|
Тема
|
правене на вино
|
|
Автор |
pufis@dir.bg (непознат
) |
Публикувано | 10.10.11 14:22 |
|
Здравейте ,Всички!
Нов съм във фрума,и не с достатъчен опит в правенето на вино.Тази година на 06,10 сложих в един добре измит пластмасов бидон 130кг мерлот.Смелих го и го измерих - 24 градуса захарност,добавих един кг захар разтворен в топла шара и по 2мл серниста киселина на кг грозде.След 3 часа извадих и стоплих още малко шара в която разтворих 40грама мая/дрожди/ и го оставих.Всеки ден преточвам по две непълни кофи и ги изливам отгоре да са мокри джибрите.Нека компетентните си кажат мнението/дали съм прав дотук/.Проблема идва оттам ,че от вчера емного студено в гаража около 12градуса и ми се струва че ферментацията не е добре,а няма друг вариант.Ако няма предложения от майсторите,смятам да го изчакам 10дни и да го извадя в една пластмасова добре измита бъчва и да го оставя с прилепнала капачка пък каквото стане.И ако стане след 30-40дни да го изкарам в шишета и да го прибера в кащъта на 12градуса и на тъмно.Не знам само какво може да се случи на този студ или не е толкова опасенДано не замине винцето......
| |
|
|
|
|