Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:23 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема Как да изпитвам учениците през нета?нови  
Автор Aтaнac_Ko (обикновен човек)
Публикувано08.10.07 09:31

--- Здравейте! Съпругата ми е учителка в начално училище. Искам да направя сайт, на който тя да може да разполага определени задачи за децата, те да могат да се регистрират, да дават своите отговори и тя да получава по някакъв начин информация за решенията на всички деца. Бихте ли ми помогнали с пресни идеи! Клубарите от Програмисти ме посъветваха да се обърна към вас, понеже без РНР няма да мине.

Наско

Тема Re: Как да изпитвам учениците през нета?нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано08.10.07 11:42

Препоръчвам ти система с отворен тест, но така че да им размества номерата на въпросите и отговорите, за да не си подсказват по Skype-а, а наистина да ги решават задачките. За математика ли става въпрос?

Everything louder than everything else...

Тема Става въпрос за малките буболечки от 1-4 класнови [re: Dakota]  
Публикувано16.10.07 09:01

--- Здравей, Дакота! Това е една програмка за създаване на всякакви тестове. Нарича се Hot Potatoes 6. Много бързо я рязучих до ниво "създаване на тест". Нивото "качване в нета и контрол" ме озори много. Можеш да видиш какво съм направил ето тук

. Но, това е статично положение. Бих искал да има влизане с UN u PW, да се води запис на точките, ползваната помощ, времето за решавана на тестовете и т.н.
--- Така и така дечурлигата дремят пред компютрите, поне да научат нещо, което ще им е от полза.
--- Разработчиците на програмката предлагат такива неща, но още не мога да ги разбера. Та, по тази причина търсих помощ и подкрепа. Благодаря ти, че се отзова но молбата ми и се надявам да ме светнеш с интересни идейки. Мечтая си да намеря някой, който да познава работата с Hot Potatoes 6 и да ми помогне по-скоро да пусна тестовете за дечицата ни.

До скоро, Наско

Тема Re: Става въпрос за малките буболечки от 1-4 клас [re: Aтaнac_Ko]  
Автор edembg (Ученик)
Публикувано16.10.07 19:00

Здравей.

Радвам се да виидя, че има човек загрижен за децата. Всичко е много добре, но въпросите и отговорите на тестовете много ми приличат на тестовете на КАТ. Например защо паметта да не може да се мери с килобайти. Според теста това не е верен отговор. Не е ли по добре да се пита каква е мярката за количество информация и да има еднозначен отговор.

Моля не приемаите това като заяждане. Мисля, че децата все пак трябва да се научат да мислят логично, а не да зубрят отговорите на тестовте.

Успех в начинанието.

И най-ярките личности си плащат тока.

Тема Може да се каже и така ...нови [re: edembg]  
Публикувано19.10.07 16:30

--- Здравей! Радвам се, че се отделил минутка за да ми видиш теста. Но, това не е толкова тест за знания, колкото демонстриране на възможните варианти за тестване. Например: ако ти беше чукнал и килобайти, щеше отново да имаш 100%, понеже алгоритъма на теста е такъв - да има повече от един верен отговор, а не да се чука на поразия и после да са виновни тестовете...
--- Като поразбутах програмката излязоха още интересни възможности. За мен сега е важно как да прикарам обратната връзка през нета.

Наско

Тема atutorнови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор nupaT (pirat)
Публикувано19.10.07 17:41

www.atutor.ca

Доста добра система за електронно обучение.
Освен да създава тестове има още много екстри. Може би няма да ползваш всички от тях но е хубаво да ги има :)

Разгледай гo.
Ще ти е нужен обаче php хостинг.

Ако не знаеш какво е това или не можеш да намериш остави ми бележка. Ще се измисли нещо по въпроса.

Break The UnBreakable

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.