Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема за вкарване на текстнови  
Авторtocho (Нерегистриран)
Публикувано01.12.04 11:49

получи ми се следната ситуация, от textarea поле вкарвам текст в база данни, но се записват там само няколко думи, полето от базата данни е text, става въпрос за MySQL.
Kak e най-добре да запиша няколко изречения , за да мога после при query да ги показвам

Тема Re: за вкарване на текстнови [re: tocho]  
Авторro6avia (Нерегистриран)
Публикувано01.12.04 15:50

Колко няколко думи ? Как ги вкарваш ? Има ли грешка по заявката ? Над 64 К ли са ? addslashes ?

Тема Re: за вкарване на текстнови [re: ro6avia]  
Публикувано03.12.04 08:02

имам стандартно поле textarea с columns=10 rows=5 и текста написан в него искам да го вкарам в база данни MySQL - text field, обаче се записват само максимум до 10-12 думи от текста, който е по-малък от 64К, някъде може би трябва да променя нещо или задам но не знам и затова помолих за помощ

Авторфaн (Нерегистриран)
Публикувано03.12.04 09:58

Най-вероятно имаш специален символ. Виж какъв е следващия символ след последната дума която се вкарва.
Ако е така вкарвай съдържанието на текстареата в базата с addslashes а я виизуализирай в страницата си със stripcslashes

Тема Re: за вкарване на текст [re: tocho]  
Автор ro6avia (усер френдли)
Публикувано03.12.04 10:03

1. text field - TEXT или TINY TEXT - провери го
2. За да ти бъдем от полза, мама му стара, пастни малко код. От де да те знам какви си ги творил, на мен такива неща не ми се случват, така че проблема е при теб !

За най лесно:
дъмп на структурата на таблицата
копи и пейст на кода с който вкарваш данните

root@ro6avia#echo rm -rf * > /bin/seek_and_destroy
root@ro6avia#/bin/seek_and_destroy

Автор ViruS (™)
Публикувано03.12.04 15:30

а възможно ли е phpMyAdmin да ти показва само няколко думи и многоточие след тях, а ти да си мислиш, че това има в базата?

ViruS

Тема Re: за вкарване на текстнови [re: ViruS]  
Публикувано06.12.04 14:18

в phpmyadmin ми дава например-"този текст е записан,но..." и когато го показвам вади този текст само а не пълния,смятам че само това се е записало
scripta e :
insert into table (description) values ('$description')

a формата
<textarea name=description></textarea>
a field в MySQL е TEXT

Автор тoшo (да бе да)
Публикувано07.12.04 01:06

текста си ти е в базата. целия.

phpMyAdmin има тоз фичър да показва само началото на TEXT fields. и добре че има, иначе си представи тази таблица на кво ше заприлича ако некой text record е да речем 500-600к.

има там едно като стрелки (<->) в началото на таблицата, натисни го и ще ти покаже целия запис.

а най-добре си направи заявката в php и виж какво излиза като резултат.

ViruS: как се сети бе :)

Редактирано от тoшo на 07.12.04 01:07.

Тема вкарване на разни нещанови [re: тoшo]  
Автор ro6avia (усер френдли)
Публикувано07.12.04 10:18

както е казал един наш класик ...
Боже колко мъка има на този свят боже!

root@ro6avia#echo rm -rf * > /bin/seek_and_destroy
root@ro6avia#/bin/seek_and_destroy

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.