|
Страници по тази тема: << 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | (покажи всички)
|
Може и да имаш подобен проблем, но поне 90-95 на сто от захарите ще са станали на алкохол, респ. макар и с остатъчна захарност, ще имаш някакво... вино.
А догодина ще си направиш сметката да си направиш вино в края на септември ИЛИ да му осигуриш топло място за ферментация, ако е след това.
А когато се жениш, трябва да гледаш дали жената обича Бога и Църквата.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
tvtodorov (ентусиаст) |
Публикувано | 11.10.11 16:40 |
|
Ми то ако е така да товаря бурето в нас. Там поне си е винаги над 20 градуса. А после само за избистрянето да сложа на студено и с малко бентонит и да го бутилирам в бутилки - пластмасови за пиене и стъклени за стареене и така. Стои ли и това като вариант?
http://ttodorov.alle.bg
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: tvtodorov]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 11.10.11 20:04 |
|
Да. Даже аз бих прескочил бентонита.
Но ти си решаваш.
А когато се жениш, трябва да гледаш дали жената обича Бога и Църквата.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
tvtodorov (ентусиаст) |
Публикувано | 11.10.11 20:54 |
|
Вземам Соломоново решение - духалка в мазето и караулен на термометъра Ще му помогна на винцето само да се справи, преди да го "оперирам". Няма кисел привкус, така че ще рискувам да го чакам и до Коледа ако трябва.
http://ttodorov.alle.bgРедактирано от tvtodorov на 11.10.11 21:25.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: tvtodorov]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 11.10.11 22:26 |
|
Правилно решение. И аз съм опирал до духалки, резултатът бе положителен. Успех!
А когато се жениш, трябва да гледаш дали жената обича Бога и Църквата.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
tvtodorov (ентусиаст) |
Публикувано | 14.10.11 13:44 |
|
В крайна сметка източих виното в бидончета, откалих бурето, замъкнах всичко в нас и налях виното отново. Сега трябва ли да имам опасения от окисляване за това, че си влезе в допир с кислородец? След тихата ферментация ще го сложа на студено да се избистри и бутилирам. Ама да не стане оцетче ме е страх. Киро, предположения или идеи?
http://ttodorov.alle.bg
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
miro19681 (непознат) |
Публикувано | 16.10.11 07:06 |
|
Здравей Киро.До тук тази година следвам безусловно съветите ти и мисля,че най после ще се получи добро вино.Днес е 15-ти ден от както съм източил виното.Не чувам шушукане в бидона,а когато вкуся виното има сладникава жилка.Това нормално ли е или трябва да направя нещо.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: miro19681]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 16.10.11 13:04 |
|
ако е под 16 градуса помещението(материалът), затопли.
А когато се жениш, трябва да гледаш дали жената обича Бога и Църквата.
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
начко (непознат
) |
Публикувано | 16.10.11 23:37 |
|
Здравейте на всички!Киро, доколкото разбрах от етикета на дрождите се стопля водата до 35-37гр. и се сипва 20грама в 200мл.и 1 лъжица захар 10мг.После чакаш 15-20мин.и сипваш в мъстта.Френски дрожди с червено "око".Вече ври с шапка и захарността пада с 2-3 %на ден.Само че не го претакам а го разбърквам с тояга докато не разбия шапката и пак станв течно, но клеги ми казват че не трябва да я пипам.Верно ли?
| |
Тема
|
Re: как да направим хубаво вино.
[re: начко]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 17.10.11 20:13 |
|
Колегите ДГД.
Правилно правиш.
А когато се жениш, трябва да гледаш дали жената обича Бога и Църквата.
| |
|
Страници по тази тема: << 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | (покажи всички)
|
|
|