Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:50 11.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема Opcode Cacheнови  
Авторaнoнимeн (Нерегистриран)
Публикувано26.10.05 21:57

Здравейте,

В момента разработвам комерсиално PHP приложение, чиито код не искам да бъде достъпен за клиентите, които ще го купуват. Интересува ме дали знаете някаква програма която може да транслира PHP до изпълним опкод, при което опкода да се запазва във файл. И има ли някаква опция в PHP интерпретатора чрез която директно да се подаде файл с опкод, вместо ASCII файл който първо трябва да се парсне.

Знам за APC, но в този случай не ми върши работа защото кешира опкода само в паметта. Иначе от гледна точка на performance е много добър.

Знам също и за Codelock, но от гледна точка на performance е много зле защото декриптва съдържанието на файловете през рънтайма и след това подава всичко на един eval()

Zend Encoder - сигурно е добър, но струва четирицифрени суми...

Вие имате ли други предложения?

Тема Re: Opcode Cacheнови [re: aнoнимeн]  
Автор ghs (познат)
Публикувано26.10.05 22:24

щом е комерсиално приложение, значи Zend...

АвторPenguin (Нерегистриран)
Публикувано26.10.05 23:32

Проблема не е със опкод кеша - доста лесно е да се напише нещо от рода на Zend Encoder + някакъв модул към php, който да позволява зареждането на бинарните файлове. Истинския проблем е че никой от комерсиалните хостинг сървъри не поддържа този php модул и съответно приложението няма да върви.

Мисля че има поне още един encoder който е широко разпространен - IonCube или нещо подобно му беше името.

Аз всички мои PHP програми ги правя достъпни заедно със сорс кода - не ми се занимава с разни енкодери.

Автор Bълk (умора няма)
Публикувано27.10.05 01:47

zend small business programm .. за под 500 кинта годишто ще си вземеш читава среда и енкодер, ама не бива да печелиш над 250 бона годишно... абе то като ги печелиш пука ти за 4 цифри сума щом тя ти докарва 100 пъти повече.

Тема ionCube rules...нови [re: aнoнимeн]  
Авторaнoнимeн (Нерегистриран)
Публикувано27.10.05 11:10

Благодаря Ви. Наистина ionCube ми направи доста добро впечатление.

Тема Re: Opcode Cache [re: aнoнимeн]  
Автор dunamis ()
Публикувано27.10.05 22:54

Може да опиташ и това:

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.