкисне, я да си работят винзаводите технолозите тяхното си. Иначе обичам бяло вино, пък то се прави трудно.

Гледам на земеделието с отвращение, и на кокошките също. Един си завъди, чи те го попиляха психически, и снасят, и куткудякат, досадници, снасяй тихо, скромно, не се набивай на очи.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.