Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:24 25.04.24 
Непрофесионални
   >> На пиячите
*Кратък преглед

Тема правене на вино  
Автор pufis@dir.bg (непознат )
Публикувано10.10.11 14:22



Здравейте ,Всички!
Нов съм във фрума,и не с достатъчен опит в правенето на вино

.Тази година на 06,10 сложих в един добре измит пластмасов бидон 130кг мерлот.Смелих го и го измерих - 24 градуса захарност,добавих един кг захар разтворен в топла шара и по 2мл серниста киселина на кг грозде.След 3 часа извадих и стоплих още малко шара в която разтворих 40грама мая/дрожди/ и го оставих.Всеки ден преточвам по две непълни кофи и ги изливам отгоре да са мокри джибрите.Нека компетентните си кажат мнението/дали съм прав дотук/.Проблема идва оттам ,че от вчера емного студено в гаража около 12градуса и ми се струва че ферментацията не е добре,а няма друг вариант.Ако няма предложения от майсторите,смятам да го изчакам 10дни и да го извадя в една пластмасова добре измита бъчва и да го оставя с прилепнала капачка пък каквото стане.И ако стане след 30-40дни да го изкарам в шишета и да го прибера в кащъта на 12градуса и на тъмно.Не знам само какво може да се случи на този студ или не е толкова опасенДано не замине винцето......




Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.