Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:28 28.04.24 
Непрофесионални
   >> На пиячите
*Кратък преглед

Тема Кисела ракиянови  
АвторПypko (Нерегистриран)
Публикувано04.09.06 10:40



Дайте акъл как да я оправя! Кисела излезе мамицата и, кажете някой чалъм, моля ви се!



Тема забравИнови [re: Пypko]  
Автор KиpoАдминистратор ( homo pro se)
Публикувано05.09.06 12:42



има някакъв теоретичен начин за неутрализиране с калциевокарбонатен прах, но единственото спасение е повторна дестилация след (частична) неутрализация с нещо алкално-най-достъпно е содата бикарбонат.
Само де не сложиш амонячна, че ше си е. мамата


Значи:
1. Неутрализираш на вкус, внимателно със сода бикарбонат ( NaHCO3) (Ако не се размъти и може да се пие- пий, но само с това става гадна и блудкава, в най-добрия случай- опалесцира само, в най- лошия става гадна и мътна)
2 Дестилираш пак("преварка")
3. Сваляш градуса до приемливи стойности с дестилирана или Петроханска от Горния Извор Вода

Редактирано от Kиpo на 05.09.06 12:45.



Тема Re: забравИнови [re: Kиpo]  
АвторПypko (Нерегистриран)
Публикувано05.09.06 15:37



Това със содата и преварката съм го чувал, но не съм го пробвал, та се питах дали ще стане? Мислех, че има някакви пропорции. Ти имал ли си такъв случай? Мисля, че без преварка няма да стане, щото е бая кисела - все едно пиеш ракия и оцет в съотношение 1:1. И ако мога да намеря отнякъде калциевокарбонатен прах - кажи откъде, моля!



Тема тебешир, смлян мрамор [re: Пypko]  
Автор KиpoАдминистратор ( homo pro se)
Публикувано07.09.06 21:21



-това е едно от най-разпространените вещества в природата.
Но щом е толкова силно кисела, най-добре гаси със сода бикарбонат, докато стане съвсееем леко кисела или направо неутрална, щото оцетната киселина си е летлива и ще мине заедно с алкохола в повторния дестилат.
Да- ще стане, вервай ми)
Макар мноого рядко да съм докарвал материала до толкова зле, че да с е налага предестилация, със сигурност върши работа.





Тема Re: Кисела ракиянови [re: Пypko]  
АвторStill (Нерегистриран)
Публикувано09.09.06 08:45



Една лъжичка сода бикарбонат и една лъжичка готварска сол на литър.Оставя се да престои една седмица,като се разбърква периодично,след което се преварява.



Тема Re: Кисела ракиянови [re: Пypko]  
АвторHe cъм зa тoзи kлyб (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 11:55



Дядо казваше "няма лоша ракия, има слаби пиячи".



Тема Re: Кисела ракиянови [re: He cъм зa тoзи kлyб]  
Авторluke (Нерегистриран)
Публикувано20.12.06 20:37



za e.......bi taja rabota!hubavoto samo se izpiva!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.