|
Тема
|
Съобщения за грешки
|
|
Автор |
Maria (непознат) |
Публикувано | 04.02.04 15:52 |
|
Здравейте,
направих си една съвсем малка и непретенциозна Книга за гости,тествах я на моя компютър - всичко беше както трябва. След доста търсене намерих безплатен хостинг, където исках да я кача. Предварително бях пробвала хостинга - поддържа PHP. След като я качих обаче ми дава разни грешки и не работи.
Дава ми следната грешка:
Warning: fopen("komentar.txt", "a") - Permission denied in /usr/local/apache/virtual/lubopitka.webbg.com/htdocs/dobawi.php on line 31
Къде съм сбъркала?
| |
Тема
|
Re: Съобщения за грешки
[re: Maria]
|
|
Автор | DEEM (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.04 16:54 |
|
triabva da dadesh prava na servera za write vuv suotvetnata direktoria ili samia file komentar.txt ako veche sushtestvuva - nai lesno e da dadesh CHMOD 777 na direktoriata ili CHMOD 666 na komentar.txt ako sushtestvuva
| |
Тема
|
[re: DEEM]
|
|
Автор |
Maria (непознат) |
Публикувано | 04.02.04 17:50 |
|
Kak to4no da go napravq tova?
Server does not support attribute modifications - tova mi se pojavi, a tozi server go vseh ot foruma tuk , njakoi go preporu4vashe za PHP hosting.
| |
|
php се опитва да пише в директория, в която няма права за запис.
Трябва да е така: fopen("/path_to_dir_writable_by_php/komentar.txt", "a")
Най-добре се обади на customer support-a, обясни проблема и би трябвало да ти кажат коя директория да използваш.
| |
Тема
|
[re: Maria]
|
|
Автор |
edembg (Ученик) |
Публикувано | 05.02.04 08:51 |
|
Ако хоста е безплатен, май няма начин да стане. Обикновено забраняват функциите за запис върху диска. Не те предупреждават при отваряне на хоста, но повечето го правят. Това е цената на безплатния хостинг - не ти върши никалава работа.
Все пак пробвай с ftp програмата, която ползваш за upload. Трябва да има възможност за CHMOD.
Успех
И най-ярките личности си плащат тока.
| |
|
|
|
|