Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:56 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема Активиране на РНР от клиентски браузър  
Автор OmiSan (непознат )
Публикувано08.05.09 10:45

Здравейте!
Имам проблем, който ме мъчи доста време и става въпрос за следното:
Чрез този Javascript искам да накарам клиентският браузър да активира рнр-скрипта, указан в кода, който да генерира едно случайно число между указаните граници и да го покаже още със самото зареждане, без да е необходимо да се кликва някъде или да се прави нещо друго...

index.html code:
<script language="javascript" src="http://mysite.com/random.php?left=1&right=10"></script>

random.php code:
<?
$base = rand($left, $right);
echo "Base = ".$base;
?>

Явно нещо не правя както трябва, защото при зареждане на index.html ми дава или Syntax error, или когато не ми даде такова съобщение, просто не показва нищо.
Някой има ли идея какво става и как да го направя?
Предварително благодаря!

Тема Re: Активиране на РНР от клиентски браузърнови [re: OmiSan]  
Автор mustangGT ()
Публикувано08.05.09 13:11

защо ти е джава да пуска пхп?
в пхп кода имаш грешка, за да прохванеш променливите от урл-то лефт и райт пишеш:

<?
$left = mysql_real_escape_string($_GET[left]);
$right = mysql_real_escape_string($_GET[right]);

$base = rand($left, $right);
echo "Base = ".$base;
?>

Тема Re: Активиране на РНР от клиентски браузърнови [re: mustangGT]  
Автор OmiSan (непознат )
Публикувано09.05.09 00:54

Трябва ми задължително някак си да активирам скрипта от клиентския браузър, но не се сещам за друг начин, освен JS...
Опитах това, което ме посъветва, но не се получи... Не знам защо...

Автор croesus (?!?)
Публикувано09.05.09 04:39

index.html:

<script language="javascript" src="http://mysite.com/random.php?left=1&right=10"></script>
<script>alert (Base)</script>

random.php:
<?php
$base = rand ($_GET["left"], $_GET["right"]); // Кавичките са важни!
echo "var Base = " . $base . ";";
?>

Ако искаш за изпишеш резултата в документа вместо да го показваш с alert смени втория ред на index.html с нещо като
document.getElementById("nekavDiv").innerHTML = Base;

Тема Re: Активиране на РНР от клиентски браузърнови [re: croesus]  
Автор OmiSan (непознат )
Публикувано09.05.09 13:00

Нека да формулирам нещата по друг начин... В крайна сметка става въпрос за същото, като действието на това:
<script language="javascript" src="http://ads.triada.bg/ads.asp?d=2&i=1&u=UID&border=0"></script>

Слагам само него в хтмл-то и то работи... Щом се зареди , предава стойностите на 4 променливи към един АСП-скрипт и той веднага визуализира случаен банер... При мен е същата работа, само дето трябва да ми покаже едно случайно избрано число, обаче не става...
И с това последното също нищо не се получи...
Освен това, в хтмл-то не трябва да има нищо друго, освен някакъв JS-код, който да активира скрипта на сървъра...
Вече не знам какво става... Обърках се!

Автор croesus (?!?)
Публикувано09.05.09 15:07

Това "последното" със сигурност работи, защото го пробвах на моя компютър преди да го напиша.
Провери този random.php файл с урл-та, като горното, дали работи изобщо. Т.е. в браузъра напиши random.php?promenliva1=stojnost1&promenliva2=stojnost2.

Виж и по какъв начин random.php изписва числото в index.html. В случая с банера скрипта почва с document.write( и т.н.

Тема Re: Активиране на РНР от клиентски браузърнови [re: mustangGT]  
Автор Бokop (Слуга на Лоа)
Публикувано17.05.09 14:39

mysql_real_escape_string за int числа. Защо?

Автор SkyFox (непознат )
Публикувано04.06.09 12:09

we pro4etah vi vsi4kite postve tuka samo edno ne mi stana qsno za6to ne si go generira6 tva slu4aino 4isto s java script ?

src="http://mysite.com/random.php?left=1&right=10"
takova ne6to var6i rabota pri snimkite 6toto php vra6ta snimkata(razbira se ako go naprai6 kakto trqbva :) ) pri asp ne znam kak e no pri js kak smqtate da vzemete promenlivata koqto vra6ta php-to ? :)

ako darji6 da vika6 php script koito da generira tva random 4islo prolzvai ajax

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.