Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:57 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема Изпращане на писмо с PHPнови  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано07.02.05 17:51

Здравейте,
Искам да си сложа на сайта форма, която да изпраща email на посочен адрес с определено съдървание. Възможно ли е да се напише подобно нещо на PHP и да не се използва SMTP или друг сървър.
Ако знаете, дайте ми някакви готови скриптове или описание как се прави подобно нещо.

Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: Axer]  
Авторджoн тpи-вoлтa (Нерегистриран)
Публикувано08.02.05 01:07

разбира се, че е възможно. но не съм чувал да има такъв скрипт, въпреки, че като се замисля има абсолютно всички необходими функции, за да го постигнеш.

всъщност трябва да вземеш един скрипт, който праща през SMTP сървър. и след това да му добавиш малко функционалност - тази, която всъщност извършва твоят SMTP сървър, за да достави пощата до крайният SMTP сървър.

е, точно това ти трябва да добавиш и в действителност ще набуташ мейла директно в SMTP сървъра на получателя. той след това по POP3/IMAP или през web поща ще си я гледа.

но странно, наистина. на такъв скрипт, който да върши това заедно като че ли досега не съм попадал. въпреки че съм виждал такава функция на PHP която да ти позволи да намериш отдалечения мейл сървър за даден домейн.

наистина интересен момент. някой ден като ми остане време ще трябва да тествам малко по въпроса да видя дали не греша някъде ...

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: джoн тpи-вoлтa]  
Автор Bълk (по-нов и по-лош)
Публикувано08.02.05 07:40

В отговор на:

но странно, наистина.

наистина много странно е, че не си попадал, може би не знаеш как се наричат нещата и за това търсиш нещо съвсем различно?

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: Bълk]  
Автор vmlinuz (новак)
Публикувано08.02.05 08:37

mojebi tova 6te ti svur6i rabota

None Of Us Is As Dumb As All Of Us.

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: vmlinuz]  
Автор Axer (www.axer.tk)
Публикувано08.02.05 12:56

Това ще го разгледам по-късно. Ще се поровя малко, ще прочета някоя книжка и дано стане.

Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: Bълk]  
Авторджoн тpи-вoлтa (Нерегистриран)
Публикувано08.02.05 17:15

да, а може би просто не искам да навлизам в детайли за MX record и има ли начин и как ако дори липсва една функцийка на PHP да си направим сами DNS query-то за да го извлечем.

след това да го parse-нем, че то е бинарно, та и да пробваме ако някой от списъка с mail сървъри за конкретния домейн се е сбозил, да пробваме следващия.

а да не говорим ако липсва MX record-а. в този случай какво според теб се прави ?

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: джoн тpи-вoлтa]  
Публикувано10.02.05 00:13

то това е малоумие да се праща по такъв начин мейл, аз не виждам как ще разпитваш всеки един МХ рекърд дали има в него тоз усер или не ... то пък уеб мейлове си ги имат хиляди сървъра, а скринта даже за мрежичка с десетина МХ се бави като бременно магаре.

Тема Re: Изпращане на писмо с PHP [re: Bълk]  
Автор тoшo (да бе да)
Публикувано10.02.05 01:40

що бе вълк, човека просто иска да напише МТА на php, кат гледам. нищо работа :)

Тема Re: Изпращане на писмо с PHPнови [re: тoшo]  
Публикувано10.02.05 07:47

нищо лошо, само дето много често се получава така, че човек си има мейлбокс, ама скрипта показва, че няма такъв имейл.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.