Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:33 11.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема въпрос за PHP include  
Авторsmahnat (Нерегистриран)
Публикувано21.10.04 10:42

Значи имаме следната ситуация:

<?php
include 'http://www.somedomain.com/somefile.html';
?>

ако вкарам този код на страница на друг домейн всички relative линкове от somefile.html отиват по дяволите.
въпросът ми е има ли начин файлът да бъде прочетен и върнат в новата страница, като линковете са превърнати в абсолютни.
Предполагам, това няма да стане с include(), ами с пхп файл който прави някакво парсване. Проблемът е, дали това може да стане сравнително лесно.
Благодаря за вниманието. Знам че въпросът е балъшки, но пък като нямам акъл да го реша сам, следва да попитам по-умните глави...

Тема Re: въпрос за PHP includeнови [re: smahnat]  
Авторnqma (Нерегистриран)
Публикувано21.10.04 12:07

fopen

vij dokumentaciqta

Тема Re: въпрос за PHP includeнови [re: nqma]  
Авторsmahnat (Нерегистриран)
Публикувано21.10.04 13:10

моля те, не оставай с впечатлението че разбирам от php :)

да бях програмист, добре, ама съм голяма дупка в тая област...

Тема Re: въпрос за PHP includeнови [re: smahnat]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано21.10.04 13:26

По-лесно ми се струва да си сложиш пълния или относителния път дотам в променлива и просто да я зададеш преди да инклуднеш файла.

---

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.