Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:01 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проверка на мейл в PHPнови  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано09.03.05 18:01

Здравейте,
На сайта си имам форма, която изпраща писма на определен адрес. Как да напражя така, че главният файл (mail.php) да проверява дали адресът е изписан правилно. Трябва да стане нещо от сорта на:
Ако $recipient НЕ съдържа ('@' и '.') тогава
отиди на error.php
И другото е, може ли въпросният mail.php да се защити така, че да не може да се използва от други сайтове. Предполагам че трябва да се специфицират referrals. Благодаря

Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!

Тема Re: Проверка на мейл в PHP [re: Axer]  
Автор ro6aviaМодератор (усер френдли)
Публикувано09.03.05 18:19

1.Има поне 100 различни функции по нета които го правят, не потърси ли мъничко поне? И на php.net в юзър коментите има ....

2. Винаги някой може да сложи линк към теб за изпращане ... (ако искаш да изпращаш до произволен получател си потенциален кандидат за спамерските листове), а ако е само до теб тогава защо ще го слагат други ?

П.С. На реферера не може да се разчита много много

root@ro6avia#echo rm -rf * > /bin/seek_and_destroy
root@ro6avia#/bin/seek_and_destroy

Тема Re: Проверка на мейл в PHPнови [re: Axer]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано09.03.05 18:43

Всъщност валидният e-mail не включва в себе си задължително точката.
Например: root@localhost, john@our_company_mail_server, и т.н. Но това са малко крайни случаи. Освен това на теб не ти трябва простото присъствие на @ и ., а и правилната им последователност. За целта, и за наше удобство, са създадени

.

За твоя случай, това ще свърши работа:

if (!preg_match("/^[A-z0-9\.\-]+@(?:[A-z0-9\-]+\.)+[A-z0-9]{1,6}$/", $recipient)) {

header("Location: error.php");
exit;
}

Опитай се да разбереш как работи!

Everything louder than everything else...

Тема Re: Проверка на мейл в PHPнови [re: Dakota]  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано10.03.05 12:17

Това за проверката тръгна с доста усилия. Многа ви благодаря все-пак.
Обаче аз още се притеснявам за това, че някой друг може да ми ползва файлчето. Да речем че давам възможност всеки потребител да си изпрати нещо. Дайте някакви идеи как да задам mail.php да приема реферати само от моя сървър?

Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!

Автор дoн Пpacoнe (прасе в космоса)
Публикувано10.03.05 13:37

Стартирай сесия и убивай скрипта, ако бъде потърсен без сесия.

Тема Re: Проверка на мейл в PHPнови [re: дoн Пpacoнe]  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано10.03.05 13:44

Ще ми дадеш ли някакъв пример, че не съм много на "ТИ" с тея работи

Тема Помисли малко преди да питаш отновонови [re: Axer]  
Автор ro6aviaМодератор (усер френдли)
Публикувано10.03.05 14:32

WinXP SP2, както и сума ти FW-ли и кой ли още не спират REFFERER. Така ще ограничиш всички клиенти които ползват този софтуер.

Както вече ти казах в по-горния си пост - за какъв [beep] ще му е на някой да слага форма към твоя скрипт и да ти пращат мейли ?????????

Да допуснем че си сложил сесия и проверяваш дали идва от твоя сайт.
1. Всички букмаркове към този скрипт - ВЕЧЕ НЕ работят!
2. Всеки който иска слага <iframe> и и пак те прекарват
3. Който иска слага линк към сайта ти - ефекта е като 2

Хайде обясни КАКВО искаш да защитаваш и ЗАЩО !

root@ro6avia#echo rm -rf * > /bin/seek_and_destroy
root@ro6avia#/bin/seek_and_destroy

Тема Re: Помисли малко преди да питаш отновонови [re: ro6avia]  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано10.03.05 14:55

Прав си, няма много смисъл да го защитавам. След време, ако имам проблеми ще му мисля.

Тема Re: Помисли малко преди да питаш отновонови [re: ro6avia]  
Автор тoшo (да бе да)
Публикувано10.03.05 18:25

рошав, аз доколкото успявам да схвана кво е писал, скрипта му праща не само на него, а на какъвто адрес му напишеш.

Автор тoшo (да бе да)
Публикувано10.03.05 18:28

я спри за момент и обясни какво точно имаш предвид под: "Да речем че давам възможност всеки потребител да си изпрати нещо"? да разбирам ли че идвам в твоя сайт и мога да пращам на когото си поискам квото си поискам, а ти ми предоставяш любезно възможността да го правя и да остана анонимен?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.