Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:43 11.07.25 
Компютри и Интернет
   >> PHP
*Кратък преглед

Тема PHP неприятностинови  
Автор M.U.R.P.H.Y ()
Публикувано22.08.03 02:04

Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.

Преди време бях правил сайт, който използва сесии. Тествал съм го на Win98 платформа. Хоствал съм го и на UNIX платформа. Работеше си без никакви проблеми. Скоро го пробвах отново, само че под WinXP платформа и ми ислиза тази грешка:

Warning: open(/tmp\sess_79338c7814650d164fcae8198c634ac5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in c:\phpdev5\www\site\the_site\index.php on line 2

Сървъра ми е Apache, инсталирал съм го с PHPDev5. Също така го пробвах и на друг сървър (Abyss Web Server) но ми излизаха повече грешки, най вече с променливите. Когато променя стойността на register_globals от Off на On не излизат никакви грешки, но съвсем нищо по сайта не работи(това е пак при Abyss Web Server).

Мисля си, че проблема ми е в настройките на PHP, защото и на двете платформи не съм променял стандартните настройки при инсталацията на целия пакет(PHPDev5).
Съжалявам, ако въпроса ми е глупав, но все още съм новак и сам нищо не можах да измисля.

Благодаря ви предварително за помощта.

Тема Re: PHP неприятностинови [re: M.U.R.P.H.Y]  
АвторSomeone (Нерегистриран)
Публикувано22.08.03 06:37

Otvori si php.ini i korigirai SESSION_SAVE_PATH da ne e /tmp. a direktoria, koiato realno sashtestvuva, naprimer c:\temp

Тема Re: PHP неприятностинови [re: Someone]  
Автор M.U.R.P.H.Y ()
Публикувано22.08.03 14:32

Да, това забравих да спомена.
Аз го правих това нещо, но няма никаква промяна. Задавам session.save_path = C:\phpdev5\temp, стартирам си phpinfo и в него пътят ми е пак /tmp !? Пробвах с кавички и без кавички и пак е същата работа.Съобщенията за грешка, които ми дава при въпросния сайт са абсолютно същите. Заради тоя phpdev5 php.ini не е в c:/windows, а в неговите си папки. Това ли е проблема? Мисля, че не , защото преди това бях правил инсталация на PHP директно с файловете от сайта на PHP и тогава ini-то си беше където трябва, правих инсталацията стъпка по стъпка от инструкциите и пак имаше един куп грешки.

Интерсното е, че други приложения като invision board и xmb forum работят, но някои от patch-овете към тях не искат да тръгват.

---
Да не би кода ми да не е много читав и преди това да е работил по чиста случайност? Ама все пак съм го качвал и на работещ сървър(UNIX) и още си работи там?...

Редактирано от M.U.R.P.H.Y на 22.08.03 14:37.

Тема Re: PHP неприятности [re: M.U.R.P.H.Y]  
АвторAcidMemory (Нерегистриран)
Публикувано22.08.03 15:24

reload на apache-a или не си уцелил php.ini-to

Автор voyager (шебек)
Публикувано22.08.03 15:30

пробвай да му зададеш текуща директория, при мене стана - "./"

--

Автор M.U.R.P.H.Y ()
Публикувано23.08.03 12:51

Разбрах къде е проблема:
php.ini по някаква причина се търси в директория c:\winnt, която не съществува. Заради това каквото и да въвеждам в него няма никакъв резултат. Хрумнаха ми само две неща, които мога да направя: 1)Да създам папка winnt в c: и там да копирам php.ini; 2)Да преровя регистрите на win и да променя пътищата, които се отнасят за този файл. И двете не дадоха резултат. Не мисля, че ми остава друг изход освен преинсталация на win.

Благодаря на отговорилите до тук.

Автор Magellan (neznam)
Публикувано26.08.03 18:35

SLovi php.ini v direktorijata w koqto ti e apache i restartiraj servera i shte nameri ini to

Списание за Web технологии

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.