|
Тема
|
Изпращане на писмо с PHP
|
|
Автор |
Axer (www.axer.tk) |
Публикувано | 07.02.05 17:51 |
|
Здравейте,
Искам да си сложа на сайта форма, която да изпраща email на посочен адрес с определено съдървание. Възможно ли е да се напише подобно нещо на PHP и да не се използва SMTP или друг сървър.
Ако знаете, дайте ми някакви готови скриптове или описание как се прави подобно нещо.
Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!
| |
Тема
|
Re: Изпращане на писмо с PHP
[re: Axer]
|
|
Автор | джoн тpи-вoлтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.02.05 01:07 |
|
разбира се, че е възможно. но не съм чувал да има такъв скрипт, въпреки, че като се замисля има абсолютно всички необходими функции, за да го постигнеш.
всъщност трябва да вземеш един скрипт, който праща през SMTP сървър. и след това да му добавиш малко функционалност - тази, която всъщност извършва твоят SMTP сървър, за да достави пощата до крайният SMTP сървър.
е, точно това ти трябва да добавиш и в действителност ще набуташ мейла директно в SMTP сървъра на получателя. той след това по POP3/IMAP или през web поща ще си я гледа.
но странно, наистина. на такъв скрипт, който да върши това заедно като че ли досега не съм попадал. въпреки че съм виждал такава функция на PHP която да ти позволи да намериш отдалечения мейл сървър за даден домейн.
наистина интересен момент. някой ден като ми остане време ще трябва да тествам малко по въпроса да видя дали не греша някъде ...
| |
|
В отговор на:
но странно, наистина.
наистина много странно е, че не си попадал, може би не знаеш как се наричат нещата и за това търсиш нещо съвсем различно?
| |
Тема
|
[re: Bълk]
|
|
Автор |
vmlinuz (новак) |
Публикувано | 08.02.05 08:37 |
|
mojebi tova 6te ti svur6i rabota
None Of Us Is As Dumb As All Of Us.
| |
Тема
|
[re: vmlinuz]
|
|
Автор |
Axer (www.axer.tk) |
Публикувано | 08.02.05 12:56 |
|
Това ще го разгледам по-късно. Ще се поровя малко, ще прочета някоя книжка и дано стане.
Не съжалявай за нещата които си направил, съжалявай за нещата които не си направил!
| |
Тема
|
|
|
Автор | джoн тpи-вoлтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.02.05 17:15 |
|
да, а може би просто не искам да навлизам в детайли за MX record и има ли начин и как ако дори липсва една функцийка на PHP да си направим сами DNS query-то за да го извлечем.
след това да го parse-нем, че то е бинарно, та и да пробваме ако някой от списъка с mail сървъри за конкретния домейн се е сбозил, да пробваме следващия.
а да не говорим ако липсва MX record-а. в този случай какво според теб се прави ?
| |
|
то това е малоумие да се праща по такъв начин мейл, аз не виждам как ще разпитваш всеки един МХ рекърд дали има в него тоз усер или не ... то пък уеб мейлове си ги имат хиляди сървъра, а скринта даже за мрежичка с десетина МХ се бави като бременно магаре.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
тoшo (да бе да) |
Публикувано | 10.02.05 01:40 |
|
що бе вълк, човека просто иска да напише МТА на php, кат гледам. нищо работа :)
| |
Тема
|
[re: тoшo]
|
|
Автор |
Bълk (по-нов и по-лош) |
Публикувано | 10.02.05 07:47 |
|
нищо лошо, само дето много често се получава така, че човек си има мейлбокс, ама скрипта показва, че няма такъв имейл.
| |
|
|
|
|