|
Тема
|
Кисела ракия
|
|
Автор | Пypko (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.06 10:40 |
|
Дайте акъл как да я оправя! Кисела излезе мамицата и, кажете някой чалъм, моля ви се!
| |
Тема
|
забравИ
[re: Пypko]
|
|
Автор |
Kиpo ( homo pro se) |
Публикувано | 05.09.06 12:42 |
|
има някакъв теоретичен начин за неутрализиране с калциевокарбонатен прах, но единственото спасение е повторна дестилация след (частична) неутрализация с нещо алкално-най-достъпно е содата бикарбонат.
Само де не сложиш амонячна, че ше си е. мамата
Значи:
1. Неутрализираш на вкус, внимателно със сода бикарбонат ( NaHCO3) (Ако не се размъти и може да се пие- пий, но само с това става гадна и блудкава, в най-добрия случай- опалесцира само, в най- лошия става гадна и мътна)
2 Дестилираш пак("преварка")
3. Сваляш градуса до приемливи стойности с дестилирана или Петроханска от Горния Извор Вода
Редактирано от Kиpo на 05.09.06 12:45.
| |
Тема
|
Re: забравИ
[re: Kиpo]
|
|
Автор | Пypko (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.09.06 15:37 |
|
Това със содата и преварката съм го чувал, но не съм го пробвал, та се питах дали ще стане? Мислех, че има някакви пропорции. Ти имал ли си такъв случай? Мисля, че без преварка няма да стане, щото е бая кисела - все едно пиеш ракия и оцет в съотношение 1:1. И ако мога да намеря отнякъде калциевокарбонатен прах - кажи откъде, моля!
| |
Тема
|
тебешир, смлян мрамор
[re: Пypko]
|
|
Автор |
Kиpo ( homo pro se) |
Публикувано | 07.09.06 21:21 |
|
-това е едно от най-разпространените вещества в природата.
Но щом е толкова силно кисела, най-добре гаси със сода бикарбонат, докато стане съвсееем леко кисела или направо неутрална, щото оцетната киселина си е летлива и ще мине заедно с алкохола в повторния дестилат.
Да- ще стане, вервай ми)
Макар мноого рядко да съм докарвал материала до толкова зле, че да с е налага предестилация, със сигурност върши работа.
| |
Тема
|
Re: Кисела ракия
[re: Пypko]
|
|
Автор | Still (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.09.06 08:45 |
|
Една лъжичка сода бикарбонат и една лъжичка готварска сол на литър.Оставя се да престои една седмица,като се разбърква периодично,след което се преварява.
| |
Тема
|
Re: Кисела ракия
[re: Пypko]
|
|
Автор | He cъм зa тoзи kлyб (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.10.06 11:55 |
|
Дядо казваше "няма лоша ракия, има слаби пиячи".
| |
|
za e.......bi taja rabota!hubavoto samo se izpiva!
| |
|
|
|
|