Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:14 24.09.24 
Непрофесионални
   >> На пиячите
*Кратък преглед

Тема как да си направа вино?нови  
Автор famulus (православен)
Публикувано18.04.04 19:36



Сега съм на едни ширини където алкохолът е строго забранен. Топла страна. Магазините са пълни съсъ сокове вкл гроздох сок без консервант. Дайте сериозна технология да си направя вино и да си пия по малко.

Господ е с мене, няма да се уплаша; какво ще ми стори човек?


Тема Re: как да си направа вино?нови [re: famulus]  
АвторJhonson (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 01:27



Eta az kak go pravq: Vzemam edi golqm sad okolo 20 l i go palnq okolo 15-16l sas sok posle dobavq6 1 supena lazitza birena maq (naira se po aptekite), razkla6ta se dobre i se postavq na toplo mqsto(nad 23¤)sa6to ot zna4enie e kogato dobavq6 grozdoviqt sok da e nad20 dradusa topal.Sled okolo 1 den zapo4va da kipi zatova ne trqbva da e zapu6en otrvora na sada, fermentiraneto prodalzava ot 1sedmitza do edin mesetz zavisi ot temperaturata.Ot vreme na vreme trqbva da se razkla6ta sada do palno spirane na kipeneto ako ne e sprqlo nqma da moze da se izbistri.Kogato e sprqlo se preliva v drug sad i utaikata se izhvarlq.Posle isbistrqneto stava kato edin beltak ot qitze se pribavi kam vinoto i to se razkla6ta prodalzitelno i vinota se postavq na po hladno mqsto sled okolo 1-2 dena e bgotovo.Ha nazdrave!



Тема W тия соци няма достатъчнонови [re: famulus]  
Автор KupoМодератор ()
Публикувано19.04.04 10:04



в-ва за изграждане на мембраните на дрождичките-в общия случай.Демек-храна ще им дадеш,но тя няма да е балансирана,тъй да се каже.
Та съветът ми е -намери няколко килограма грозде,омачкай го-ръчно и го добави към соковете.Гледай да не са на по-топло от 26-28 градуса,както и под 18.Примерно.
Изчакай 36-48 часа и ако не тръгне ферментацията,послушай съвета на г-на с латиницата,но...с бирената мая не е съвсем същото-най-малко остава...друг привкус,да го еба.Не анонимния,а вкусът.
Та,след седмица-примерно,можеш да пиеш,ама по-добре изчакай да изчезне напълно захарта(тихата ферментация),щото инак действа слабително

А ако си търпелив-разсипи отделената от джибрите фаза в по-големи съдове(3-5 л)-ако нямаш стъклени,може и от хубава хранителна пластмаса(не за ядене,а за съхр. на такива продукти) и ги прибери в някой плюсов хладилник.
След няколко дни тартаратите,дрождите,частичките ще се поутаят и ти,декантирайки по-бистрата фаза отгоре,ще можеш да пиеш.
Е,няма да е Шато Лафит,но ще е съвсем културно винце.
М,да не забравя-ако намериш винена киселина,може да добавиш ...на вкус -защото на въпросните ширини гроздето зрее лесно,но за качествено вино не става-основната причина за това е липсата на киселинност поради твърде благоприятните условия за зреене(топлинни) на Витис Винифера(лоза винодайна )
Тъй де,производителите на качествени вина са в умерения и субтропика,не в тропика или на екватора.
А наздраве.И да кажеш какво е станало.

Nеc sine te
nec tecum vivere possum.


Тема Re: W тия соци няма достатъчно [re: Kupo]  
Автор sstan (винпромаджия)
Публикувано20.04.04 09:07



Е това, е по-добро упътване не може и да получиш.Като чета написаното от Kupo ми се струва че може би сме колеги.Има ли нещо такова или просто си един от малкото любители на виното в България които наистина разбират от винарство.



Тема Благодаря момчетанови [re: sstan]  
Автор famulus (православен)
Публикувано23.04.04 17:52



Температурата ще я докарам с климатика. Има тука грозде от Южна Африка, едни огромни зърна като...аиде като орехи. Червено прилича на нашия кардинал. Дали да го ползвам?

Господ е с мене, няма да се уплаша; какво ще ми стори човек?


Тема Ей,нещо много важно,да сенови [re: famulus]  
Автор KupoМодератор ()
Публикувано24.04.04 09:56



таковам в заспалия-вземи един захаромер и докарай захарността до 20-21 при старта на ферментацията -няма как да минеш без малко захар(ако можеш да си набавиш глюкоза,още по-добре,ама,хайде,чааак толкоз !),защото,сокчетата за пиене вероятно са с по-ниска захарност.
Айде наздраве.И да се похвалиш!

Nеc sine te
nec tecum vivere possum.


Тема Нещо такованови [re: sstan]  
Автор KupoМодератор ()
Публикувано24.04.04 09:56





Nеc sine te
nec tecum vivere possum.



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.